andegawenka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='zuzka']Dzisiaj żadnych wpłat nie było ,może jutro dojda .[/QUOT Przelałam jednorazowo 150 zł. Heniuś trzymaj się chłopaku :( Quote
agada Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Henio wystawiaj łapkę do słońca, bo dzisiaj tak ślicznie świeci:p Quote
Szarotka Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 [quote name='andegawenka'][quote name='zuzka']Dzisiaj żadnych wpłat nie było ,może jutro dojda .[/QUOT Przelałam jednorazowo 150 zł. Heniuś trzymaj się chłopaku :( Andegawenka strasznie dziekuje w imieniu Henia :):) :loveu::loveu::loveu: Funia i co tam z Henia lapka i Heniam w oglonosci ??????????????????? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 mi się udało dzisiaj puścić pieniądze - wpłaciłam za dwa miesiące, czyli 20 zł. Jak tam Heniusiek? Quote
Ajula Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 ojoj jednak jest zmartwienie z łapką :( trzymam kciuki, żeby to nie było nic paskudnego Quote
Szarotka Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Funia pewie goni w pietke i czasu nie ma, zeby tu wejsc. Quote
Ajula Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 dziewczyny, zobaczcie na wątku trójłapków jest o psie, który po amputacji nogi błąka się po ulicy :( ręce opadają... http://www.dogomania.pl/threads/109775-TrzyA-apki-z-dogo-do-adopcji-W-schronach-bez-szans-na-adopcjAE-PomA-A-my?p=14243941#post14243941 Quote
zuzka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Dzisiejsza wpłata Andegawenka jednorazowa na leczenie - 150 zł w skarbonce jest 710 zł Przelałam funi 31 zł za weta zostało się 679 zł Quote
Freya73 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 I co u Henia slychac? Kazdy sie zapewne niepokoi i czeka w napieciu na diagnoze. Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Dzisiaj Henio spał w domu bo miał goraczkę ,jaki to grzeczny kochany psiak .Boję się pisać ,ale miedzy nami rodzi się wielkie uczucie .On tak sie otworzył w ciągu tygodnia ,ze jestem w szoku .Jest cudowny i przekochany ,wyjatkowy .Jest wiele psów kazdy fajny ,ale Henio ma w sobie coś ,ze serce drga i kochasz takiegom psa od razu ,Taki jest Heniek .Jest moim najukochańszym psem z hoteliku .Jeśli okaże się ,ze to rak to nie wiem jak to będzie .Bo jemu nalezy się dom njlepszy na świecie ,Jest tego wart .......Zebyście widziały wczoraj jak on do mnie podchodził ,wracał się ,znowu podchodził i w koncu został zeby polizać po ręce . Dobra bo już sie zwyłam , Kazda z nas nie ma prawa myśleć ,ze to rak .Zadna ,mamy mówić ze to zwykłe zapalenie i Heniek będzie fikał niedługo . Macałam dzisiaj to udo ,jest minimalna zmiana ledwie zauważalna .Aczkolwiek opuchlizna jest taka ,ze nawet do kości nie mozna dotknąć bo jest tego tyle ..... Ja wracam pózno z hoteliku ,więc info będzie zawsze o tej porze . Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Zdjęcia moze jutro jakieś zrobię naszemu kochanemu Heniowi . A tak wracając jednak do jego nogi ,czy myślicie ze ta podniesiona noga wtedy na zdjęciu i teraz podnoszona w identyczny sposób to zbieg okoliczności ? CZy jednak coś mu było ,samo sie zaleczyło a teraz wróciło ze zdwojona siłą ? No nie wiem ,martwię sie bardzo moze szukam dziury w całym Quote
Szarotka Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Funiu a ktora noga jest spuchnieta ?? czekasz teraz na to, zeby opuchlizna opadla ?? Miejmy nadzieje, ze to tylko jakas infekcja. Quote
