Jump to content
Dogomania

Henio znalazl wspanialy dom :) Wszyscy sie ciesza :)

Recommended Posts

Posted

andegawenka napisał(a):
Jesli pies biega po podwórzu a nie zawsze bedzie piekna sucha złota jesień to po tygodniu to cudne palto bedzię całkowicie utytłane...Czy to aby na pewno dobry pomysł?

to fakt! Czy Pani, która mieszka na wsi, ma pewnie multum roboty, będzie mu przepierała ten kubraczek? Może rzeczywiście nie ma co przedobrzać - kupcie mu to plexi do budy i już. Przecież to pies, nie człek, wszyscy moi sąsiedzi, łącznie ze mną mają psiaki krótko włose na ogrodach, nie biorą ich do domów i jakoś psiaki się mają idealnie, żyją i są happy :)

Posted

agada napisał(a):
ja nadrabiam zaległości z ponad miesiąca, a tu takie nowiny, muszę zerknąć jak tam moje deklaracje..., czy gdześ jest na bieżąco?

Na pierwszej stronie :)

Posted

Akrum napisał(a):
w takim razie chyba można by zmienić tytuł - co ciotki myślicie??

wizyta wypadła dobrze, Heniek szczęśliwy i zadowolony z nowego życia...

Jak najbardziej :)

Posted

Rodzice Maciusia, ja wszystko rozumiem i nie popadam w skrajności i (na razie...:roll: nie jestem jeszcze nawiedzona:evil_lol:). Ale skąd wiesz tak do końca, że krótkowłosym psiakom czasem nie jest zimno? One nie powiedzą...Myślę, że nie jest aż tak wielką fanaberią kupić ten kubraczek Heniusiowi. On nie ma krótkiej sierści, tylko rzadką...Nawet jak mu się zabrudzi to przecież nic się nie stanie. I nie musi w niej biegać non stop. Tylko w największe mrozy pani założyłaby mu na pewno chętnie. To postępowa kobieta, po pierwsze to, że chciała dać szansę jakiemuś biedakowi ze schronu, to już o niej dużo świadczy. Bo na wsi to już w ogóle kosmos... Jakieś ubranka próbowała już mu wkładać przy wyższych temeraturach, więc przy niższych tym bardziej nie będzie miała nic przeciwko :) Że się parę osób śmiało? Niech się śmieją. Ciekawe dlaczego sami chowają się zaraz do domów, kiedy tylko troszkę zimniej się zrobi? Wiadomo, pies to nie człowiek i ma inne odczucie zimna. Ale taki kubraczek może troszkę osłodzi Heniusiowi zimę? :)

Posted

oczywiscie, ze nie jestem przeciwko temu kubraczkowi, czemu nie? Tylko znam realia i po prostu ciézko mi uwierzyc, ze na wsi panstwo pozwola pomykac psiakowi w kubraczku a jeszcze do tego beda go prac i szanowac :) Ale ok, moze i warto sprobowac..
Natomiast nie wiem czy jest zimno czy nie, ale skoro jest tyle biednych bezdomniaków :( na ulicach i nie zamarzajá jesli nie ma mocnej zimy to widocznie moga to zniesc. Poza tym kiedys, zanim weszla dogomania i ludzie zaczeli postrzegac psiaki w bardziej ludzki sposob, psy nie chodzily w kubraczkach, bucikach itd i bylo ok! Oczywiscie powtarzam, ze tego nie neguje, bo sama kupilam swoim buciki i kolorowe szeleczki, kubraczkow nie, bo zdzieraja z siebie nawet szelki (mowie tu o moich podwórkowcach). Acha, jeszcze co do zimna - jak wytlumaczyc, ze moje zewnetrzniaki wywlekly dwa razy cale siano z budki, mimo ze byla mocna zima?

Posted

Wymiary dla Henia według Patki .
Od SZYI DO OGONA - 52CM.
sZYJA W NAJSZERSZYM MIEJSCU -33cM
KLATKA PIERSIOWA W NAJSZERSZYM MIEJSCU -52CM.
bRZUCH W NAJWĘZSZYM MIEJSCU 40 CM,

Posted

To fakt, często zwierzaki wyciągają z budy słomę lub inne rzeczy. Może nie wszystkie, ale coś w tym jest. ... Może nie wszystkie potrzebują ciepła, ale niektóre może i tak. Np. moja sunia, którą mam w bloku uwielbia zakopać się w kocu (choć w domu jest ciepło, i stąd pewnie moje przewrażliwienie ;)), wiem, że każdy pies jest inny. Heniuś jest bardzo grzeczny i pewnie nie zedrze z siebie kubraka ;) A jeśli tak, to ok. Przynajmniej wiemy, że zrobiłyśmy wszystko dla jego dobra :)

Posted

[SIZE="4"]ZAMÓWIENIE Z NASZEJ DOGO KWIACIARNI OD ANDEGAWENKI ,DLA WSZYSTKICH CIOTECZEK Z TEGO WĄTKU.

[SIZE="5"]Za opiękę nad Heniem .

[SIZE="4"]DZIĘKUJE WAM BARDZO!

Posted

Szarotka napisał(a):
Dziekuje bardzo Andegawenko:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Tak się ucieszyłam że otrzymałam info o tym bazarku, dzieki któremu mogłam w inny sposób Wam podziekować...

Szmat czasu byłysmy razem...jedna po drodze ubyła....
Zuzka [']

Posted

Dzisiaj przyszły ciasteczka od Lucysxy.Nie pamiętam kto je zamówił ...Szarotka ? Czy inna cioteczka ?W kazdym razie psiakom smakowało bardzo .I było gratis więcej .

Oto paski do budki tak to wyglada .

Uploaded with ImageShack.us