Rodzice Maciusia :) Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Kubraczek fajny i rzeczywiście nadaje się na nienachalny prezent, ale szczerze to wątpię, że ta Pani będzie go ubierać. Wiem jak jest, nawet u nas, w miasteczku ludzie się śmieją nawet jak psiak ma w krateczkę szeleczki, a co mówić na wsi. No ale pewnie że spróbować można żeby Henrykowi było ciepło. A czy imię Henio zostało i Państwo tak go wołają, czy też zmienili? Quote
funia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dzisiaj miałam telefon od osoby ,która zadzwoniła z adresówki .....Tak się wystraszyłam ,ze nie wiem co .... Ale dogadałyśmy się,ze Henio to pies sąsiadki i ona stwierdziła ze biega koło domu .Nie mniej jednak zaraz wyśle smsa czy Henio w domu jest bo coś chyba samopas lata . Quote
funia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Na pewno nie wstydziłąby się kubraczka bo sama mówiła ze mu już coś zakładała. Quote
majku33krakow Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 handzia napisał(a):Byłoby super, Taka ciepła budka z prawdziwego zdarzenia by się przydała. Bo ta taka trochę skromna, chociaż obita steropianem od środka i panelami od wewnątrz. Jakby była większa, dwa psiaki by się zmieściły... Pani mówiła, że w zimie mógłby spać w stodole zakopany w siano, ale taka nowa budka byłaby lepsza chyba? a może niech oni przeniosą się do stodoły.ten ds to koszmar-nie rozumie was w ogóle. Quote
handzia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 funia napisał(a):Dzisiaj miałam telefon od osoby ,która zadzwoniła z adresówki .....Tak się wystraszyłam ,ze nie wiem co .... Ale dogadałyśmy się,ze Henio to pies sąsiadki i ona stwierdziła ze biega koło domu .Nie mniej jednak zaraz wyśle smsa czy Henio w domu jest bo coś chyba samopas lata . Wyjaśniła się sprawa? Quote
Ingrid44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Uff, kamien z serca. Gdzie ten Henio tak latal ? Mysle ze Pani ubierze mu kubraczek bo Henio to nie Hasky ani Podhalan a Pani z tego co czytam ma dobre serce. Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 handzia napisał(a):Byłoby super, Taka ciepła budka z prawdziwego zdarzenia by się przydała. Bo ta taka trochę skromna, chociaż obita steropianem od środka i panelami od wewnątrz. Jakby była większa, dwa psiaki by się zmieściły... Pani mówiła, że w zimie mógłby spać w stodole zakopany w siano, ale taka nowa budka byłaby lepsza chyba? nie rozumie tego wątku.wydaliście ukochanego psa do budy?????!!!!szok Quote
andegawenka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 majku33krakow napisał(a):nie rozumie tego wątku.wydaliście ukochanego psa do budy?????!!!!szok a no do budy, kanapa nie chciała Henia. Jesli taką posiadsz to składamy się na transport... Quote
Szarotka Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='funia']Na pewno nie wstydziłąby się kubraczka bo sama mówiła ze mu już coś zakładała. Funiu podaj rozmiar Henia, bo chcialam podac na watku. Quote
funia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 podaJ ROZMIARY WSTRZELĘ SIĘ NA OKO W NAJBARDZIEJ ZBLIŻONY . Quote
handzia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 majku33krakow napisał(a):nie rozumie tego wątku.wydaliście ukochanego psa do budy?????!!!!szok Ale nie na łańcuch. Śpi tylko tam , choć pani mówiła, że śpi na kanapie w ganku. Do tego ma kochającą panią.:) Quote
handzia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='funia']podaJ ROZMIARY WSTRZELĘ SIĘ NA OKO W NAJBARDZIEJ ZBLIŻONY . Skopiowałam z wątku Taks :) Na modelu wygląda to tak: do uszycia " na miarę" potrzebuję informacji o następujących wymiarach ( miejsca mierzenia są na zdjęciu zaznaczone czerwonymi liniami): A- długość kubraka mierzona od nasady szyi ( czyli przy karku) do nasady ogona ten wymiar proszę zmierzyć możliwie dokładnie gdyż nie da się ew. błędu skorygować regulacją – podczas pomiaru piesek powinien stać( u siedzącego, leżącego długość może wyjść myląco większa) i obwody ( do podanej wielkości dodam rezerwę więc rzepami będzie można ostatecznie dopasować kubraczek na piesku) : B - szyi w najszerszym miejscu (najbliżej karku) C - klatki piersiowej w najszerszym miejscu ( tuż za przednimi łapami) D- brzucha w najwęższym miejscu ( to zwykle tuż przed tylnymi łapami) i dodatkowo inf. o płci – ważne ze względu na wycięcie pod brzuszkiem A teraz ceny: są zależne od wielkości/ długości kubraka i decyduje wymiar A do 35 cm - 25 zł 36-50 cm -35 zł 51-65 cm - 45 zł 66-80 cm- 55 zł powyżej 80cm - 65 zł Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 dziewczyny, nie reagujcie na posty Majku kraków, on już był raz co najmniej zbanowany za trollowanie wątków, nie ma co odpowiadać :) Quote