KrystynaS Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ja myślę, że z tą nogą to niestety nie jest zbieg okoliczności :-( choć bardzo bym chciała żeby był. Noga bolała go już wcześniej i ją unosił, oszczędzał. Potem trochę ból ustąpił więc chodził normalnie. A teraz znowu wrócił :-(. Nie myślimy o nowotworze :shake: póki nie ma diagnozy. Może to jakieś zwichnięcie, albo skutek pogryzienia w schronie. Wdała się infekcja na przykład i teraz trzeba to leczyć. Oby tak właśnie było. Może naderwany mięsień czy ścięgno. A czy wykluczasz funiu to że został silnie uderzony przez człowieka w schronie???? Trzeba koniecznie prześwietlić tą łapkę. Kiedy robicie RTG??? Quote
KrystynaS Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Wiesz co funiu, przyszło mi do głowy coś takiego - spytaj doktora czy może robić Heniowi na tą łapkę okład z Altacetu. To likwiduje opuchliznę po urazie u ludzi, może u psa też by trochę pomogło. Są też maści, które stosują sportowcy po kontuzjach (kiedyś sama stosowałam), tylko jak psu smarować łapę, chodzi o sierść. Cały czas nie myślę o nowotworze!!!!! Quote
Szarotka Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Napewno wszystko bedzie dobrze :):) Henio trzymaj sie chlopie :):) Quote
Freya73 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ja mam nadzieje, ze to zapalenie stawu ( z dwojga zlego i to lepsze, prawda?). Doczytalam, ze Heniek mial wysoka temparature, co jest najbardziej charakterystycznym symptomem. Moze zacytuje, zamiast sie wymadrzac ;) : " (...)Niepokojące objawy mogące towarzyszyć zapaleniu stawów: utrzymująca się temperatura ciała powyżej 38ĄC, dolegliwości przewlekające się ponad 6 tygodni, objawy ogólne osłabienie, złe samopoczucie, bóle mięśni, silne objawy zapalenia jednego stawu (podejrzenie bakteryjnego zapalenia stawu), silny ból (podejrzenie ostrego uszkodzenia struktur wewnątrz- lub okołostawowych). inne objawy - żółtaczka, kaszel, zmiany skórne." * cytat pochodzi ze strony www.gdypsaboli.pl Nie ma jednak co diagnozowac Henia przez internet, tylko, jak juz to wczesniej podkreslaly kolezanki, wyniki, przeswietlenia, szybkie leczenie i wspaniale szczesliwe zycie. Bedzie dobrze, musimy w to wierzyc. Pzdr, Freya Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 W schronie nikt by go specjalnie nie bił ,tak myśle .Ale silniejszy pies mógł go jakoś moze uderzyc ,czy ugryzc . Tam mozna smarowac maścia bo tam nie ma siersci wiele .Na razie robie tak jak wetka zaleciła .Tabletki .A po wzieciu wszystkich jesli opuchlizna nie zejdzie wtedy RTG. jutro napisze mam nadzieje ,ze opuchlizna znacząco zmalała ..... Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 W schronie nikt by go specjalnie nie bił ,tak myśle .Ale silniejszy pies mógł go jakoś moze uderzyc ,czy ugryzc . Tam mozna smarowac maścia bo tam nie ma siersci wiele .Na razie robie tak jak wetka zaleciła .Tabletki .A po wzieciu wszystkich jesli opuchlizna nie zejdzie wtedy RTG. jutro napisze mam nadzieje ,ze opuchlizna znacząco zmalała ..... Quote
Szarotka Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Kto wie co sie Heniowi przytrafilo zanim trafil do schronu. Quote
Ingrid44 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Biedaczek kochany. Ja tez mysle ze to jakies zapalenie i Henio wyjdzie z tego. Przy nowotworze chyba by nie bylo goraczki. W kazdym razie czekamy na wiesci. Quote
Akrum Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ja też mam nadzieję, że to tylko jakieś zapalenie... Nie myśle o nowotworze!!! Quote
zuzka Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='zuzka']Dzisiejsza wpłata Andegawenka jednorazowa na leczenie - 150 zł w skarbonce jest 710 zł Przelałam funi 31 zł za weta zostało się 679 zł Szarotko proszę uzupełnij post rozliczeniowy Quote
Szarotka Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Uzupelniam pierwszy post. Ja za pomoca dobrej duszy wplacilam 20 zl., ale pewnie pojawi sie w poniedzialek na koncie. Quote
Recommended Posts