Jump to content
Dogomania

SOPEL odnalazł swoj pierwszy domek!! Znalazł sie wlasciciel!!!:):):)

Recommended Posts

Posted

Pani sie rozmyslila..w zasadzie nie pani, ale jej mezczyzni - chca mlodszego pieska...pani ze lzamiw oczach mowila, ze wewnetrznie czuje, ze to jest TEN...
ale nic na sile....

potrzebujemy pomocy w sprawie szkolenia dot. grzecznego zostawania w domku ... kto ma praktyczne porady i moglby pomoc - prosimy napiszcie PW.

• Replies 625
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mój tymczasek Wars po kastracji nie miał antybiotyku, nawet się nie interesował co tam ma i czego nie ma, na wszelki wypadek na noc miał zakładany kołnierz, szwy po 7 dniach miał mieć zdjęte, ale podczas wizyty lekarz zadecydował pozostawić szwy do 10 dni i podał antybiotyk w zastrzyku, a rankę zabezpieczył preparatem ze srebrem (w spraju), w 10 dobie szwy zdjęte no i po jajkach ani śladu :) biorąc pod uwagę, że to pies raczej z dużych, a nawet z b.dużych, więc szewków miał stosownie do wielkości więcej z obu stron moszny :) Zachowywał się zupełnie normalnie, ale weterynarz ostrzegał, że bywają psy, które w ciągu 10 minut są w stanie wyciągnąć wszystkie szwy, więc albo pilnować trzeba i z oka nie spuszczać, albo kołnierz zakładać i już :D Mimo całej "drastyczności" zakładania i noszenia kołnierza to oprócz lizania w niczym psu nie przeszkadza :)

Posted

Ale został jeszcze pan, ktory dzis do mnie dzwonil w sprawie Sopelka...Wydawal sie bardzo logiczny, o wiele bardziej rozmowa sie kleila niz z ta pania ze Szczecina. Mowil, ze Sopel go zauroczył...Ma rodzine, zone, dzieci, rybki;) mial kiedys psa...Mowi, ze czekal z ta decyzja, szukal pieskow na infoludku juz jakis czas, ale mowi, ze nie bylo chemii...A Sopel to wlasnie ten pies...To jak Dziewczyny?? Moze pierwsza wizyta przedadopcyjna u tego pana??

Posted

oj zaglądam tu i widzę że najpierw są chętni a potem sie rozmyślają. no domki brać nie marudzić, nie kaprysić to jedyny w swoim rodzaju Sopel który pod wpływem ciepła się nie rozpuści a i jeszcze czyjeś serducho ogrzeje. :loveu::loveu::loveu:

Posted

JEZU, SLUCHAJCIE JUZ DZWONILAM DO kAROLINY, ALE NIE ODPOWIADA!!!SOPEL WROCIL DO DOMU!! fACET przed godzina do nas dzwonil, prosil o spotkanie. Dzis moj Tz po przyjsciu z pracy wyszedl z Soplem i zaczepil go jakis dziwny chlopak, twierdzac , ze to jego pies. Jurek zazadał ksiazeczki zdrowia psa, dowodow w postaci zdjec psa i powiedzial, ze nie tak latwo odda go, bo trzeba umowe adopcyjna spisac ( wymyslal na miejscu by tylko nie oddac psa)...Chlopak sie troche wystraszyl, powiedzial, ze powie ojcu. Facet po godzinie do nas zadzwonil i umowil sie z nami pod sklepem spozywczym, wzial ze soba ksiazeczke zdrowia psa ( konkretny ) i koniec łancucha, z ktorego mu sie zerwał!!! Sam opowiedzial, jak to MISIEK zerwał mu sie z łancucha - smyczki na spacerze w parku, bo popedzil za kotem:D, co jest bardzo prawdopodobne, bo Sopelek nie cierpi kotów!! Pan pokazal nam w ksiazeczce jego odrobaczenie i date nastepnego szczepienia!! Mial go wlasnie szczepic, bo maly ma 8 miesiecy!!! Pan mieszka ulice od nas, mowi, ze pytał ze 20 stu ludzi o psa, ale nikt nic nie wiedzial...Mamy pana dokladny adres, bylismy u niego pod domem, mają domek z ogrodkiem i mały nie jest uwiazany na łancuchu, tylko miał smyczke taką łancuchową...Teraz pan juz wział mu grubszą ( byl przygotowany na odebranie psa )- co mnie bardzo ucieszyło!!! wymienilismy sie numerami telefonów, bo facet powiedzial, ze teraz to on- Sopel bedzie do nas wracał;) i w razie czego zebysmy mieli kontakt:D:D:D no nie moge!!!Jak dobrze, ze nie pojechal do Niemiec!!! Czaicie taką akcje?? Mozemy wpasc do niego w kazdej chwili i pobyc z Soplem vel Miskiem:D no nie mogę!!!

