andegawenka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Atmosfera zgęstniała to na poprawienie humoru. Film jest dość długi ale słodki [url]http://www.youtube.com/watch?v=WOHrGCxPUbg&feature=player_embedded[/url] Quote
handzia Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Andegawenko, co za wspaniały filmik, obejrzałam cały calusieńki :loveu: Jaka piękna przyjaźń między tak wielkim psem i małym kocurkiem, niebywałe...ale się uśmiałam:lol: naprawdę suuper :) Tak sobie oglądając marzyłam, żeby wszystkie zwierzęta mogły być takie szczęśliwe, jaki piękny wtedy byłby świat... Quote
andegawenka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Dostałam go na mój profil nk od miłośniczki zwierzat:) Quote
handzia Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='andegawenka']Dostałam go na mój profil nk od miłośniczki zwierzat:)[/QUOTE] Zajrzałam na konto, wpłynęło od Ciebie 50 zł :) Doliczę swoje 10 zł, Heniuś uzbierał już [B]177,02 zł [/B]:) Quote
Szarotka Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 Ja zaraz tez wplace moje 50 zl. Quote
ala123 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [INDENT] Przepraszam,że nie na temat, ale potrzebuję pomocy w ustaleniu kogoś z Kozienic. Czy znacie kogoś cioteczki? Pilnie potrzebuję kontakt! Dzisiaj dowiedziałam się o rudym kocie koczującym przy drodze,chorym (coś z tylnymi łapkami),znam miejsce gdzie przebywa, potrzebuję komuś to przekazać. [/INDENT] [SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233707-Jesienno-zimowy-bazarek-dla-du%C5%BCych-i-ma%C5%82ych-dla-szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-25-10"][B][COLOR=#000000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][/B][/URL][/SIZE] Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) [quote name='obraczus87']Czy moja wpłata dotarła?? 20zł..[/QUOTE] Tak, właśnie zajrzałam, jest 20 zł od Ciebie :) Stan konta Heńka [B]197,02 [/B]:) Edited November 14, 2012 by handzia Quote
obraczus87 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='handzia']Tak, właśnie zajrzałam, jest 290 zł od Ciebie :) Stan konta Heńka [B]197,02 [/B]:)[/QUOTE] 290zł nie przelewałam :evil_lol: tylko 20zł ;) Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='obraczus87']290zł nie przelewałam :evil_lol: tylko 20zł ;)[/QUOTE] Ups...poprawiłam :) Ale mi się marzy...:evil_lol: Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Wątek coś zamilkł, pieniążki do mnie wpływają, więc zapytam, co robimy? Ja proponuję zakupić, kiedy oczywiście uzbieramy odpowiednią kwotę, ocieplaną budę. To teraz najważniejsze, żeby psiaki nie marzły. Potem kupimy karmę. Zgadzacie się ze mną? Quote
Szarotka Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 A ta buda co teraz tam jest to jaka ??moze Henio potrzebuje nowy kubraczek ?? Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Buda Heniowa jest trochę za mała na dwa psiaki, do tego metalowa na zewnątrz... Taka solidna, ocieplona styropianem, drewniana, z prawdziwego zdarzenia by się zdała. Jak już Heniuś ma zostać na miejscu, to myślę, że przydałoby się go zabezpieczyć. Jeśli miałybyśmy płacić co miesiąc za hotel, to za "dwa miesiące hotelowania" wyposażymy Henia i jego kolegę po pachy :) nawet na ubranka wystarczy...:cool3: czy ja coś w ogóle źle zrozumiałam, bo ja blondynka jestem ;) Quote
Ajula Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 czyli stanęło na tym, że Henio tam zostaje? a my będziemy co miesiąc płacić za to, żeby mógł tam być? Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Nie, wspomogłybyśmy teraz w zakupie budy, a potem tylko lepszej karmy. Nie było by takich kosztów jak przy opłatach za hotel. Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Chcemy pomóc pani Beacie, Heniowi i Puszkowi, żeby mogli być razem i cieszyć się sobą :) Quote
