Szarotka Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 handzia napisał(a):Ja się nie boję odpowiedzieć, bo byłam na miejscu z Funią, której Henio był najbliższy. Nie zostawiłybyśmy go tam gdyby coś było nie tak. Jestem o niego spokojna, widziałam jak pani go kocha, tego nie da się udawać :) Kupimy Heniowi ubranko, paski i będzie super :)A za jakiś czas pojedziemy z Funią jeszcze raz i zobaczymy, czy Heniuta miewa się tak dobrze, jak do tej pory. Pies, gdyby czuł się nieszczęśliwy od razu reagowałby na swoją dotychczasową panią (Funię). Niestety (sorry Funia) olał ją i wpatrzony jak w obrazek biegał za panią. To był dla mnie wystarczający wyznacznik szczęścia Henia :) Zafundujemy Heniowi kubraczek i paski do budy. Funia z Handzia pojada jeszcze w zimie sprawdzic co i jak, ale jestem przekonana, ze bedzie dobrze. Dziewczyny pomyslcie o tych wymiarach dla Henia, zebym mogla zamowic kubraczke. Quote
Soema Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Dziewczyny zgłoście te posty do moderatorów. Spokój był jak miał bana. Do mnie też pisał na FB i dał link, nie Majku nie przyjmę Cię do znajomych i napisałam Ci co myślę. Zgłoście, bo wiele ludzi nie wie, jaki on jest i mu wierzą, a potem są problemy. pozdrawiam Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Soema']Dziewczyny zgłoście te posty do moderatorów. Spokój był jak miał bana. Do mnie też pisał na FB i dał link, nie Majku nie przyjmę Cię do znajomych i napisałam Ci co myślę. Zgłoście, bo wiele ludzi nie wie, jaki on jest i mu wierzą, a potem są problemy w takim razie ja zgłaszam!!! Quote
Soema Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zgłoś, przypomnij się, że ban Ci się skończył. I daj dziewczynom spokój. Pies ma dom. W schronie czekają tysiące innych, pomóż znajdować im chociaż takie domy, żeby miały swoje miejsce. Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Soema']Zgłoś, przypomnij się, że ban Ci się skończył. I daj dziewczynom spokój. Pies ma dom. W schronie czekają tysiące innych, pomóż znajdować im chociaż takie domy, żeby miały swoje miejsce. pies powinien być koło człowieka ,a nie soema piszesz mi że dla psa buda to nie kara Quote
Soema Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 handzia napisał(a):Soema, skrzynka :) Staram się nie używać pw :) ale zrobiłam Ci miejsce ;) Majku bo to nie kara. Co innego łańcuch, nie karmienie. Przestań się czepiać wszystkich i zacznij robić coś dobrego. Bo zaraz znowu pojedziesz na bananowe wakacje. Nie byłeś, nie widziałeś, a krytykujesz. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Handziu, Twoje tłumaczenie tylko nakręca tego człowieka, proszę nie odpowiadaj mu nawet, bo on się karmi każdym postem. Zaś Twe próby przemówienia do jego sumienia i logiki spełzną na niczym, a dlaczego to myślę, że już Ci ktoś powiedział, a jeśli nawet nie to sama już dostrzegłaś. Czy ktoś zgłosi go do moda, czy też ja mam to zrobić? Niech sobie wypisuje swoje schizofreniczne posty na dogo, ale jeśli leci z tym na fb, wypacza obraz, i w ten sposób zniechęca ludzi pośrednio do pomocy psiakom, to tego tolerować po prostu nie można :( Już zaognił nie raz sytuację na wątkach, a ma niezwykły talent do pojawiania się na tych, na których coś może się dziać. Quote
Soema Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Każdy powinien to zaraportować, bo to po raz kolejny trolling w jego wykonaniu. A wiele razy już narobił problemów czy na dogo, czy na FB.. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 panikarz zgłoszony, mam nadzieję, że modzi ukarzą go przykładnie :) Quote
andegawenka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Dziewczyny Akrum nie ma na wątku!!!!!! Quote
