obraczus87 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 A czy Pani Beata nie ma na miejscu kogoś kto by porządna budę zrobił?? Dla mojego podopiecznego rok temu budę robił wujek jednej dogomaniaczki - porządna, świetnie ocieplona... kosztowała 200zł. Quote
M.P Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='andegawenka']Ingrid widzę Cie na innych watakch jak pomagasz. Proszę Cię nie nie powołuj się na osobę która z wygodnej pozycji przyglada sie jak my tu sie szarpiemy zeby pomóc jak najwiekszej ilości psom. [FONT=Calibri]Mnie masz na myśli? [/FONT][FONT=Calibri]Dogomania jest jedyną słuszną drogą pomocy? :crazyeye:Bardzo łatwo Ci oceniać... [/FONT] [FONT=Calibri]Uważam, że przebywanie Henia w tamtym miejscu może skończyć się tragicznie. Z tego, co zrozumiałam, jedyną przeszkodą w zabraniu Henia są koszty. Ale utrzymywanie psa tam, też kosztuje. Buda, jedzenie, regularne wizyty (o ile macie zamiar je robić), weterynarz (czy Henio jest chociaż szczepiony? Jak zachoruje, to co z tego, że ma "dom", skoro i tak Wy będziecie płacić za jego leczenie. A gdzie będzie wtedy mieszkał, w budzie?). [/FONT] [FONT=Calibri]Ale najwidoczniej łatwiej obrażać kogoś, kto na to nie zasłużył. No nic, chciałam pomóc Heniowi (nie Wam, czy p. Beacie). Szkoda, że tak wyszło i że zostałam oceniona niesprawiedliwie. Nie będę się kłócić, bo to nie było i nie jest moim zamiarem.[/FONT] [FONT=Calibri]Losy Henia będę śledzić nadal, po cichu, modląc się o to, żebym nie miała racji. Jeśli kiedykolwiek będziecie chcieli zabrać Henia w bezpieczne miejsce, moja skromna propozycja jest nadal aktualna.[/FONT] Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 (edited) M.P bardzo ładnie piszesz, może pomozesz w pisaniu tekstów do ogłoszeć, a moze i sama zaczniesz robić ogłoszenia. Dogo kuleje pod tym wzgledem, dziewczyny nie mają czasu bo w realu maja pełne rece roboty. Co Ty na to?:razz: Edited November 15, 2012 by andegawenka Quote
Szarotka Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Przenoszenie psa z miejsca na miejsce tez jest dla niego szkodliwe. No i oczywiscie jest kwestia kosztow, a z tego co sie orientuje, to p. Beata b. sie stara, zeby Heniowi bylo dobrze. Poza tym zabranie psa wiaze sie z tym, ze trzeba stale o kase walczyc, bo wiadomo, ze ktos musi ten watek prowadzic i dbac, zeby pieniadze byly. Funia i Handzia z tego co wiem maja i tak pelne rece roboty, bo stale ratuja jakies inne psy. Ja nie jestem na miejscu, wiec nie mam pojecia jak jest Heniowi i tak na dobra sprawe oprocz funi i handzi to nikt inny tego nie wie. Glownie chodzi o to, ze zabranie Henia od pani ktora kocha i ona kocha jego, jest stresujace dla obu stron. Zabierzemy do hotelu, gdzie bedzie czekal na to, zeby go ktos zabral...czyli bedzie go czekala nastepna przprowadzka, nastepny stress... Jezeli pani Beata stara sie o Henia i Heniowi sie krzywda nie dzieje, to nie lepiej pomoc opiekunce niz narazac Henia na dwie nastepne przeprowadzki... Mojemu kotu, ktory ma juz nie wiem ktory dom, zajelo ok. 2 lat, zeby sie poczul u siebie... Zwierzeta tez sie stresuja jak im sie zmienia domy, tym bardziej, ze nie da sie im tego wytlumaczyc. Ja osobiscie wiem, ze funia nie zgodzilaby sie na to, zeby Henio byl gdzies gdzie by uwazala, ze nie jest bezpieczny. Wiem bo rozmawialam z funia na temat Henia wiele razy przez telefon. W koncu to funia namowiala nas, zeby wyciagnac Henia ze schronu, jak sie okazalo, ze Hero zniknal..... A wiadomo, ze niektore watki psie na dogo ida lepiej inne gorzej, bo ktos musi dogladac watku, zeby pies mial deklaracje. No i jak zajrzycie na dogo i f.b. to tam sa ilosci psow, ktore potrzebuja pomocy. Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To jest watek Akrum (jest na wątku Henia )i jej podopiecznego skatowanego pieska jakich wiele potrzebujących http://www.dogomania.pl/forum/threads/234945-I-tym-razem-cz%C5%82owiek-okaza%C5%82-si%C4%99-katem-RUDY-WALCZY-O-%C5%BBYCIE!?p=19923709#top Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 A tu jest watek zaniedbanych piesków mama i synek drygi nie przeżył:-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/233136-Mikrosunia-i-jej-synek-przesz%C5%82y-piek%C5%82o-ale-%C5%BCyj%C4%85-teraz-prosz%C4%85-o-pomoc-fianansow%C4%85 Handzi watek... Quote
handzia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='obraczus87']A czy Pani Beata nie ma na miejscu kogoś kto by porządna budę zrobił?? Dla mojego podopiecznego rok temu budę robił wujek jednej dogomaniaczki - porządna, świetnie ocieplona... kosztowała 200zł.[/QUOTE] Jeżeli dałoby się coś takiego załatwić, to byłoby super. Trzeba się rozejrzeć...Popytam. Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='handzia']Jeżeli dałoby się coś takiego załatwić, to byłoby super. Trzeba się rozejrzeć...Popytam. W razie co to zamówimy http://pet-shop.shopalike.pl/dla-psow-budy/ Quote