majku33krakow Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='handzia']Chcemy pomóc pani Beacie, Heniowi i Puszkowi, żeby mogli być razem i cieszyć się sobą :)[/QUOTE] Dziewczynki jestem pod wrażeniem Normalnie,WSPANIAŁA DECYZJA Quote
handzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 No cóż, jest nas za mało, żeby zbawić cały świat...Łatwo jest oceniać osobom, które siedzą za klawiaturą i wymagają... Np. Pierwsza sprawa na cito...sunia z czterema szczeniakami siedzi pod barakiem, jest minusowa temp w nocy, nie daje nam to spać, trzeba coś wymyślić, druga sprawa...psy z Barchaczowa, głodzone przez pseudowłaściciela, trzeba jechać tam z policją, walczyć z wiejską mentalnością, trzecia sprawa...sunia ze Szczebrzeszyna, trzymana w dziurze pod schodami, prawdopodobnie się oszczeniła teraz, musimy jechać, sprawdzić, czwarta sprawa...sunia odebrana z interwencji, w ciąży, wychudzona do granic wytrzymałości, trzeba jechać do schronu, bo tam przebywa, zakładać wątek, jakoś trzeba pomóc, bo sunia nie ma szans:(, piąta sprawa...pies odłowiony z lasu spod Józefowa, też trafił do schronu, obiecałyśmy pomóc, szósta sprawa....Gremlin ze schronu, ostatnio przy próbie zabrania go z psiego getta, ze strachu przegryzł sobie język, też chcemy mu pomóc... Takich spraw mogłabym wyliczać jeszcze wiele...Dlatego jestem za tym, żeby wspomóc Henia budą i karmą. A resztę pieniędzy przeznaczmy na bardziej potrzebujące psiaki... Quote
majku33krakow Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='handzia']Buda Heniowa jest trochę za mała na dwa psiaki, do tego metalowa na zewnątrz... Taka solidna, ocieplona styropianem, drewniana, z prawdziwego zdarzenia by się zdała. Jak już Heniuś ma zostać na miejscu, to myślę, że przydałoby się go zabezpieczyć. Jeśli miałybyśmy płacić co miesiąc za hotel, to za "dwa miesiące hotelowania" wyposażymy Henia i jego kolegę po pachy :) nawet na ubranka wystarczy...:cool3: czy ja coś w ogóle źle zrozumiałam, bo ja blondynka jestem ;) ha ha ha ha ha,nie zapomnijcie o butach. Quote
funia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Dobra buda kosztuje 350 zł .Przynajmniej ja tyle płaciłam za swoje .Są solidne i dwa psiaki maja wypas i miejsce .Ważne aby pies swoim ciałem nagrzał bude .Nie moze więc być ani za mała ani za duża.Paski w wejsciu dopełniają całosc .I powinno byc ok. Gotowane dostaja więc sucha lepsza karma spowoduje ze zapas energetyczny będzie dobry na nadchodzące zimno. Quote
Ingrid44 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To znaczy sie ze Henio tam zostaje ? Kto tam bedzie jezdzil regularnie sparawdzic czy wszystko jest tak jak byc powinno? W sumie to wyjdzie na tyle samo jakby Henio byl u Funi. Deklaracji juz wiele nie brakuje na Henia. A co bedzie jak Henio zachoruje ? Blagam zastanowcie sie nad tym wszystkim. Przeczytajcie jeszcze raz wypowiedz M.P i zapiszcie jej i moja deklaracje . Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='funia']Dobra buda kosztuje 350 zł .Przynajmniej ja tyle płaciłam za swoje .Są solidne i dwa psiaki maja wypas i miejsce .Ważne aby pies swoim ciałem nagrzał bude .Nie moze więc być ani za mała ani za duża.Paski w wejsciu dopełniają całosc .I powinno byc ok. Gotowane dostaja więc sucha lepsza karma spowoduje ze zapas energetyczny będzie dobry na nadchodzące zimno.[/QUOTE] Poproszę jeszcze podłogę, żeby na szmatkach nie siedziały.. Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Ingrid44']To znaczy sie ze Henio tam zostaje ? Kto tam bedzie jezdzil regularnie sparawdzic czy wszystko jest tak jak byc powinno? W sumie to wyjdzie na tyle samo jakby Henio byl u Funi. Deklaracji juz wiele nie brakuje na Henia. A co bedzie jak Henio zachoruje ? Blagam zastanowcie sie nad tym wszystkim. Przeczytajcie jeszcze raz wypowiedz M.P i zapiszcie jej i moja deklaracje .[/QUOTE] Ingrid widzę Cie na innych watakch jak pomagasz. Proszę Cię nie nie powołuj się na osobę która z wygodnej pozycji przyglada sie jak my tu sie szarpiemy zeby pomóc jak najwiekszej ilości psom. Quote
Recommended Posts