Jump to content
Dogomania

Henio znalazl wspanialy dom :) Wszyscy sie ciesza :)

Recommended Posts

Posted

Wiem kwota 500 zł odpada ,nie damy rady ale pamietajcie ze z domem bedzie ciężko .u murki jest dużo zwierzat ,nie widzę tam Henia ...Trzeba poszukać coś kameralnego do 10 psów aby miał max czasu z człowiekiem .Murka przy 25 psach nie poświeci mu tyle czasu ile on potrzebuje .Tym bardziej ze on wraca z domu gdzie biegał luzem ...sama nie wiem juz ...

Posted

Trzeba szukac cos innego, bo 500 zl. to za duza kwota.
Henio mial wydarzenie na f.b., ale pewnie juz go nie ma.
Mysle, ze tak 350 byloby akurat. I jestem wiecej niz pewna, ze Henia mozna wyprowadzic na ludzi. W koncu jestem od podhalanow i te przypadki co fundacja Bono dostaje, a Henio to raczej sie porownac nie da.
Bede pytac krewnych i znajomych krolika i prosze o to samo. Najlepsze by bylo dt za zwrot kosztow u kogos kto ma malo psow.

Posted

Szarotka napisał(a):
Trzeba szukac cos innego, bo 500 zl. to za duza kwota.
Henio mial wydarzenie na f.b., ale pewnie juz go nie ma.
Mysle, ze tak 350 byloby akurat. I jestem wiecej niz pewna, ze Henia mozna wyprowadzic na ludzi. W koncu jestem od podhalanow i te przypadki co fundacja Bono dostaje, a Henio to raczej sie porownac nie da.
Bede pytac krewnych i znajomych krolika i prosze o to samo. Najlepsze by bylo dt za zwrot kosztow u kogos kto ma malo psow.

Szarotko ,ale z nim jest wszystko w porzadku .On po prostu nie moze nigdy trafić tam gdzie są kury ...Chociaż cay czas myśle ze to nie on ...moze ktoś inny ?a na biednego Henia wychodzi ...

Posted

Ja tez wiem, ze Heniutek w porzadku. A kury to sie zadrza gonic psom z najlepszych rodzin. Moja sunia Joga tez gonila i zagryzala. Taka uroda. Tak jak z ludzmi, kazdy troche inny ;) Przeciez pies to drapieznik ... Moja koty zagryzaja kroliki a sunia Maya je zzera ... pies to nie koza ;)

Posted

Nie wiem co napisać... serce mi pęka.
Ale wiem, że trzeba Henia zabrać najszybciej jak to możliwe.

Psanatorium to fajne miejsce, wiem - bo to ode mnie 11 km i mamy tam masę swoich podopiecznych. ale drogie - to fakt.
I gdyby nie nasze długi w tymże hotelu i wiem, że Joasia (właścicielka) może nie będzie chciała przyjąć od nas kolejnego psa, to od razu bym Henia brała pod nasze skrzydła.
Mogę jeszcze pomyśleć nad jednym rozwiązaniem, ale dajcie mi na to dzień.

Pytanie tylko, czy jeśli mój plan by wypalił, to czy uda się miesięcznie zbierać 380 zł?
My jako 'ŁAPA" mamy masę długów (lecznice już odmawiają zabiegów, hoteliki przyjmowania nowych psów, a podopiecznych jak na złość przybywa, bo jak nie pomóc np. psiakom wyrzuconym w workach, lub przywiązanej do drzewa suczce?) i każdy kolejny podopieczny, to dla nas kolejny gwóźdź do przysłowiowej trumny.

Czy jeśli mój plan nie wypali, to hotel kojcowy też wchodzi w grę?

Posted

Szarotka miała rozesłać wici, ale na dogo sytuacja ze stałymi deklaracji jaka jest wszyscy wiemy. Każdy obłożony na maksa....ja przeniosłam kasę z Henia na inne psy.... Chyba nie ma co czekać tylko czarnuszka już ogłaszać.

Posted

Ja od siebie mogę 10 zł dać co miesiąc, więcej na razie nie mogę, chyba, że jakaś deklaracja na innego psa się skończy...ale na razie końca nie widać...

Posted

Trzeba sie tez pytac tych osob co od czasu do czasu biora nieduze pieski do domu na tymaczas.

Andegawenko spytaj sie Elinki, bo jej juz nie ma na dogo, moze by nam pomogla ??

Posted

Szarotka napisał(a):
Trzeba sie tez pytac tych osob co od czasu do czasu biora nieduze pieski do domu na tymaczas.

Andegawenko spytaj sie Elinki, bo jej juz nie ma na dogo, moze by nam pomogla ??

Zapytam, ale ona ma teraz i noce. to nie wiem...Ja liczę bardzo na Uleńkę....tam Niuniek miałby wspaniale...może się coś zwolni.
Mam fanty na bazarek, nietrafione zakupy i prezenty wiec nowe. Dobrej marki perfumy idą na dogo.

Posted

Ja tez juz pytam kogo moge. Jak wroce to bede pytac dalej. Szkoda, ze go funia chociaz na chwile nie moze wziac, bo akurat taki kiepski moment, bo mi czasu brakuje.

Posted

Szarotka napisał(a):
Ja tez juz pytam kogo moge. Jak wroce to bede pytac dalej. Szkoda, ze go funia chociaz na chwile nie moze wziac, bo akurat taki kiepski moment, bo mi czasu brakuje.

Szarotko ja się bije z myślami ,ale padam na twarz ....Są tam na ranczu jeszcze trzy psy .Dwa zdziczałe szczceniaki i tą sunie z lasu .Musze tam jeżdzić co dzień nie wiem co z nimi bedzie bo jeśli nie znajdziemy im domów do jesieńi to ja się powiesze .BRakuje czasu ,kasy i pomysłów.
Jutro odważe się i zadzwonie do Henia.
PS .KOło mnie biega zabiedzona Husky ,kochana łagodna i taka samotna ...Dzisiaj zostawiłąm klientkę i biegałąm za nia by dac wody ...JA oszaleje ...