Nemko Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt "NERO" 96-500 Sochaczew, ul Kochanowskiego 37/12 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364 dla punto:) Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nemko napisał(a):a pogadam z Carolinascotties a propos tych czarnych kwiatków, bo wiem na jakiej ulicy, znam dane ale nie wiem jak to tam umiescic?? Z adresem calym? Nie wiem czy tak personalnie mogę... W regulaminie CzK jest napisane, jak wstawiać dane. Wstawia się dane niepełne, nieprowadzące do identyfikacji. Pełne dane tylko na PW. Napisz nr telefonu np. bez 3 środkowych cyfr. Imię i inicjał nazwiska. Ulicę bez numeru. Ewentualnie jakieś charakterystyczne informacje. Quote
obraczus87 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Teraz ja prosze o pomoc: brakuje nam 65zł do transportu do DT: zajrzyjcie --> http://www.dogomania.pl/threads/1805...t-do-DT-POMA-A Quote
Nemko Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 no dobra, powiem szczerze: NIE UMIEM TYCH CZRNYCH KWATKOW ZNALEZC NA FORUM!!!:( Dajcie link Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Są podklejone w dziale, w którym właśnie piszemy... http://www.dogomania.pl/threads/117540-Czarne-kwiatki-czyli-komu-nie-dawac-psa-i-na-kogo-warto-uwaA-aAE Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no wlasnie ja tez nie za bardzo wiem, jak to zrobic, zeby nie zostac potem posadzonym o podawanie danych osobowych... edit - gapa ze mnie - juz widze, ze jest :) Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dziewczyny, jak trafiłyście na ten felerny tymczas? Ludzie sami się zgłosili, czy jakoś po znajomości? Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 juz pisze PW - a bez detali - to znajomi ludzie - a raczej kobieta - bo pandomu calymi dniami pracuje- ktorej nie posadzilabym o tak daleko posunieta nieodpowiedzialnosc... Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Greven - nie masz miejsca w skrzynce.... Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Greven napisał(a):PW mi szwankuje, jak byś nie mogła wysłać to poproszę na proequo@gmail.com ............................. Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Kochani - prosze - pomozmy koniom wywozonym na rzez do Wloch - tym, ktore czeka ten los... bo za te, ktore w transportach trzeba sie juz tylko modlic...zeby nie cierpialy... Przenosze ze strony fundacji Viva 23-02-10 01:45 Inicjatywa na rzecz zakazu zabijania koni we włoskim parlamencie – możesz pomóc! PILNE! Parlament największego importera i konsumenta mięsa koni w Europie– Włoch stoi przed decyzją wprowadzenia zakazu zabijania koni na mięso! Ten przepis miałby rewolucyjne znaczenie dla kilkudziesięciu tysięcy koni transportowanych (i hodowanych) w koszmarnych warunkach z całej Europy – głównie z Polski. To nowe rozwiązanie zaproponowane przez posłankę Paolę Frassinetti ma swoich zagorzałych oponentów m.in. ministra rolnictwa - Luca Zaię. Naszą akcję mailingową kierujemy właśnie do niego. Prosimy wszystkie osoby, które kochają konie lub po prostu uważają, że tym zwierzętom należy się szacunek i ochrona o wysyłanie maili z poparciem dla zakazu. Rewolucyjny projekt posłanki Frassinetti przewiduje także zakaz okrutnych „tradycji” z wykorzystywaniem koni oraz stworzenie ośrodków dla koni-seniorów na terenie całego kraju. Obecnie w Parlamecie Europejskim są dwie inicjatywy dotyczące koni – kampania „8 hours” proponująca ograniczenie całkowitego transportu zwierząt na rzeź do 8 godzin oraz deklaracja na rzecz zakazu długodystansowego transportu koni. Obie są rozwijane ale decyzja Włoch będzie miała nieporównanie większy wpływ na los tych zwierząt - taka szansa może się nie powtórzyć przez najbliższe lata! Jeśli popierasz tę inicjatywę przekaż dalej tę informację – mailem, na swoim blogu lub forum. Przykładową lub własną (najlepiej w języku włoskim lub angielskim) treść wiadomości należy wysłać za pomocą formularza na stronie: http://www.lucazaia.it/it/index.php?...#scrivimi_form Spettabile Signore, Le scrivo per esprimere il mio appoggio alla proposta legislativa per la tutela degli equini in Italia. I cavalli macellati in Italia vengono da paesi diversi, soprattutto dalla Polonia. Per finire nei macelli italiani i cavalli vengono trasportati prima per 80 ore e più in un modo che quasi sempre infrange le leggi europee: cavalli malati, troppo vecchi oppure troppo giovani vengono trasportati senza prestare attenzione alle condizioni di trasporto. Questo modo di procedere è da anni una vergogna per l’Italia. La Fondazione Viva, movimento internazionale per gli animali che insieme con altre organizzazioni si occupa da anni del salvataggio dei cavalli, ha scritto una petizione contro il macello dei cavalli che è stata firmata da oltre 300.000 persone ! Nel mondo civile non c’è posto né per il macello dei cavalli, né per il trasporto a lunga distanza dei cavalli che fanno parte della cultura e storia polacca quanto italiana. La prego di appoggiare la proposta della signora Paola Frassinetti che può salvare centinaia di migliaia di cavalli da morte certa nei macelli italiani. Cordialmente Po wklejeniu tekstu do formularza uzupełnionego o Wasze imię (Nome), nazwisko (Cognome ) i e-mail wystarczy przepisać kod z obrazka i kliknąć przycisk Invia ; --------------------------- Link z wiadomoscia o akcji - http://www.telegraph.co.uk/news/worl...