Jump to content
Dogomania

BERNARDYN - OMAR, kolejna kastracja w stylu rzeżnika MA DOM

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże jedyny, wygląda na to, że w ostatniej chwili dzieciaka przewiozłyśmy w bezpieczne miejsce. Strach pomyśleć, co stałoby się, gdyby nie załatwienie mu hoteliku. Bardzo Wam dziękuję. Czy możecię mi powiedzieć, co to są blizny wzrostowe?Czy to objawia się takimi "poduszkami" na łapach? Nigdy nie spotkałam się z takim pojęciem.

Posted

Kolczatę miał TYLKO na czas jechania autkiem. Nie znałam psa i nie wiedziałam jak będzie zachowywał się w czasie jazdy. Opanowanie tak dużego i silnego psa, zupełnie nie znanego, mogło byc trudne.

Posted

ANETTTA napisał(a):
masz jakąś obroze dla niego ....

Omar został wczoraj zaopatrzony w nowe szeleczki i smycz ;)

ANETTTA napisał(a):
czy ktos mógłby zrobic mu cegłe
bo groszem tu nic nie wieje

Bardzo by się przydała bo cienko z kasą a za hotel i leczenie z nieba nam nie zleci :(

Posted

[quote name='Ziutka']
Bardzo by się przydała bo cienko z kasą a za hotel i leczenie z nieba nam nie zleci :(

Się pomyśli, ale dawajcie zdjęcia z lecznicy( pokazujące stan obecny i odzwierciedlajacy uczciwie i dokładnie rany) oraz oczywiście nr konta do wpłat...i wcale nie musi być fundacyjny, byleby rozliczenie było dokładne na wątku.

Posted

O, masz! Do głowy nam nie przyszło robić zdjęcia w lecznicy. Moga być zeznania świadków? Jeden samochód pojechał dzis do prania, cały zalany ropą.
Chyba, że Beata zrobi jutro, ale to juz w hotelu.

Posted

malibo57 napisał(a):
O, masz! Do głowy nam nie przyszło robić zdjęcia w lecznicy. Moga być zeznania świadków? Jeden samochód pojechał dzis do prania, cały zalany ropą.
Chyba, że Beata zrobi jutro, ale to juz w hotelu.

A widzisz...a ludzie takie som- czego nie uwidzą, tego nie przeżyją...pokaż naocznie, a i serducha sie otwierają i chętniej pomagają. Cóż, taka nasza natura...wzrokowa.
Zeznania nie wystarczą...nie widać jenom słychać.
A róbcie, bo to rzeczywiście może zadecydować, czy cegiełki chwycą i przyniosą oczekiwaną i potrzebną pomoc.

Posted

dzwonią pytaki, ale pozal sie boze
Jedno z ciekawszych pytań:
- czy pies jest kastrowany?
(zapala się czerwona lampka) odp. -nie, ale będzie
- a bez kastracji nie można zadobyć psa?
- NIE
- a to dziękuję

Posted

zobaczyc zawsze mozna!!!!ale co to maskotka !!!!!1 ...ale zabrac bez kastrcji to NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee

ale takie pytania to standart
a nas to jeszcze dziwi !!!!!!

np ..a wie pani ja mam taka sliczna piekną suczke z cieczką byłyby ładne dzieci .....a ja mam cisnienie 300 !!!!!!

Posted

Rozmawiałam z Beatą. Rana wygląda tak sobie. Lekko podpuchnięta, sączy się płyn surowiczy. Niby ma sie to oczyszczać, ale.. Będę w kontakcie. Jeśli będzie się pogarszać, to trzeba jechać do LuxVetu wcześniej, niz we wtorek. Tylko nie ma jak. W poniedziałek musimy być na Bemowie z Falkiem.

Posted

Dziewczyny...zobaczcie jakie cudne focie Omarka zdobyłam...Madallena była u Beaty z taubim i zrobili zachwyceni chłopikiem...i wyobraźcie sobie,że nie kapli się ,że to OMAREK!!!