Akrum Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 jest jest i cały czas czyta, tylko się nie wdaje w dyskusje z trollem... dzięki andegawenko że o mnie pamiętasz :loveu: jeśli chodzi o kubrak - to również jestem za - mam nadzieję, że Pani zrobi z niego użytek. Co do plastikowych pasków - już się wypowiedziałam wcześniej - też jestem za :) A poza tym - ciesze się, że Heniek jest szczęśliwy :) Tak jak pisałam wcześniej - najlepszym wyznacznikiem tego będzie fakt, jak albo obszczeka funie jako obcego, albo przybiegnie i się przywita, ale pobiegnie zaraz z powrotem do swojej Pani. Jak ja pojechałam na wizytę poadopcyjną do mojego jednego tymczasowicza, to mój TZ mówił - na reszcie, ale się będzie na nas cieszył i gdy mu tłumaczyłam, że lepiej żeby się nie cieszył, żeby nas oszczekał - to TZ się dziwił jak mogę tak mówić. Gdy zajechaliśmy i pies tak nas obszczekał i warczał na nas i przez pół godziny traktował nas jak zupełnie obce nieznane mu osoby - przy czym tulił się do swoich nowych ludzi - wiedziałam, że jest szcześliwy :loveu: Quote
andegawenka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 A to niewdzięcznik jaki, no;) tak obszczekać... Martwiłam się, że się rozchorowałaś po występie okraszonym zimną wodą:shake: Quote
andegawenka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Moja była bardzo nieszczęśliwa w tym kubraczku....nie chciała siu w nim zrobić... Quote
Marinka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Akrum napisał(a): Gdy zajechaliśmy i pies tak nas obszczekał i warczał na nas i przez pół godziny traktował nas jak zupełnie obce nieznane mu osoby - przy czym tulił się do swoich nowych ludzi - wiedziałam, że jest szcześliwy :loveu: Zgadzam się z tym w całej rozciągłości :) Ja również przeżyłam taką wizytę po adopcyjną i byłam przeszczęśliwa :) To był miód na moje oczy i serce :) Dało mi pewność, że ta cierpiąca na tzw. suche oko i ze złamaną, źle zrośniętą szczęką sunia znalazła dom i kochających ją z wzajemnością ludzi:) Chciałabym tych ludzi sklonować, aby więcej psiaków miały takie cudowne domy z fotelem przy kominku do własnej dyspozycji w chłodne zimowe wieczory :) Quote
handzia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):panikarz zgłoszony, mam nadzieję, że modzi ukarzą go przykładnie :) Dzięki, wcześniej nie miałam pojęcia kto to jest... Quote
Szarotka Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Panny Zamosciaki :):) co z tymi wymiarami Henia, bo bez tego nie moge zamowic kubraka. Quote
funia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 wydaje mi się ,ze to bedzie ten za 35 zł do 50 cm. Quote
Szarotka Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 funia napisał(a):wydaje mi się ,ze to bedzie ten za 35 zł do 50 cm. Bardzo dziekuje :):) ide zamawiac. Quote
Szarotka Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Funiu czy nie mozna by dostac o pani te wymiary, bo ciotka Taks mowi, ze bez wymiarow, to ona sie nie podejmuje szycie, bo kubraczek nie bedzie pasowal. Quote
Szarotka Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='handzia']Skopiowałam z wątku Taks :) Na modelu wygląda to tak: do uszycia " na miarę" potrzebuję informacji o następujących wymiarach ( miejsca mierzenia są na zdjęciu zaznaczone czerwonymi liniami): A- długość kubraka mierzona od nasady szyi ( czyli przy karku) do nasady ogona ten wymiar proszę zmierzyć możliwie dokładnie gdyż nie da się ew. błędu skorygować regulacją – podczas pomiaru piesek powinien stać( u siedzącego, leżącego długość może wyjść myląco większa) i obwody ( do podanej wielkości dodam rezerwę więc rzepami będzie można ostatecznie dopasować kubraczek na piesku) : B - szyi w najszerszym miejscu (najbliżej karku) C - klatki piersiowej w najszerszym miejscu ( tuż za przednimi łapami) D- brzucha w najwęższym miejscu ( to zwykle tuż przed tylnymi łapami) i dodatkowo inf. o płci – ważne ze względu na wycięcie pod brzuszkiem A teraz ceny: są zależne od wielkości/ długości kubraka i decyduje wymiar A do 35 cm - 25 zł 36-50 cm -35 zł 51-65 cm - 45 zł 66-80 cm- 55 zł powyżej 80cm - 65 zł A tu przypominam i jakie wymiary chodzi:):) Quote
Ingrid44 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Moze Funia ma podobnego pieska u siebie i mozna jego zmierzyc zamiast Henia. Quote
Szarotka Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 No w kazdym razie ciotka Taks, ze szycie bez wymiarow nie ma sensu........... Quote
Recommended Posts