wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nie rozumiem jednego :czemu przy przekazaniu Sopelka do dt nie zostala spisana zadna umowa ? Staus prawny Sopelka nie zostal w ogole uregulowany i ta rodzinka mogla go rownie dobrze wrzucic do szamba. @carolinascotties Czy pociagniesz tych ludzi jakos do odpowiedzialnosci ? Quote
Nemko Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 hmmm....i co sie dzieje dalej z "jej" psami? Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 carolinascotties napisał(a):a watpliwosci powstaly z lektur watkow o zagranicznych adopcjach... musimy teraz szukac na gwalt hoteliku, tymczasu a najlepiej domu na stale... Myslisz ze bedzie latwo go wydostac ze schroniska ? Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 A hotel w Szczecinku u marimc? Ja bym nie dała psa fundacji CG. wellington napisał(a):Myslisz ze bedzie latwo go wydostac ze schroniska ? TOZ szczeciński to nie schronisko. Quote
carolinascotties Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wellington - ustalamy wszystko na PW z Nemko.... co do adopcji zagranicznej - ja mam obawy ogromne - czytam watki i opinie osob, ktore znaja temat... Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Greven napisał(a):A hotel w Szczecinku u marimc? Ja bym nie dała psa fundacji CG. TOZ szczeciński to nie schronisko. A kto prowadzi schronisko ? Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Schronisko jest komunalne, dyrektorem jest p.Hermanowicz. TOZ stanowi odrębną instytucję. Quote
Nemko Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 łeb mnie juz boli.........:( z nerwow i z tego wszystkiego Quote
Florentynka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nie dziwię się... Nie wiem, co ustaliłyście przez PW, ale tak: - pytanie pierwsze - Nemko, czy TOZ odda Ci pieska? - pytanie drugie - czy ten tymczas był opłacony z góry? Jeśli tak, to trzeba ich "zwindykować". piesek jest nieduży, wesoły, sympatyczny i niebrzydki, młody - same jakby adopcyjne plusy, więc jest prawdopodobieństwo, że szybko znajdzie dom - wszyscy tak zakładali, że ten tymczas to krótkoterminowo. Może wobec tego jednak lepiej poszukać mu czegoś na miejscu i mieć kontrolę nad jego dalszymi losami? Quote
Nemko Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 odpisalam florentynko na priv......jestem w milionach kawalków Quote
carolinascotties Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 :( Nemko - Ty wstajesz tak wczesnie - kladz sie ... najwazniejsze, ze Sopelek jest caly... nie wybaczylabym sobie...gdyby... :( mam nadzieje, ze zostal dobrze zbadany i nie ma wewnetrznych obrazen... Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czy ten "tymczas" jest już na CzarnychKwiatkach? Żebym się nie nacięła, w końcu to Szczecin... Quote
epe Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Jestem i ja - hasło pani Draabe działa na mnie delikatnie mówiąc niezbyt dobrze,od kiedy dowiedziałam się,jak naprawdę wygląda jej działalność:shake: Mam pytanie - TOZ w Szczecinie ma miejsce na "przechowywanie psów?:crazyeye: W każdym mieście psy z interwencji,czy wypadków trafiają do schronów - co się u Was dzieje? Kto ma zlecenie z miasta na wyłapywanie psów? Trzymam kciuki,aby udało się Sopelka odebrać!!! Niech go nie wywiozą,bo TOZ tak robi -przyjeżdża tzw.Julia,kierowca p.Draabe i wiezie cały transport hurtem do Hamburga:-( Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 U nas TOZ przeforsował dziwaczny przepis o nieprzyjmowaniu do schroniska psów nie-bezpańskich. W TOZie są kojce. TOZ bierze psy także ze schroniska komunalnego. Psy z TOZu, z hyclowni w Sierakowie (gdzie także są hotelowane) i bezpośrednio ze schroniska jeżdża na wycieczki do Niemiec. Quote
