Nemko Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Florentynka napisał(a):Spróbujcie, jak już Sopelek będzie u Was, zabawek, takich które wymagają wylizywania - to odstresowuje psiaka i pomaga mu w takich sytuacjach jak samodzielne zostawanie w domu. dzieki za rade...co prawda juz probowalismy, malo to podzialalo, ale sprobujemy jeszcze:) Quote
wellington Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Nemko napisał(a):Wellington, moze zamiast krytykowac i tu wszystkich opier... pomoglabys jakos Sopelkowi??. Ja nie krytykuje, ja pytam. Gdyby carolinascotties na szczescie nie podala linku na adopcjach zagranicznych moze by sie tu wcale dyskusja nie rozpoczela na temat Draabe i jej metod dzialania, jej powiazan z tozem szczecinskim i Sopelek juz by byl w drodze do Hamburga albo do Franziskus-Tierheim albo do jej osobistego "azylu". I tyle bys go widziala. Jesli sie psa komus oddaje na dt to sie podpisuje umowe. I bicie sie w piers, owszem, ale trzeba innych tez ostrzec przed dt tego pokroju, bo ktos inny moze byc rowniez latwowierny , a ucierpi pies, a nie czlowiek ! Pies nie jest ksiazka ktora sie komus pozycza na gebe. A teraz napisz jakiej pomocy oczekujesz. Quote
Ellig Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Nemko napisał(a):dzieki za rade...co prawda juz probowalismy, malo to podzialalo, ale sprobujemy jeszcze:) Niektorym psom pomaga zostawienie zabawki przytulanki z zapachem innego psiaka, ja oddaje takie zabawki psiakom , ktore ida do adopcji albo do DT, czasami zostawienie koszulki, swetra noszonego wczesniej z zapachem domownika, ktorego pies najbardziej lubi.... Quote
Enigma79 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Chciałabym zrobić przelew dla Sopelka, numer rachunku znalazłam na 1 stronie ale co wpisać w danych odbiorcy ? Quote
Florentynka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 wellington napisał(a):Ja nie krytykuje, ja pytam. Jesli sie psa komus oddaje na dt to sie podpisuje umowe. I bicie sie w piers, owszem, ale trzeba innych tez ostrzec przed dt tego pokroju, bo ktos inny moze byc rowniez latwowierny , a ucierpi pies, a nie czlowiek ! Pies nie jest ksiazka ktora sie komus pozycza na gebe. A teraz napisz jakiej pomocy oczekujesz. Z tego co wiem Nemko chyba podpisała umowę - na pewno poszukiwała wzoru umowy tymczasowej adopcji i miała zamiar podpisać takową z domem tymczasowym. Też uważam, że umowy należy podpisywać, jak najbardziej - bo to zawsze coś, ale praktycznie rzecz biorąc w naszych realiach to taką umowę w razie czego można sobie wsadzić... Co, do sądu z tym iść? Najpierw udowodnij o jakiego psa chodzi, potem dowiedź swoich praw do tego psa, a potem jeszcze że dt złamał warunki umowy - niewykonalne. Quote
Wunia Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 też jestem za podpisywaniem umów, może i są mało warte prawnie, ale stanowią jakiś czynnik dyscyplinujący ... takie jest moje zdanie, oczywiście mówię tu o odpowiedzialnych człowiekach :D Quote
wellington Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Florentynka'] Też uważam, że umowy należy podpisywać, jak najbardziej - bo to zawsze coś, ale praktycznie rzecz biorąc w naszych realiach to taką umowę w razie czego można sobie wsadzić... Tak, racja, ale nie wszyscy o tym wiedza ze można sobie wsadzić.. i mysla ze ona jest wiazaca i przed sadem stanowi dowod, etc. etc. Taka niewiedze trzeba wykorzystac :diabloti: Quote
Nemko Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Jestesmy w domu:) jutro wstawie zdjecia:) dzis juz jestem padnieta, dzien pelen wrazen:) Quote