-in-Italy.html Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 To jest jedna z nielicznych petycji, które podpisałam!! To ma sens! Przeczytajcie dokładnie i nie bądźcie obojętni - także podpiszcie! Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Warto. Wystarczy minuta, żeby zapoznać się z treścią... Uważasz, że KONI NIE POWINNO SIĘ ZJDAĆ? Tylko minuta, jeden Twój głos. Quote
UBOCZE Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Przepraszam Was bardzo... Czy ktoś z Was ma jakieś ciekawe, a dla siebie zbędne (bo np. podwójne) płyty muzyczne. Potrzebne są jako fanty na bazarek muzyczny na rzecz uratowanego psa Lennona (stąd pomysł takiego bazarku)... Jeśli ktoś będzie miał, prosimy o kontakt mailowy:fantomina@wp.pl Wątek Lennona można przeczytać: http://www.dogomania.pl/threads/177937-13-letni-Lennon-10-LAT-W-SCHRONISKU-300zA-miesiAE-cznie-A-ycie-brakuje-175zA Quote
Wunia Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Greven napisał(a):Warto. Wystarczy minuta, żeby zapoznać się z treścią... Uważasz, że KONI NIE POWINNO SIĘ ZJDAĆ? Tylko minuta, jeden Twój głos. Greven, poszło ode mnie :D Buziak Quote
Nemko Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 juz sie zapoznaje i podpisuje obiema rekami...Ubocze, ja mam plyty do sprzedania!!! Takie muzyczne ale nie powojne tylko pojedyncze...Zespolu Hey, RHCP i inne jak cos to pisz na priv, wlasnie chcialam wystawic je na bazarek,ale moge wyslac...:) Poza tym zapraszam na stronke, juz podaje link. Niedawno wyszukalam ja, przypadkiem na necie. Jeden z tych chlopakow to moj kolega z podstawowki z klasy.Po technikum lesniczym wyjechał... Zawsze zastanawialismy sie co sie pozniej z nim stało:) Okazało sie, ze zaszyl sie w Biebrzy i wział do siebie masę bezdomnych szpiców:) To ci Wojtus:D:D Zapraszam do obejrzenia!!! Bardzo pozytywny filmik!!!Koncowka najlepsza:D http://www.youtube.com/watch?v=RLsPE6YXiKI Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wunia napisał(a):Greven, poszło ode mnie :D Buziak poszlo , rowniez na Facebook:) Quote
Greven Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Świetnie dziewczyny, że podpisałyście. Ja zaraz wrzucę na NK. Quote
carolinascotties Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Nemko napisał(a):juz sie zapoznaje i podpisuje obiema rekami...Ubocze, ja mam plyty do sprzedania!!! Takie muzyczne ale nie powojne tylko pojedyncze...Zespolu Hey, RHCP i inne jak cos to pisz na priv, wlasnie chcialam wystawic je na bazarek,ale moge wyslac...:) Poza tym zapraszam na stronke, juz podaje link. Niedawno wyszukalam ja, przypadkiem na necie. Jeden z tych chlopakow to moj kolega z podstawowki z klasy.Po technikum lesniczym wyjechał... Zawsze zastanawialismy sie co sie pozniej z nim stało:) Okazało sie, ze zaszyl sie w Biebrzy i wział do siebie masę bezdomnych szpiców:) To ci Wojtus:D:D Zapraszam do obejrzenia!!! Bardzo pozytywny filmik!!!Koncowka najlepsza:D http://www.youtube.com/watch?v=RLsPE6YXiKI swietne!!! to musi byc bardzo ciekawy czlowiek :) troche mu zazdroszcze.... :) Greven napisał(a):Świetnie dziewczyny, że podpisałyście. Ja zaraz wrzucę na NK. o ja tez! :) Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Greven napisał(a):Świetnie dziewczyny, że podpisałyście. Ja zaraz wrzucę na NK. Jest taka strona gdzie czesto pojawiaja sie petycje w sprawie ochrony praw zwierzat.... www.petycje.pl a to kolejna....petycja.... http://animalsaviors.org/petition.html o psach o kotach w Chinach,,,,, Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Greven napisał(a):Świetnie dziewczyny, że podpisałyście. Ja zaraz wrzucę na NK. Jest taka strona gdzie czesto pojawiaja sie petycje w sprawie ochrony praw zwierzat.... www.petycje.pl a to kolejna....petycja.... http://animalsaviors.org/petition.html o psach o kotach w Chinach,,,,, i kolejna strona tu zawsze znajdziecie najnowsze akcje pomocy zwierzakom na calym swiecie , np. fokom w Kanadzie itd. http://www.viva.org.pl/index.php Quote
carolinascotties Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Na innym forum zalozylam jakis czas temu watek "Tu protestujemy" - wklejamy tam teksty petycji, adresy, informujemy o przeroznych akcjach - przyznam, ze odzew forumowiczek jest ogromny - nie wiem, czy na dogo jest taki watek...rozejrze sie wieczorem - jesli nie ma - zaloze podobny :) Quote
Recommended Posts