Jump to content
Dogomania

SOPEL odnalazł swoj pierwszy domek!! Znalazł sie wlasciciel!!!:):):)

Recommended Posts

Posted

Nie rozumiem jednego :czemu przy przekazaniu Sopelka do dt nie zostala spisana zadna umowa ?
Staus prawny Sopelka nie zostal w ogole uregulowany i ta rodzinka mogla go rownie dobrze wrzucic do szamba.
@carolinascotties
Czy pociagniesz tych ludzi jakos do odpowiedzialnosci ?

• Replies 625
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

carolinascotties napisał(a):
a watpliwosci powstaly z lektur watkow o zagranicznych adopcjach... musimy teraz szukac na gwalt hoteliku, tymczasu a najlepiej domu na stale...

Myslisz ze bedzie latwo go wydostac ze schroniska ?

Posted

A hotel w Szczecinku u marimc? Ja bym nie dała psa fundacji CG.

wellington napisał(a):
Myslisz ze bedzie latwo go wydostac ze schroniska ?

TOZ szczeciński to nie schronisko.

Posted

Nie dziwię się...
Nie wiem, co ustaliłyście przez PW, ale tak:
- pytanie pierwsze - Nemko, czy TOZ odda Ci pieska?
- pytanie drugie - czy ten tymczas był opłacony z góry? Jeśli tak, to trzeba ich "zwindykować".
piesek jest nieduży, wesoły, sympatyczny i niebrzydki, młody - same jakby adopcyjne plusy, więc jest prawdopodobieństwo, że szybko znajdzie dom - wszyscy tak zakładali, że ten tymczas to krótkoterminowo.
Może wobec tego jednak lepiej poszukać mu czegoś na miejscu i mieć kontrolę nad jego dalszymi losami?

Posted

Jestem i ja - hasło pani Draabe działa na mnie delikatnie mówiąc niezbyt dobrze,od kiedy dowiedziałam się,jak naprawdę wygląda jej działalność:shake:
Mam pytanie - TOZ w Szczecinie ma miejsce na "przechowywanie psów?:crazyeye:
W każdym mieście psy z interwencji,czy wypadków trafiają do schronów - co się u Was dzieje?
Kto ma zlecenie z miasta na wyłapywanie psów?
Trzymam kciuki,aby udało się Sopelka odebrać!!! Niech go nie wywiozą,bo TOZ tak robi -przyjeżdża tzw.Julia,kierowca p.Draabe i wiezie cały transport hurtem do Hamburga:-(

Posted

U nas TOZ przeforsował dziwaczny przepis o nieprzyjmowaniu do schroniska psów nie-bezpańskich. W TOZie są kojce. TOZ bierze psy także ze schroniska komunalnego. Psy z TOZu, z hyclowni w Sierakowie (gdzie także są hotelowane) i bezpośrednio ze schroniska jeżdża na wycieczki do Niemiec.

Posted

Jedno mnie bardzo zastanawia:shake:. Jak się czyta na innych wątkach o psach wyjeżdżających za granice Polski, nawet do domów tymczasowych , a później do domów stałych - to zawsze jest procedura: szczepionki, kastracja chip, paszport, ewent. historia choroby jak psiak po przejściach zdrowotnych. I wtedy wiem, że jak ktoś ma takie wymagania względem psa to raczej nie będzie on pokarmem dla innych zwierząt a istotą o którą trzeba się troszczyć. A tu co????????? Pies do nich trafił dziś i już w sobotę ma jechać?????????? Nie czytałam opinii o CG ale mnie się to na mojego czuja bardzo nie podoba:shake:. Tu chodzi o ilość a nie o jakość, może to zabrzmi brutalnie: chodzi o mięso a nie o żyjące zwierzę. W takim tempie to ja bym im nie oddała umierającego staruszka a nie tylko fantastycznego młodego psiaka.

A o tym domu tymczasowym wolę się nie wypowiadać.........

Posted

[QUOTE=Greven;14137635 W TOZie są kojce. TOZ bierze psy także ze schroniska komunalnego. Psy z TOZu, z hyclowni w Sierakowie (gdzie także są hotelowane) i bezpośrednio ze schroniska jeżdża na wycieczki do Niemiec.

Makabryczne te wycieczki :angryy:

Greven, dlatego tez pisalam ze moze nie byc latwo wyciagnac Sopelka ze schroniska bo TOZ, czyt. Draabe, juz polozyli na nim lape.

@AlfaLS
Masz zupelna racje - przeciez musza byc przestrzegane pewne procedury przy wywozie psa, data szczepionki przeciwko wsciekliznie, etc.
Obowiazuja szarego czlowieka.
Draabe w porozumieniu z TOZem dorobi sobie chyba kazdy papier i kazda date - w koncu po to tam sie wkrecila.
Jestem ciekawa jak TOZ warszawski, ktoremu TOZ szczecinski podlega, sie zapatruje na tego typu 'opieke nad zwierzetami' :shake:

Teraz jest tylko pytanie czy Sopelek jest w schronisku czy w kojcu Tozu ?

Posted

wellington napisał(a):
moze nie byc latwo wyciagnac Sopelka ze schroniska bo TOZ (...)

Wiem, o co Ci chodzi, ale z tego co zrozumiałam, to Sopelek jest nie w schronisku, a w TOZie.

P.S. TOZ czyta ten wątek.
Przejdźcie na priv, chociaż w sumie już i tak za późno.