AlfaLS Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 To czkamy, nawet spokojnie :mad:, na relację z podróży, odbicia Sopelka i fotki:evil_lol:. Najważniejsze że wróciliście szczęśliwie i mały bezpieczny:lol:. Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 AlfaLS napisał(a):To czkamy, nawet spokojnie :mad:, na relację z podróży, odbicia Sopelka i fotki:evil_lol:. Najważniejsze że wróciliście szczęśliwie i mały bezpieczny:lol:. Alfa, przepraszam, ze nie dalam znac, ale wszystko wczoraj bylo "na wariata". <Moj tz pisal wczoraj egz 4 godziny, nie wiedzialam, czy zaczeli pisac planowo, czy nie, kiedy skonczy. Jak juz skonczyl postanowilismy jechac po Sopelka, bo nie bylismy pewni do ktorej TOZ otwarty i jeszcze szukalismy chwile tego budynku, bo on wysoko na skarpie i nie moglismy go dojrzec...Potem jak juz wszystkie formalosci zalatwilismy( zaraz wstawie ksero rachunku) to pojechalismy po rzeczy malego...Wybacz wiec. Jak sie okazalo, nie jest z Sopelkiem zle...Ma kilka zadrapan na łapkach, zaraz wkleje foty jakiej wielkosci są...Carolinascotties dala piekne rzeczy na bazarek, wiec juz szykuje sie do zorganizowania MEGABAZARKU:) Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Acha i zdjec z "odbicia" maluszka nie mam niestety...:( aparat mi padł a z tego wszystkiego o komorce zapomniałam...:( dodam fotki Sopelka juz z domu Quote
AlfaLS Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Nemko, nie ma sprawy - przecież najważniejszy był Sopelek:lol:. Teraz ważne że jest bezpieczny i ze zdrowiem nie jest tak źle. Super że Sopelek w domku! Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 juz wklejam, laduja sie jeszcze na imageshacka Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 maluszek ogryzający suszonego....eghm...sisiora:) bardzo mu smakuje:P Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 wklejalam zdjecia jego łapek, nie jest zle, bardzo ładnie sie goi. Dzis podamy mu ostatni zastrzyk... Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Acha, sluchajcie, zapomnialabym o najwazniejszym!!!Wczoraj mialam telefon w sprawie adopcji Sopelka!! Dzwonila babka ze Szczecina, z ogloszenia. Ale powiedziala zdanie ktore mnie zaniepokoiło...Ale to na priv. Moze ktos moglby odbyc wizyte przedadopcyjna w celu wybadania ew. "nowego domu"? Quote
Dzika_Figa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Sopelku, trafisz Ty wreszcie na właściwych ludzi? Taki sympatyczny, ładny, pies a takiego ma pecha... Quote
Poker Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 wpłaciłam obiecane 20 ł. Może się uda z tym domkiem .Ze Szczecina jest AlfaS. Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Poker napisał(a):wpłaciłam obiecane 20 ł. Może się uda z tym domkiem .Ze Szczecina jest AlfaS. Dzieki Poker...no Alfa bardzo czesto tu zaglada,moze moglaby...? Quote
UBOCZE Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Kochany Sopelek...:lol: Dużo przeżyć nazbierało się psiakowi w ostatnich dniach. Mam nadzieję, że trafi na wspaniały domek... Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 jak dostane fakture jeszcze za rtg(45zł) takze wkleje... Quote
Florentynka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Uff, dobrze, że Sopelek "odbity". Te łapki nie wyglądają źle, na szczęście. Nemko - rozumiem, że odebraliście wyposażenie Sopelka z tego nieszczęsnego DT? Ciekawe, co mieli do powiedzenia? Quote
Nemko Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Nie mieli nic do powiedzenia, oprocz: przepraszam...no tak wyszlo....;////wrrrrr. Nawet nie chcialo mi sie za bardzo z nimi rozmawiac, wszystkie zale juz im wylalam zaraz po zdarzeniu, wiec tylko tam weszlam, zabralam wszystko i wyszlam. Quote
Recommended Posts