malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 OOo, dzięki, Mru:) Przed chwila odebrałam telefon w sprawie Omara. Pani nie wiedziała, o jakiego pieska jej chodzi, bo "to syn jej podał z internetu". Kazałam pomyśleć. Efekt? " Jakiś przybłęda, bernardyn, czy coś" Zapytałam grzecznie, co to jest "przybłęda". Po chwili zastanowienia pani przemówiła ludzkim językiem: "przyszedł sam do jakiegoś gospodarstwa". Uff! Z Kutna był ten telefon - za daleko, na szczęście. Quote
Paulina_mickey Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 malibo57 napisał(a):OOo, dzięki, Mru:) Przed chwila odebrałam telefon w sprawie Omara. Pani nie wiedziała, o jakiego pieska jej chodzi, bo "to syn jej podał z internetu". Kazałam pomyśleć. Efekt? " Jakiś przybłęda, bernardyn, czy coś" Zapytałam grzecznie, co to jest "przybłęda". Po chwili zastanowienia pani przemówiła ludzkim językiem: "przyszedł sam do jakiegoś gospodarstwa". Uff! Z Kutna był ten telefon - za daleko, na szczęście. Ja też tak mam. Choć nie telefoniczne rozmowy. Ludzie się pytają: -czy jest jeszcze ten pies do oddania, a ja mówie- ja ogłaszam wiele bernardynów, proszę podać imię. -No ten bernardyn. -Ale ja ogłaszam wiele bernardynów. -No ten z ogłoszenia. -Ale który? -No nie pamiętam , ale jak znajdę zdjęcie to się odezwę. Albo: ludzie z ogłoszeń. To się mnie pytają: -ja z ogłoszenia w sprawie tej suni -tak słucham? -a w jakiej miejscowości jest piesek? -pisze w ogłoszeniu(tu pada miejscowość) -ile ma ten pies? -ale pisze to w ogłoszeniu(pada wiek) -ale jakiej jest płci? -ale przecież pytanie padło o suczkę... -no tak rzeczywiście-nie doczytałem... Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dziewczyny...wiem,że mędzę, ale wpiszcie w tytuł imię Omarka...to naprawdę ułatwia szukanie go!...znowu szukałam, bo chciałam Wam napisac jak Beata z hoteliku strasznie go chwali...milusi, słodki, kochany...pięknie o nim mówi! Prawda? Quote
Paulina_mickey Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 No ja przyznam, że też się już troszkę gubię w tych wątkach. A tak po imieniu albo zdjęciu to od razu wiem :) Quote
malibo57 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 O, bardzo Wam dziękuję! Ostatnio latam po wszystkich watkach i proszę o to samo! Zaczęłam od swoich, prawie wszystkie już uzupełnione - jeszcze Omar sie uchował i może ze dwa inne. Lukas uzupełni - jestem pewna. Si? Quote
luka1 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Omar nie ma banerka - na wątku nie ma asiamm Quote
Lilek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Witajcie. Czy Omar zaczął już porządnie jeść?Bo pan, od którego go zabieralyśmy z Luką, mówił, że nie bardzo chce jeść.Teraz jest dla mnie oczywiste, że apetyt odbierała mu infekcja, ale czy już odrabia zaległości? Quote
zuzlikowa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Lilek napisał(a):Witajcie. Czy Omar zaczął już porządnie jeść?Bo pan, od którego go zabieralyśmy z Luką, mówił, że nie bardzo chce jeść.Teraz jest dla mnie oczywiste, że apetyt odbierała mu infekcja, ale czy już odrabia zaległości? Prawdę powiedziawszy rozmawiając z Beatą o to nie pytałam wprost, ale gdyby z jedzeniem był problem ,chyba wspomniałaby.a nic nie mówiła...więc chyba je.Mam nadzieję,że je. Warto jednak zapytać wprost. Quote
ANETTTA Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 jak wyglada sytuacja finansowa psa !!! Quote
zuzlikowa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ANETTTA napisał(a):jak wyglada sytuacja finansowa psa !!! Wcale nie wygląda, więc każda pomoc przyda się bardzo!!!! Quote
malibo57 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Omar je, widocznie nie odpowiadało mu menu u tego pana. I się nie dziwię, patrząc na NYLONOWY sznurek wokół psiej szyi oraz oplątaną łapę - nikt nie jadłby chyba w takiej sytuacji - mam wątpliwości czy był i czym karmiony. Aha, odezwało się Kutno, tym razem w osobie syna rodziny. Odległośc juz nie przeszkadza;-) Dom jest do sprawdzenia. Szukamy doświadczonej osoby z okolic Kutna, która będzie gotowa zrobić wizytę przed adopcyjną. Quote
luka1 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 asiamm nadrabia zaległosci - bardzo dziękuję Quote
malibo57 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Zginęły mi 2 posty! Co jest? Dziękowałam Asi i Paulinie oraz informowałam, że rozmowy z Kutnem trwają - szukam kogoś do wizyty adopcyjnej - dostałam mailem w pełni rozpisaną marszrutę dojazdu samochodem lub pociągiem, wow! Quote
mru Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 wysłałam Ci małgosiu na maila foty :) juz nie mam siły ich wrzucać na sieć ;) jutro dopiero moge w dzien Quote
Ziutka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 malibo57 napisał(a): szukam kogoś do wizyty adopcyjnej Napisałam na wątku ogólnym schroniska w Łowiczu, może któraś z dziewczyn będzie mogła pojechać Quote
malibo57 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 W Łowiczu? To w pobliżu? Chyba nie przepadają za nami tam od czasu Kropki-Kamy. My za nimi tez nie. To chodzi konkretnie o Pniewy. Quote
zuzlikowa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dziewczyny, zmieńcie tytuł i wstawcie w nim info: KUTNO/Pniewy-szukamy osoby do wizyty przed adopcyjnej Mnie się tak znalazła...powinno i Wam się udać!!!Powodzenia! A Omarek mimo,że je, to jednak należy do Tadków niejadków!Ale nie ma się co dziwić- warunki nieodpowiednie i nie całkiem jeszcze zdrowy! Zacznie nabierać na siebie i zjadać więcej już niedługo! Nie da się rozmawiać z Beatą, by nie zahaczyć o temat Omarka...miły chłopaczek! Quote
luka1 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 To Pniewo jest ok. 40 km od Sochaczewa. No oczywiście z lotu ptoka. Może jest ktoś z Sochaczewa co się chce wybrać na wycieczkę? Quote
luka1 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 a i jeszcze maleńka fotka z raną Omara Quote
Lilek Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jeżeli możecie z wizytą przedadopcyjną poczekać do niedzieli (w tygodniu nie dam rady), a Luka jako osoba fachowa pojedzie ze mną, chętnie zawiozę ją do owych Pniew. Quote
Paulina_mickey Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 A co tu taka cisza u chłopaczka?? Słuchajcie mam chętnego na Omara, tyle, że ze Szczecina. Quote
Recommended Posts