Szarotka Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Faktycznie moze by ktos zrobil. Quote
funia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Z doświadczenia wiem ze busy z allegro to wielka lipa .... Koleżanka kupiła i jedna Pani ,która wzięła od nas Zojke . Budy te sa z jakichś tandetnych listewek ładnie odpicowanych aby miały wygląd . Tu ma byc solidnosć i funkcjonalnosc bo to podstawa dobrej budy . Jesli trzeba zamówie u faceta który robił moje .Były drogie ,ale sa porzadne .Dach (ocieplany }zdejmowany ,cała ocieplona wraz z podłogą .Wiem bo mam i na allegro aby kupic musiałabym miec 100% zapewnienia ze jest taka jak potrzeba . Ps/M.P WIerze w Twoje dobre intencje i prosze abyś została i pisała na wątku .Zawsze będzie nas więcej . Niestety jest jak jest ..Nie wiemy w co mamy włozyć ręce.Jutro od rana mamy ok 7 interwencji ...Wszędzie głodne zaniedbane i rozmanażające się zwierzeta ....Masakra !!!!!! Dziewczyny na razie niech zostanie moze tak jak jest .....Bedziemy trzymac reke na pulsie ... Pogadam jeszcze z Beatka i wpadniemy tam jak juz będa mrozy duze ,co ?? Quote
funia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ja nie wiem czy ktos pomoze jej w robieniu budy bo nie mam w tym temacie pojęcia ... Ale mrozy niedługo zagoszcza na długo i dobrze by było aby załatwic to jak najszybciej ... Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Funiu to zamwiaj tam gdzie robiłaś dla swoich psiaków, damy rade finansowo?. Podałam link pierwszy z brzegu i juz w ostateczności gdy nic innego nie znajdziemy. Quote
handzia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Jutro będziemy jechały do Szewni do psów, po drodze widziałam, w Lipsku chyba, facet robi budy, możemy wstąpić i zapytać. Quote
funia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Jutro zadzwonie do tego Pana ,mam nadzieje ze nie wykasowałam nr do niego .W razie co on przyjeżdza na giełdę w niedziele to tam go złapie . Moze bez faktury bedzie taniej .Tylko znowu transport tam..... Ale ja kupowałam trzy lata temu .....Ceny poszły strasznie w górę ....miejmy nadzieję ,ze on tak jak ja prawie wcale nie podniósł cen ....:evil_lol: Quote
majku33krakow Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Ingrid44']To znaczy sie ze Henio tam zostaje ? Kto tam bedzie jezdzil regularnie sparawdzic czy wszystko jest tak jak byc powinno? W sumie to wyjdzie na tyle samo jakby Henio byl u Funi. Deklaracji juz wiele nie brakuje na Henia. A co bedzie jak Henio zachoruje ? Blagam zastanowcie sie nad tym wszystkim. Przeczytajcie jeszcze raz wypowiedz M.P i zapiszcie jej i moja deklaracje .[/QUOTE] no ten dom u beaty jest nie pewny ,ale może henio i puszek mają inne zdanie. Quote
Akrum Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='majku33krakow']no ten dom u beaty jest nie pewny ,ale może henio i puszek mają inne zdanie.[/QUOTE] spróbujecie zebrać materiał (deski, styropian, papa) - na pewno ktoś gdzieś wśród Was czy znajomych ma. Wówczas stolarz weżmie tylko za robociznę. Ostatnio my tak zrobiliśmy i udało nam się zakupić do przytuliska 7 bardzo solidnych, ciężkich i ciepłych bud, każda za 150-180 zł. Zawsze to taniej, niż 350 zł Quote
Szarotka Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 No tak, ale miusialo by to byc w okolicy, bo inaczej dochodzi kwestia transportu. Quote
Akrum Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Szarotka']No tak, ale miusialo by to byc w okolicy, bo inaczej dochodzi kwestia transportu.[/QUOTE] tak, chodzi mi tylko o ludzi z okolicy. Quote
Szarotka Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 andegawenka napisał(a):Wciąż za mało:roll: Zalezy za ile buda..., wplacilam 100 zl. narazie nie moge wiecej, bo na forum podhalana mamy akcje kalendarz dla podhalanow i musze zostawic troche polskiej kasy na to. Quote
Szarotka Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 [quote name='handzia']Świetnie :) To najlepsze wyjście :) Doszło 10 zł od Ajula :) Dzięki :) Na koncie Henia jest 117,02 :) Czy to jest wszystko co mamy?? Mam nadzieje, ze sie inni tez doloza, zeby Heniowi i Puszkowi co nie co w zimie nie zmarzlo.... Quote
handzia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Szarotko Stan konta Heńka na tą chwilę to 197,02 . Zaraz zajrzę na konto, czy coś wpłynęło. Jeszcze nie wpłynęło. Quote
andegawenka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Szarotka napisał(a):Zalezy za ile buda..., wplacilam 100 zl. narazie nie moge wiecej, bo na forum podhalana mamy akcje kalendarz dla podhalanow i musze zostawic troche polskiej kasy na to. Suuper! ja jeszcze wpłace w grudniu. Quote
Ingrid44 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Ja obiecalam 50 zl miesiecznie , wiec zaplace 100 zl -za listopad i grudzien. Quote
Recommended Posts