Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 OGI jest fantastycznym, kontaktowym psiakiem w typie shitzu. Z tej rasy ma bardzo charakterystyczną wysuniętą dolną szczękę, wspaniałą sierść, oryginalne umaszczenie. Ma też typowe cechy charakteru shitzu - jest przedsiębiorczy, odważny, kontaktowy. Ma swoje zdanie i chętnie przewodniczy stadu - a jednocześnie jest bardzo otwarty na kontakt z ludźmi, może mieszkać z dziećmi - uwielbia zabawy i wycieczki. Ogi bardzo chętnie jeździ też i autem i pociągiem. Nie ma choroby lokomocyjnej. Nie boi się obcych ludzi. Dobrze prowadzi się na smyczy, mimo małego wzrostu - bez kłopotu pokonuje schody i bez trudu wskakuje na różne przeszkody. Ogiemu wystarczy raz powiedzieć, że śpi np na fotelu a nie na kanapie - choć oczywiście jeśli ktoś go zaprosi do łóżka - Ogi chętnie będzie służył jako termoforek. Ogi jest pieskiem w średnim wieku - ale takie małe psiaki dożywają i 20 lat - więc jeszcze wiele, wiele dobrych lat przed nim. Jest wykastrowany. Szukamy dla niego domu, w którym miłości na pewno nie zabraknie! Quote
zerduszko Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Bjuta']Zgryek pojechał sobie elegancko pierwszą klasą (drugi wagon za lokomotywą). Zaraz wkleję fotki i propozycję jakiegoś opisu. Czekam na wieści na szpilkach :) Tak się cieszę :) Bjutka A jak nocka? Twoją sunię molestował? Quote
Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='zerduszko']Czekam na wieści na szpilkach :) Tak się cieszę :) Bjutka A jak nocka? Twoją sunię molestował? Udało się, ich całkiem rozdzielić. Heksa by mu dała popalić! Na szczęście nawet nie widziała, że taki intruz w domu się panoszył! Teraz wszystko obwąchuje z głupią miną. Quote
Betta Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 no to mamy shitzu, a nie pekińczyka :P Bjuta, kiedy Ty mu zdązyłaś tyle fotek porobić ? a wykastrować to juz wogóle nie wiem :P dzięki ;) Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Jest wykastrowany?Na pewno?:cool3: Sprawdzimy dokładnie ;) [quote name='Betta']kurcze...mam nadzieje że dziewczyną z Kociego sie spodoba........ on był taki grzeczny jak jechałam z nim samochodem siedział na siedzeniu podziwiając widoki, a jak go kąpałysmy chyba z 15 minut też grzeczniutki......... aaa no i sie cieszył ogromnie jak go z boksu wyciągnęli ....wiedział ze szykuje się coś dobrego.... Plamę dał przy powitaniu tymczasa Zerduszko....yhm.... zdecydowanie ma za dużo testosteronu 3mam kciuki żeby się Wam spodobał :)[/QUOTE] Nam się od razu spodobał ..:lol: Quote
Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Nie, nie, wykastrowany nie jest!! Tylko wiem, że chcecie - więc w ogłoszeniach bym już tak pisała. :roll: Albo, że przed oddaniem do adopcji będzie wykastrowany. To tylko propozycja tekstu do ogłoszeń. W ogóle bym dodała magiczne zdanie - mix shitzu z yorkiem :eviltong::evil_lol: Ciocia mówi, że to anioł nie pies. Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Bjuta tylko mix shih- tzu z żadnym tam yorkiem...:lol: U nas "ni ma" chce czy nie chce - ciachamy i basta...:evil_lol: Quote
Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Mój brat ma shih-tzu - wypisz wymaluj Zgryziol, tylko mniejszy. Ale szczęka równie urocza! A odebranie męskości się bardzo mu przyda, bo zaznaczanie mieszkania, to jedyna jego wada! Jest naprawdę wspaniałym psem! Nigdy nie miałam tak niekłopotliwego tymczasowicza! Quote
