Jump to content
Dogomania

Henio znalazl wspanialy dom :) Wszyscy sie ciesza :)

Recommended Posts

Posted

No właśnie jaki chudziutki Szarotko ...on jest po prostu zgrabny .Chudziutki to on był dwa miesiące temu .Sa psy ,które jedząc regularnie nie tyja tylko trzymaja sie jednej wagi .Przykładem jest jedna z moich trzech suk która jest szczupla pozostałe to beczki po prostu ....a jedza to samo .

Posted

funia napisał(a):
chcialabym bardzo ,zeby go to odpuscilo i zeby ludzie zobaczyli jak kochana przylepą jest Heniuta .On jest po prostu słodki

Ta zmiana tytułu mnie przygoniła...Heniusiu,Ty nie choruj i zrób jak funia prosi- niech już choroba odpuści i pozwoli pokazać jaki jesteś słodki!!!

Posted

Cajus JB napisał(a):
Miałem być dawno temu. Teraz ma gro zaległości u Henia.

No masz :):)

funia napisał(a):
No właśnie jaki chudziutki Szarotko ...on jest po prostu zgrabny .Chudziutki to on był dwa miesiące temu .Sa psy ,które jedząc regularnie nie tyja tylko trzymaja sie jednej wagi .Przykładem jest jedna z moich trzech suk która jest szczupla pozostałe to beczki po prostu ....a jedza to samo .

Jak sie ma urode to dobrze :):)

funia napisał(a):
chcialabym bardzo ,zeby go to odpuscilo i zeby ludzie zobaczyli jak kochana przylepą jest Heniuta .On jest po prostu słodki

Napewno odpusci :):)

Posted

Dopiero teraz odwiedzam Heniutka bo cos mi porobilo z netem od wczoraj.:angryy::shake:

Piekne zdjecia z kwiatami we wlosach:loveu::loveu::loveu:

Henio naprawde wyglada na slodziaszka, tak dobrze mu z oczek patrzy:loveu:

Posted

sluchajcie moj Fryzio z zamojskiego schronu mial gronkowca,grzyba i inne choroby skory, ktorych nazw nie pomne .Przez pierwszy rok pobytu u mnie co 3 miesiace chodzilam na zastrzyk ze sterydem.Nagle w kwietniu ubieglego roku cud sie stal...od tamtej pory choroba nie wraca choc mam swiadomosc ze jest nieuleczalna wiec moze byc nawrot. Karmie go Acana po ktorej ma sliczne lsniace futro i w ogole sie nie drapie a wczesniej wygryzla sie do krwi...mysle ze rodzaj karmy ma znaczenie ogromne.Acana jest naturalna karma ( nie reklamuje jej jako pracownik tylko widze jak po niej moj pies wyglada)

Posted

Jestem za .Jutro zadzwonię do wetki i zapytam co by doradzała .
U mnie dostaje karmę sucha Bosch ,Chappi .Purine Dog Chow i dwa razy w tyg .Ryz z mięsem .
Ma nowe kudły na klacie takie gładziutkie .Ale i prześwitów do licha jeszce jest .Dostawał przez jakis czas ( od wetki dostał ) Dla psów alergicznych ,wrazliwych .Ale nie pamiętam nazwy ( wiem ,ze drogie te karmy bo wetka mówiła )Ale nie bardzo chciał to jesc musiałam mu cos dla zapachu włożyć .Wybredny się zrobił .

Posted

No więc dzwonilam .
Wetka zaleca Hypoalergenic Royala albo tańsza Ariona jagnięcina z ryzem .
Jest (ale to moja luzna propozycja ) Purina jagnięcina z ryzem (moim zdaniem niezła ) za to tańsza .
Zaraz sprawdzę w Swiecie Karm ( tam jest najtaniej ,jaka cena )

Posted

Hypoalergenicc Royal 7kg kosztuje 177zł ...
Arion Jagnięcina z ryzem 15kg kosztuje 129zł ...
Purina jagnięcina z ryzem 15 kg kosztuje 99zł ....( tylko ja ta polecalam ,nie wetka ....)

Posted

Mozna zrobic tak .Ja odlicze z 300zł za hotel 60zł za wyzywienie .Zostanie 240zł .Kurierem mozecie zamówić do mnie na adres worek karmy który na pewno wystarczy na jakis czas.I będziemy obserwowac czy jest jakas poprawa .

Posted

Hm......ja osobiscie bym nie kupowala najtaniejszej, moze sie inni wypowiedza?? ogolnie jak juz cos kupowac za pieniadze Heniowe to, zeby byla jaka poprawa.
Moze ktoras z ciotek ma jakies zdanie. Moja sunia jest na specjalistycznej karmie hillsa od weta tez dla alergikow.
Ja jeszcze dzisiaj sprawdze czy nam jakies ciotki nie zalegaja z deklaracjami ;)
Potem jak ustalimy to chyba Zuzia bedzie musiala zamowic, bo ona ma pieniadze tak ??

Posted

Tak slicznie na mnie popatrzył jak wychodziłam z boksu i na noc zaamykałam .On jest taki uroczy i kochany .jak wyzdrowieje bede szczęsliwa .zaiwazylam ,ze na łapkach w okolicy pazurków ma takie plackowate prześwity .
W sobote jedziemy do weta na kontrole .
W piatek ma przyjsc specjalnie na te okazję zamówiony transporterek .

Posted

Szarotka napisał(a):
Ja jestem za to za 129 zl.

moim zdaniem lepiej zamówić tą lepszą, Arion, właśnie tą co Szarotka napisała. Lepiej wydać troszkę więcej, a na lepszą i czekać na skutki, znaczy polepszenie - mam nadzieje ?
A te łyse placki na łapkach, to też może być na tle alergicznym, może się zagoi po zmianie karmy :)