andegawenka Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Jesli pies biega po podwórzu a nie zawsze bedzie piekna sucha złota jesień to po tygodniu to cudne palto bedzię całkowicie utytłane...Czy to aby na pewno dobry pomysł? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 andegawenka napisał(a):Jesli pies biega po podwórzu a nie zawsze bedzie piekna sucha złota jesień to po tygodniu to cudne palto bedzię całkowicie utytłane...Czy to aby na pewno dobry pomysł? to fakt! Czy Pani, która mieszka na wsi, ma pewnie multum roboty, będzie mu przepierała ten kubraczek? Może rzeczywiście nie ma co przedobrzać - kupcie mu to plexi do budy i już. Przecież to pies, nie człek, wszyscy moi sąsiedzi, łącznie ze mną mają psiaki krótko włose na ogrodach, nie biorą ich do domów i jakoś psiaki się mają idealnie, żyją i są happy :) Quote
agada Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 ja nadrabiam zaległości z ponad miesiąca, a tu takie nowiny, muszę zerknąć jak tam moje deklaracje..., czy gdześ jest na bieżąco? Quote
handzia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 agada napisał(a):ja nadrabiam zaległości z ponad miesiąca, a tu takie nowiny, muszę zerknąć jak tam moje deklaracje..., czy gdześ jest na bieżąco? Na pierwszej stronie :) Quote
Akrum Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 w takim razie chyba można by zmienić tytuł - co ciotki myślicie?? wizyta wypadła dobrze, Heniek szczęśliwy i zadowolony z nowego życia... Quote
handzia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Akrum napisał(a):w takim razie chyba można by zmienić tytuł - co ciotki myślicie?? wizyta wypadła dobrze, Heniek szczęśliwy i zadowolony z nowego życia... Jak najbardziej :) Quote
funia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To mam mierzyć czy nie ?Znaczy podać wymiary na ten paltocik? Quote
Szarotka Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 funia napisał(a):To mam mierzyć czy nie ?Znaczy podać wymiary na ten paltocik? Mierzyc, a pani zrobi co uwaza. Quote
handzia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Rodzice Maciusia, ja wszystko rozumiem i nie popadam w skrajności i (na razie...:roll: nie jestem jeszcze nawiedzona:evil_lol:). Ale skąd wiesz tak do końca, że krótkowłosym psiakom czasem nie jest zimno? One nie powiedzą...Myślę, że nie jest aż tak wielką fanaberią kupić ten kubraczek Heniusiowi. On nie ma krótkiej sierści, tylko rzadką...Nawet jak mu się zabrudzi to przecież nic się nie stanie. I nie musi w niej biegać non stop. Tylko w największe mrozy pani założyłaby mu na pewno chętnie. To postępowa kobieta, po pierwsze to, że chciała dać szansę jakiemuś biedakowi ze schronu, to już o niej dużo świadczy. Bo na wsi to już w ogóle kosmos... Jakieś ubranka próbowała już mu wkładać przy wyższych temeraturach, więc przy niższych tym bardziej nie będzie miała nic przeciwko :) Że się parę osób śmiało? Niech się śmieją. Ciekawe dlaczego sami chowają się zaraz do domów, kiedy tylko troszkę zimniej się zrobi? Wiadomo, pies to nie człowiek i ma inne odczucie zimna. Ale taki kubraczek może troszkę osłodzi Heniusiowi zimę? :) Quote
Szarotka Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 To potem mi podaj a ja napisze na bazarku. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 oczywiscie, ze nie jestem przeciwko temu kubraczkowi, czemu nie? Tylko znam realia i po prostu ciézko mi uwierzyc, ze na wsi panstwo pozwola pomykac psiakowi w kubraczku a jeszcze do tego beda go prac i szanowac :) Ale ok, moze i warto sprobowac.. Natomiast nie wiem czy jest zimno czy nie, ale skoro jest tyle biednych bezdomniaków :( na ulicach i nie zamarzajá jesli nie ma mocnej zimy to widocznie moga to zniesc. Poza tym kiedys, zanim weszla dogomania i ludzie zaczeli postrzegac psiaki w bardziej ludzki sposob, psy nie chodzily w kubraczkach, bucikach itd i bylo ok! Oczywiscie powtarzam, ze tego nie neguje, bo sama kupilam swoim buciki i kolorowe szeleczki, kubraczkow nie, bo zdzieraja z siebie nawet szelki (mowie tu o moich podwórkowcach). Acha, jeszcze co do zimna - jak wytlumaczyc, ze moje zewnetrzniaki wywlekly dwa razy cale siano z budki, mimo ze byla mocna zima? Quote
funia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Wymiary dla Henia według Patki . Od SZYI DO OGONA - 52CM. sZYJA W NAJSZERSZYM MIEJSCU -33cM KLATKA PIERSIOWA W NAJSZERSZYM MIEJSCU -52CM. bRZUCH W NAJWĘZSZYM MIEJSCU 40 CM, Quote
handzia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To fakt, często zwierzaki wyciągają z budy słomę lub inne rzeczy. Może nie wszystkie, ale coś w tym jest. ... Może nie wszystkie potrzebują ciepła, ale niektóre może i tak. Np. moja sunia, którą mam w bloku uwielbia zakopać się w kocu (choć w domu jest ciepło, i stąd pewnie moje przewrażliwienie ;)), wiem, że każdy pies jest inny. Heniuś jest bardzo grzeczny i pewnie nie zedrze z siebie kubraka ;) A jeśli tak, to ok. Przynajmniej wiemy, że zrobiłyśmy wszystko dla jego dobra :) Quote
Ingrid44 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Fajnie ze Henius bedzie sie lansowal w kubraczku. Od przybytku glowa nie boli . Napewno nie bedzie sciagal bo to madra psinka i wie co dobre dla niego. :) Quote
Javena Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [SIZE="4"]ZAMÓWIENIE Z NASZEJ DOGO KWIACIARNI OD ANDEGAWENKI ,DLA WSZYSTKICH CIOTECZEK Z TEGO WĄTKU. [SIZE="5"]Za opiękę nad Heniem . [SIZE="4"]DZIĘKUJE WAM BARDZO! Quote
Szarotka Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Dziekuje bardzo Andegawenko:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
andegawenka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Szarotka napisał(a):Dziekuje bardzo Andegawenko:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Tak się ucieszyłam że otrzymałam info o tym bazarku, dzieki któremu mogłam w inny sposób Wam podziekować... Szmat czasu byłysmy razem...jedna po drodze ubyła.... Zuzka ['] Quote
funia Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dzisiaj przyszły ciasteczka od Lucysxy.Nie pamiętam kto je zamówił ...Szarotka ? Czy inna cioteczka ?W kazdym razie psiakom smakowało bardzo .I było gratis więcej . Oto paski do budki tak to wyglada . Uploaded with ImageShack.us Quote
andegawenka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 No teraz to widać dokładnie....to co Funiu? zamówionko slij:loveu: Quote
Szarotka Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Zamowilam te ciasteczka dla Henia (i reszty), chyba jeszcze w sierpniu :):) No, ale grunt, ze doszly :):)i pieski mialy uzywanie :):) Quote
majku33krakow Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 to ja trzymam kciuka za Henia żeby był szczęśliwy chłopak. Quote
Recommended Posts