Betta Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Bosze....dziękuję.... : )) tak, namiary poślę...jutro bo padam już : P Quote
Bjuta Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Zbieram info. Ciocia wyrusza z Bielska we wtorek o 7.07 Ondraszkiem. Ja o 8.04 dorzucam jej w Katowicach Zgryzika. 0 10.34 Zgryź ląduje w Warszawie na Centralnym i tam musi być odebrany, bo Ciocia pędzi na jakieś super ważne zebranie. Ja biorę na siebie koszt Zgryziowego biletu pociągowego. Więc potrzeba jeszcze wsparcia na benzynę. Czekam na Zgryzia w poniedziałek w Katowicach (mieszkam 30 sekund wolnego spacerku od stacji kolejowej - zaraz podam Zerduszko adres na PW). W poniedziałek po pracy będe w domu od ok 17 i mogę Zgryzia przygarnąć. Im później tym lepiej, bo muszę go odseparować od mojej Heksy. (Heksa krzywdy nie robi, ale szczeka strasznie i bardzo przeżywa wszystkie tymczasy, bo po 4 latach w schronie ma mocną traumę na psią konkurencję). No to taki jest plan. Quote
zerduszko Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Bjuta napisał(a): Im później tym lepiej, bo muszę go odseparować od mojej Heksy. To będziemy o 21 :eviltong: Ja się już cieszę na to miłe poniedziałkowe popołudnie, jeśli się jutro uda, to biorę innego psa na DT.. również samca - mam nadzieję, że chłopcy będą grzeczni - łącznie z moim TŻetem, którego jeszcze tylko muszę poinformować o gościach ;) W zasadzie wszystko ustalone, teraz tylko Beata musi się dodzwonić do Kasi i umówić odbiór. Przyznam, że nie wierzyłam, że naszej ślicznocie się uda. Quote
Osa Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Zgoda Pana kierownika na przejęcie psa przez naszą fundcację była od pierwszej rozmowy i w tej kwestii nic się nie zmieniło. Było ustalone że w kwestii dotyczącej formalności wypisania umowy adpocyjnej Pan kierownik miał do nas zadzwonić i my czekałyśmy - nie chcąc się narzucać. Dzisiaj Pana kierwonika nie ma więc jutro rano będziemy do niego dzwoniły bo okazało się że on czekał na tel od nas a my od niego:) Bardzo się cieszymy że mały do nas przyjedzie. Z odbiorem, to tak jak pisałam, dostosujemy się. Quote
Betta Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Kierownik mówił ze dogadaliście szczegóły...ja umówiona jestem ze w poniedziałek odbieram psiaka : ) Quote
Betta Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 wczoraj nie wysyłałam nr konta bo dogo mi nie chciało zaskoczyc... juz wysyłam aaa..brakuje nam 5 zł .... Aimez_moi : coś pisałaś że mozesz dorzucic <?> Quote
Osa Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='Betta']Kierownik mówił ze dogadaliście szczegóły...ja umówiona jestem ze w poniedziałek odbieram psiaka : ) Oki. Umowę podpiszesz swoim imieniem i nazwiaskiem a w adres wpisz: Katarzyna Strzelecka Fundacja Azylu "Koci Świat" Kątne 59, 05-190 Nasielsk Mały po niedzieli będzie miał robione badania i kastrację - obowiązkowo przegląd i czyszczenie ząbków. Dostał już nowe imię... OGI:cool3: Quote
zerduszko Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 No to super, dziś nie było jak go zobaczyć. Ale w poniedziałek go wyszorujemy ;) Znaczy Beata :) Quote
Betta Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 wysłałam po raz drugi ...dajcie znac czy doszło..... Quote
Bjuta Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ja tu ostrzę sobie aparat na Zgryzia/Ogiego. Dziewczyny - zajrzyjcie na wątek Moto http://www.dogomania.pl/threads/181336-MOTO-za-kilka-dni-wrA-ci-do-schroniska-chyba-A-e-pomoA-esz-bardzo-prosimy?p=14254959#post14254959 Bardzo będę wdzięczna! Quote
zerduszko Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Też się cieszymy na jutro ;) A mój genialny mąż myślał, że jutro zawozimy psa, którego wyciągnęłam wczoraj... co za pech :lol: Quote
Betta Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 ty to mieszasz chlopom w głowach :P ale sie uraduje jak Zgryzia zobaczy :) Quote
Osa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Na jutro już wszystko przygotowane na przyjęcie Ogiego:) Quote
zerduszko Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='Betta']ty to mieszasz chlopom w głowach :P ale sie uraduje jak Zgryzia zobaczy :) Się żony nie słucha, się sobie samemu jest winnym ;) Chłopak już u mnie, Betta go wyciągnęła, wykąpała.. teraz sie suszy tam gdzie wszystkie psy lubią najbardziej. Na początku się odrobinę pobudził, zapałał jednostajną miłością do mojego tymczasa, ale teraz już odpoczywa. Czekam na mojego kierowce i w drogę ;) Ależ ma mięciutki futerko :loveu: Quote
Osa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ależ cudny :crazyeye: - już go kocham:loveu: [quote name='zerduszko'] zapałał jednostajną miłością do mojego tymczasa, ale teraz już odpoczywa. [/QUOTE] Jak straci jajka to przejdzie mu chęć pałania...:evil_lol: Quote
Bjuta Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Zgryź pozwiedzał sobie mieszkanko i teraz drzemie pod ławką. B. grzeczny i ładny. Potrafi jeździć widną (wszystkie moje tymczasy bardzo się jej boją - a on najwyraźniej zna taką machinę). Dostał też zaproszenie na kanapę, ale nie skorzystał, Milutki maluszek! Quote
Betta Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 kurcze...mam nadzieje że dziewczyną z Kociego sie spodoba........ on był taki grzeczny jak jechałam z nim samochodem siedział na siedzeniu podziwiając widoki, a jak go kąpałysmy chyba z 15 minut też grzeczniutki......... aaa no i sie cieszył ogromnie jak go z boksu wyciągnęli ....wiedział ze szykuje się coś dobrego.... Plamę dał przy powitaniu tymczasa Zerduszko....yhm.... zdecydowanie ma za dużo testosteronu 3mam kciuki żeby się Wam spodobał :) Quote
Bjuta Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nam się bardzo podoba! Jest urokliwy! Dosyć dobrze chodzi na smyczy (ciut ciągnie). Wie, że jak jak ktoś wkłada buty, to warto trzymać się blisko drzwi - musiał mieszkać kiedyś w domu. Jest b. pozytywnym psiaczkiem! Quote
zerduszko Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Tak - zdecydowanie domowy pieseczek, winda, schody, do samochodu na hop i spał mi na kolankach - całą godzinę :multi: Grzeczny i wie czego chce. Jak wyszłam z Bimsem, a jego siłą zawróciłam, to poszedł ostentacyjnie osiorać mi ścianę :mad: Odjajcowienie by mu się przydało, nosi go całkiem mocno ;) Mój tymczas to niekastrowany samiec ;) Tak bardzo się cieszę, w pojedynkę by nam się nie udało, ale tyle osób się zaangażowało i tadam - nasza pięknota poza schronem :bigcool::Rose: Quote
Bjuta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Zgryek pojechał sobie elegancko pierwszą klasą (drugi wagon za lokomotywą). Zaraz wkleję fotki i propozycję jakiegoś opisu. Quote
Recommended Posts