Jump to content
Dogomania

SOPEL odnalazł swoj pierwszy domek!! Znalazł sie wlasciciel!!!:):):)

Recommended Posts

Posted

Nemko napisał(a):
JEZUUUUUU ja zwariuje.....:(:(:(:( Maly jest poobijany, ale mial przeswietlenie i na szczescie nie ma nic zlamanego. Dostaje leki przeciwbolowe, antybiotyki, jest pod opieką weta.

Dziekuje juz odpowiedzialas:(

• Replies 625
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie, Nemko, wiem, co możesz czuć...
A dowiedziałaś się, czy psiakowi coś poważnego się stało? Mam nadzieję, że najwyżej jakieś bardzo lekkie obrażenia...

A, już przeczytałem...

Posted

Dt to ogromna niwiadoma nie ma co sie denerwowac na Pania bo czesto takie osoby maja male doswiadczenie ale dlaczego oddala Sopelka i brala od nas pieniadze o matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No to mamy teraz problem, co robimy dalej?

Posted

Caly czas bije sie z myslami, bo jest szansa na adopcje zagraniczna małego. Milaby pojechac w niedziele. Ja PO PROSTU nie moge go zatrzymac a tak...jest swiatelko w tunelu... Bardzo by plakał, jakbysmy go samego na 11 godzin zostawiali...Chcielismy pojechac w sobote do niego, ale rzeczywiscie byloby to z naszej strony nieodpowiedzialne, bo Sopelek bardzo by chcial z nami wracac a nie moze!!:( Boze........:(

Posted

Pani z Tozu powiedziala, zeby juz mu nie mieszac w głowce i nie przyjezdzac... Ja siedze przed kompem i rycze:( Tak chyba bedzie najrozsadniej......:(:(

Posted

Przepraszam na jaka adopcje zagraniczna?No bo chyba nie do Niemiec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie ma czegos takiego jak adopcja do Niemiec! Wladze niemieckie ni pozwalaja na wwozenie do Niemiec psow ani na zadna adopcje.Moga wjezdzac tylko psy z wlascicielem.
Mam Wam powiedziec gdzie trafiaja te adoptowane do Niemiec psy ....to na PW:(

Posted

Nemko, przecież wcześniej go uratowałaś i to Twoja wielka zasługa... Gdyby nie Ty, to nikt z nas nie wiedziałby nawet o jego istnieniu...

A że potem potoczyło się, jak się potoczyło, to nie Twoja wina...

Sam nie wiem, co poradzić...

Posted

No a dalej co? Czy to stowarzyszenie szuka dla psa domu stałego na terenie Niemiec ?
Wiem że tu i ówdzie na dogo pojawiają się głosy, żeby ostrożnie podchodzić do zagranicznych adopcji, w tym do różnych stowarzyszeń. Ale o tym konkretnie nic nie wiem - może można ich jakoś sprawdzić, poszukać na dogo osób, które coś mogą wiedzieć...

Posted

Florentynko, tez slyszalam takie glosy, ale skad to mozemy wiedziec?? Toz wspolpracuje juz z ta organizacja juz jakis czas dluzszy i Sopelek pojechalby z inna 14sto letnia suczka. Został wybrany sposrod innych pieskow...Gdybym sie nie zgodzila, zostałby w schronisku z masa innych piesków, a przeciez tego od samego poczatku nie chcialam. Wlasnie dlatego zdecydowalam sie go zatrzymac na pare dni i na szybko szukac mu domku... Skoro ma jechac do dt, lub azylu w ktorym jest 10 - 15 miejsc, nie jest tłok i gwar, dlaczego ma nie jechac? Gdyby tu w Polsce mial warunki.........nie oddalabym go.

Posted

Schronisko w Rudzie Śląskiej też współpracuje z tego co wiem z niemieckimi stowarzyszeniami...nie słyszałem o tym by mieli jakieś złe doświadczenia...zapytam koleżankę stamtąd co wie na ten temat..a to że warunki nieporównywalne to wiem na 100 %

Posted

Ciezko powiedziec....raz są zdjecia, raz nie....Raczej stracimy nad tym kontrolę. Jesli organizacja ta wezmie Sopcia pod swoje skrzydła, nie beda mieli za bardzo czasu na relacje, bo maja duzo pracy i nie sposob dla kazdego pieska caly czas organizowac zdjecia i wysylac...Dziewczyna z Tozu mowila, ze raz są fotorelacje, raz tylko relacje

Posted

[quote name='Nemko']wlasnie dzwonila do mnie pani z Tozu i co??? Okazalo sie, ze ci "odpowiedzialni" ludzie spuscili go ze smyczy, a tyle razy im mowilam, ze nie mozna go spuszczac ze smyczy!!!!!!!!!! Potracil go samochód na Santockiej!!!!!!! A dzis jeszcze pisalam do tej baby z domu tymczasowego Sopelka, jak sie maly zachowuje, jak sie czuje, to wiecie, co mi odpisała? Cytat:
"[FONT=MS Shell Dlg 2]Witam !!!!!!
[/FONT]
[FONT=Tahoma]17:06:47
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Dla sopelka chyba zmnalazłam domek poszedł do starszej pani pod szczecin na pare dni jak sie spodoba maluchowi tam to zostanie jak nie to wróci do nas także z pieniążkami to powoli"[/FONT]

[quote name='Nemko']JEZUUUUUU ja zwariuje.....:(:(:(:( Maly jest poobijany, ale mial przeswietlenie i na szczescie nie ma nic zlamanego. Dostaje leki przeciwbolowe, antybiotyki, jest pod opieką weta.

[quote name='Nemko']Carolinascotties prosze na priv

JESTEM!!!!!

jestem przerazona!!!!!!!!! boze.... ja bylam pewna - dalabym sobie reke uciac, ze nic sie nie stanie!!! nie znam ich od wczoraj przeciez!!!! mam wyrzuty... nie wiem, co zrobic :(:(:( jeszcze na gg przez chwile rozmawialam - ze on jest swietny, ze grzeczny, ze dzieciak moze bez nadzoru sie z nim bawic.... :(:(:(
Nemko + daj mi prosze swoj nr telefonu...