Mogę mieć małą prośbę?...wpiszcie w tytuł imię Omara, niby wszystko ogarniam,ale jednak łapię się,że po tytułach się gubię.
A jeśli mnie się myli,to innym...jeśli możecie wpiszcie w tytuł imię cudnego!!!

A teraz te śliczne fotki...cudnego Omarka!

Posted

Ha! Zaistnialo podejrzenie, ze to on, ale Beata mowi ze on ma na imie...uwaga! bardzo orginalnie! BENEK!

Szczekacz Omar jest i wariat :) A do tego gwalciciel, slyszalam :P:P:P

Ale piekny! cudowny! wspanialy jest!

Z pyska to mu starocia zalatuje (przez ten srebrny kolor/wlos)...kto by pomyslal, ze on szczyl!

Posted

Szczyl właśnie wrócił od weta, Beata wolała go pokazać. Wszystko jest w porządku - goi sie prawidłowo.
Beata tez już wie, że benek to Omar;-)
Popieram, jeśli chodzi o imię w tytule - przy tworzeniu wątku jeszcze go nie było. Lukasek, dodasz?
Madallena, dzięki serdeczne za foty!

Posted

Acha...żeby nie umknęło- Omar będzie wystawiony na stronce bernardyn.com.pl i na allegro zbiorczym benków...nie poprawiłam jeszcze wieku, bo muszę całość przerobić w allegro...troszkę mi to potrwa,ale jest wpisane że młody,może półtoraroczny...może to nie odstraszy zainteresowanych...postaram się jak najszybciej zmienić.
http://www.allegro.pl/item927632768_bernardyn_y_cz2_psy_szukaja_domu_i_czlowieka.html

Metryczka OMARA na bernardyn.com.pl :

1. Imię OMAR
2. Płeć Pies
3. Wiek ok.10m-cy
4. Sierść długa
5. Sterylizacja jeszcze NIE, przed wydaniem TAK
6. Wielkość L
7. Miejscowość - ok. Warszawy
8. Miejsce Pobytu HOTELIK
9. Zachowanie - Młodzieńczo radosny, łagodny,kontaktowy, z dużą potrzebą kontaktu z człowiekiem
10. Zachowanie względem Dzieci - NIE SPRAWDZONO
11. Zachowanie względem Zwierząt - nie sprawdzone
12. Dla Kogo - Dla człowieka z potrzebą bliskiego kontaktu z psem, do domu z ogrodem z możliwością wstępu do domu,doświadczonego w wychowywaniu młodych molosów
13. Historia - błąkał się zabiedzony i głodny po okolicy, przygarnięty przez starszego człowieka
14. Kontakt - 502156186 / fundacjanero@gmail.com
15. Krótki : Psiak o bardzo dużej potrzebie bliskiego kontaktu z człowiekiem, spragniony pieszczot...jeszcze musi się wiele nauczyć, bo to ledwie 10 miesięczny bernardyni smarkacz, ale już dziś łagodnością i chęcią bliskości z człowiekiem ukazuje swą prawdziwą naturę.
+ 4 fotki SA
+ link do wątku Omara
http://www.dogomania.pl/threads/179744-BERNARDYN-nie-mamy-kasy-na-hotel-czy-bAE-dzie-musiaA-iA-AE-do-schroniska

Nie pamiętam,czy już nie robiłam metryczki...trochę za dużo tych benków ostatnio, ale wkleję tę metryczkę raz jeszcze i Malwi umieści na stronce najszybciej jak można.

Posted

malibo57 napisał(a):
Szczyl właśnie wrócił od weta, Beata wolała go pokazać. Wszystko jest w porządku - goi sie prawidłowo.
Beata tez już wie, że benek to Omar;-)
Popieram, jeśli chodzi o imię w tytule - przy tworzeniu wątku jeszcze go nie było. Lukasek, dodasz?
Madallena, dzięki serdeczne za foty!

A pewnie,że wie...klachane to mam, a szybko wyłapałam,że to cudo opisywane przez Madallenę ,to właśnie OMAR...toż ma ten pych niezwykły!