danal1983 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ja jednego nie rozmumiem. po co im te nasze psy?? w jaki sposób zarabiają na nich? Quote
AlfaLS Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Jedno mnie bardzo zastanawia:shake:. Jak się czyta na innych wątkach o psach wyjeżdżających za granice Polski, nawet do domów tymczasowych , a później do domów stałych - to zawsze jest procedura: szczepionki, kastracja chip, paszport, ewent. historia choroby jak psiak po przejściach zdrowotnych. I wtedy wiem, że jak ktoś ma takie wymagania względem psa to raczej nie będzie on pokarmem dla innych zwierząt a istotą o którą trzeba się troszczyć. A tu co????????? Pies do nich trafił dziś i już w sobotę ma jechać?????????? Nie czytałam opinii o CG ale mnie się to na mojego czuja bardzo nie podoba:shake:. Tu chodzi o ilość a nie o jakość, może to zabrzmi brutalnie: chodzi o mięso a nie o żyjące zwierzę. W takim tempie to ja bym im nie oddała umierającego staruszka a nie tylko fantastycznego młodego psiaka. A o tym domu tymczasowym wolę się nie wypowiadać......... Quote
Wunia Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='wellington']Draabe jest w tozie szczecinskim i zalatwila sobie staly dostep do towaru : http://www.toz.szczecin.pl/index.php?id=art&id_txt=68 Jesli wydacie jej psa to bedziecie tego w krotce zalowac :( też o tym wiem ... :( Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [QUOTE=Greven;14137635 W TOZie są kojce. TOZ bierze psy także ze schroniska komunalnego. Psy z TOZu, z hyclowni w Sierakowie (gdzie także są hotelowane) i bezpośrednio ze schroniska jeżdża na wycieczki do Niemiec. Makabryczne te wycieczki :angryy: Greven, dlatego tez pisalam ze moze nie byc latwo wyciagnac Sopelka ze schroniska bo TOZ, czyt. Draabe, juz polozyli na nim lape. @AlfaLS Masz zupelna racje - przeciez musza byc przestrzegane pewne procedury przy wywozie psa, data szczepionki przeciwko wsciekliznie, etc. Obowiazuja szarego czlowieka. Draabe w porozumieniu z TOZem dorobi sobie chyba kazdy papier i kazda date - w koncu po to tam sie wkrecila. Jestem ciekawa jak TOZ warszawski, ktoremu TOZ szczecinski podlega, sie zapatruje na tego typu 'opieke nad zwierzetami' :shake: Teraz jest tylko pytanie czy Sopelek jest w schronisku czy w kojcu Tozu ? Quote
epe Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Danal! Po to powstał ten wątek,aby osoby,które mają wątpliwości,mogły się wielu "ciekawych" rzeczy dowiedzieć;) http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzieAE-wyadoptowujAE-c-poza-granice-Polski Warto przeczytać! I warto pomyśleć,czy warto,lub z kim można bezpiecznie szukać domu dla psa zagranicą! Greven! Ale ciekawe rzeczy piszesz! To widzę,że wprowadzono "nowości" w TOZ:shake: Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 wellington napisał(a):moze nie byc latwo wyciagnac Sopelka ze schroniska bo TOZ (...) Wiem, o co Ci chodzi, ale z tego co zrozumiałam, to Sopelek jest nie w schronisku, a w TOZie. P.S. TOZ czyta ten wątek. Przejdźcie na priv, chociaż w sumie już i tak za późno. Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Greven, chcialam ci wyslac maila na adres podany w twoim profilu, ale nie dziala :( Quote
AlfaLS Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 No właśnie - gdzie on dokładnie jest i jak go stamtąd zabrać?????????? Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Greven napisał(a): P.S. TOZ czyta ten wątek. Wszystkie handlary czytaja dogo, a mod czyta pw i im donosi. Co za roznica ? Quote
Recommended Posts