Ingrid44 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):dziewczyny, nie reagujcie na posty Majku kraków, on już był raz co najmniej zbanowany za trollowanie wątków, nie ma co odpowiadać :) Ja dokladnie tak robie. Widze jasno ze to prowokacja . Fajnie ze Henius bedzie mial kubraczek. Wszyscy bedziemy spokojniejsi ze bedzie mu cieplo w zimie. Quote
handzia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):dziewczyny, nie reagujcie na posty Majku kraków, on już był raz co najmniej zbanowany za trollowanie wątków, nie ma co odpowiadać :) Ja się nie boję odpowiedzieć, bo byłam na miejscu z Funią, której Henio był najbliższy. Nie zostawiłybyśmy go tam gdyby coś było nie tak. Jestem o niego spokojna, widziałam jak pani go kocha, tego nie da się udawać :) Kupimy Heniowi ubranko, paski i będzie super :)A za jakiś czas pojedziemy z Funią jeszcze raz i zobaczymy, czy Heniuta miewa się tak dobrze, jak do tej pory. Pies, gdyby czuł się nieszczęśliwy od razu reagowałby na swoją dotychczasową panią (Funię). Niestety (sorry Funia) olał ją i wpatrzony jak w obrazek biegał za panią. To był dla mnie wystarczający wyznacznik szczęścia Henia :) Quote
jogolcia@pdx Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Dziewczyny - wpadłam tylko na chwilę, bo pewien człowiek wyrabia Wam straszną opinię na FB z powodu Henia... Przeklejam jego wpis "BŁAGAM RATUJCIE TEGO PSA,(ON JEST W DS)MA BYLE JAKĄ BUDĘ,NA WĄTKU TWIERDZĄ ŻE ON TYLKO ŚPI W BUDZIE,CHCĄ MU KUBRACZEK KUPIĆ ŻEBY NIE MARZŁ I TWIERDZĄ NA WĄTKU ŻE MA KOCHAJĄCĄ PANIĄ!,PANI POZWALA MU SPAĆ NA GANKU NA KANAPIE,KOSZMAR,ZAMIAST MIEĆ CZŁOWIEKA PRZY SOBIE CAŁY CZAS ,DOSTAŁ CO!?,TO CO MIAŁ W SCHRONISKU,ALBO W CHOTELU.POMOCY.POMOCY!!!" z linkiem do tego wątku i podpisem "pisze to ponieważ dziewczyny z Krakowa: karusiap i jagienka nie wydały żadnego psa do budy,a też nie są bogate,radzą sobie jak mogą,więc stąd mój wpis." Quote
obraczus87 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Dziewczyny - wpadłam tylko na chwilę, bo pewien człowiek wyrabia Wam straszną opinię na FB z powodu Henia... Przeklejam jego wpis "BŁAGAM RATUJCIE TEGO PSA,(ON JEST W DS)MA BYLE JAKĄ BUDĘ,NA WĄTKU TWIERDZĄ ŻE ON TYLKO ŚPI W BUDZIE,CHCĄ MU KUBRACZEK KUPIĆ ŻEBY NIE MARZŁ I TWIERDZĄ NA WĄTKU ŻE MA KOCHAJĄCĄ PANIĄ!,PANI POZWALA MU SPAĆ NA GANKU NA KANAPIE,KOSZMAR,ZAMIAST MIEĆ CZŁOWIEKA PRZY SOBIE CAŁY CZAS ,DOSTAŁ CO!?,TO CO MIAŁ W SCHRONISKU,ALBO W CHOTELU.POMOCY.POMOCY!!!" z linkiem do tego wątku i podpisem "pisze to ponieważ dziewczyny z Krakowa: karusiap i jagienka nie wydały żadnego psa do budy,a też nie są bogate,radzą sobie jak mogą,więc stąd mój wpis." Porażka... Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 on powinien na kanapie spać.czyż nie? Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='majku33krakow']on powinien na kanapie w domu spać.czyż nie?,albo w domu koło pani Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 on powinien na kanapie w domu spać.czyż nie?,albo w domu koło pani na swoim posłaniu. Quote
handzia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Jeśli ktoś chce pojechać z nami do Henia, to zapraszamy :) Nie wiem, czy ktoś chce dla niego lepiej niż my? Ja nic nie tracę, nie płacę za niego...Podobało mi się to miejsce... My zadbamy o Henia należycie. Obiecuję :) Quote
majku33krakow Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 czemu Heniu nie może być w domu z panią? Quote
Ingrid44 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 majku33krakow napisał(a):czemu Heniu nie może być w domu z panią? Najlepiej tam pojedz i zapytaj Pania ! Quote
handzia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zaręczam Ci, że Heniuś ma naprawdę należytą opiekę, choć powiem, że ja tak samo, jak każdy tu, wolałby, żeby Heniuś grzał się przy piecu...Ale życie pisze takie scenariusze a nie inne. Nie wydałybyśmy go do niekochającego domu. Każdy jest teraz przerażony, bo idzie zima. Ale Heniuś taki szmat czasu przetrzymał w schronie, gdzie budy są w nieogrzewanych, otwartych pomieszczeniach. Teraz ma więcej opcji. Mam nadzieję i będę pisała do pani Henia, żeby w mrozy największe wpuściła go do domu.... Quote
Recommended Posts