koci-świat Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Małego odebrała Dorota-nasza weterynarz. Zamieszkał na razie w gabinecie do wieczora. Dzisiaj badania wszelakie-krwi i ogólne, a jak będzie ok, to jutro odjajczamy faceta. Potwierdziła że jest grzeczny i uroczy, a urodą powala na kolana (hmmm). Ponoć wygląda jak mix shih z jamnikiem i aligatorem. Nie mogę się doczekać po prostu... Na razie prosimy o NIE ROBIENIE ogłoszeń. Pies musi być przebadany, wykastrowany, wygojony i musimy poznać jego charakter w warunkach domowych. Później dopiero szukamy domku. Quote
zerduszko Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Bjuta']Mój brat ma shih-tzu - wypisz wymaluj Zgryziol, tylko mniejszy. Ale szczęka równie urocza! A odebranie męskości się bardzo mu przyda, bo zaznaczanie mieszkania, to jedyna jego wada! Jest naprawdę wspaniałym psem! Nigdy nie miałam tak niekłopotliwego tymczasowicza![/QUOTE] W naszym schronie pełno takich, ten co ja mam na tymczasie też anioł, a widać, ze bloku nie zna. Znaczenie ustępuje po kilu dniach ;) mam nadzieje :P Betta - a ile Ogi siedział w schronie? Quote
Betta Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 noo...ja już sie pani Dorotce naprzykrzałam dzisiaj.... bo ciekawa jestem jak tam oględziny, a badania swoją droga... jeśli dobrze pamietam to wet określił jego wiek na 8-9 lat.. ja ciekawa jestem co powie pani Dorotka.... pracownicy mówili cos że w schronisku jest ze 3 lata...może dłużej.... nawet nie wiem czy jest w rejestrze bo numerki u nas sa wprowadzone chyba od 2008 roku.... no to czekamy z ogłoszeniami mix z aligatorem ? tnijcie jajka szybko bo zaraz Ogi wam stworzy mix , np z swinką morską :P Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Betta'] mix z aligatorem ? tnijcie jajka szybko bo zaraz Ogi wam stworzy mix , np z swinką morską :P[/QUOTE] Eeeeeee..........U nas wszystko już wyciachane.. No może oprócz męża Kasi....:cool3: Ale tego na 100% to nie wiem..... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zerduszko Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Na książeczce był numerek i tylko jedno szczepienie. Quote
Betta Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 malibo57, figanadrzewna - wpłaty dosżły - uzupełniłam 1 post - dziekujemy : ) może numerki nadali wszystkim psiakom w takim razie.... mozna dopytac, ale jak go strzyglismy to pani kasia mówiła że kiedys dawno on był juz strzyzony i ze siedzi 'tu juz któryś rok' Quote
Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Cieszę się, że wszyscy mają takie dobre zdanie o Zgryziolu! Wyjątkowo przyjemny chłopak (jeszcze). Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Bjuta']Cieszę się, że wszyscy mają takie dobre zdanie o Zgryziolu! Wyjątkowo przyjemny chłopak (jeszcze). O Ogim... Żaden tam Zgryziol.:mdrmed: Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Bjuta napisał(a):No.... dobra..... Ogi. Ogiźź. Łooo..To, to...:);) Ogi jest już na stronie fundacji...:) OGI Quote
Betta Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Fajniusi Ogi.... 5-6 lat ?? to żeśmy go postarzeli ......... yyy Quote
Betta Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 weterynarz FUndacji zrobila Ogiemu badania krwi, które wyszły bardzo dobrze wiec dzis Ogi juz lata bez jajuszek ale ciagle jej szczeka....yhm Quote
zerduszko Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Skąd masz takie świeże informacje?? Wspaniale, ale się chłopakowi udało :( Quote
Recommended Posts