Posted

okazalo sie, ze ten dziwny chlopak to syn, czy wnuczek tego faceta...ale on psem sie nie zajmuje, tylko ten starszy facet i jego zona. No naprawde konkretny koles. I bedziemy mogli go miec na oku:D:D no w ogole rewelacja:D:D Ale sie podniecam!!
Sprostowanie postu pierwszego dotyczacego pieska:
bedzie do nas wracał, jak zrobi podkop w ogrodku:) bo to kopacz niezły, to fakt
No i on mowil, ze dlatego maly taki ulozony do dzieci jest, bo jego wnuczek mały uwielbia Sopla i za nim bardzo plakał...Sam z reszta nam mowil i opowiadał, ze pies lubie dzieci a my tylko na siebie z moim Tz-tem i tylko sluchalismy...No wszystko sie zgadzało. Poza tym mały widac skruszony byl i tak sie łasił do pana i z nim odszedł nie ogladajac sie za bardzo na nas:p

Posted

Jeszcze jedno, pan mial dawniej wiekszego psa,ktory zdechł, ale od tych osmiu miesiecy mają Sopla i stad mial smyczke tą grubą...Byla faktycznie troche sfatygowana. Poza tym wspominał o kastracji Sopla, co mnie bardzo rowniez ucieszyło...ej...no nie badzcie na mnie zli. Po tym wszsytkim nie mialam watpliwosci...Jeszcze jak na koniec wyskoczyl z ta kastracją...Chyba juz niczego nie pominełam...??
Acha, no na to soptkanie oczywiscie poszlismy sami, bez sopla, dopiero w miare rozmowy przesuwalismy sie w kierunku naszego domu, i mialam coraz mniej watpliwosci, co do tego, ze jest jego wlascicielem. Na sam koniec rozmowy, przyprowadzilam mu psa:)

Posted

już się obudziłam !!!!! co za historia !!!!! o jejku!!!!
DT - ucieczka - niemcy - potem u Was - no i zwykły spacer !!!!! :roll:
Niezły jest :diabloti:
Może na prawdziwy łańcuch go :diabloti:

Posted

Nemko - 2 tygodnie takiego stresu, i ten suuuuuuper bazarek, a tu taka niespodzianka :D Trzymaj się dziewczyno i szampana z TZ otwierajcie :D to dzięki Tobie Sopel vel Misiek odzyskał swoje życie :D

Posted

też jestem za kastracją Sopla vel Miśka :) Jeżeli Ty nie miałaś wątpliwości to na pewno wszystko jest na swoim miejscu :D Chyba się nie tłumaczysz ? ...

Posted

Nemko, a czemu ktoś miałby być zły na Ciebie??? Zajęłaś się gadem uciekinierem, na głowie tu stawałaś, żeby mu jakoś ustawić życie, namartwiłaś się i nadenerwowałaś...
Dobrze, że odnalazł się jego właściciel - teraz niech on się martwi (hihi!)