zuzlikowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 malibo57 napisał(a):Omary takie są;-) Się zgadzam! Quote
Lilek Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Boże jedyny, wygląda na to, że w ostatniej chwili dzieciaka przewiozłyśmy w bezpieczne miejsce. Strach pomyśleć, co stałoby się, gdyby nie załatwienie mu hoteliku. Bardzo Wam dziękuję. Czy możecię mi powiedzieć, co to są blizny wzrostowe?Czy to objawia się takimi "poduszkami" na łapach? Nigdy nie spotkałam się z takim pojęciem. Quote
ANETTTA Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 masz jakąś obroze dla niego .... kolczatka nie bardzo przy ranie !!!! czy ktos mógłby zrobic mu cegłe bo groszem tu nic nie wieje Quote
luka1 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Kolczatę miał TYLKO na czas jechania autkiem. Nie znałam psa i nie wiedziałam jak będzie zachowywał się w czasie jazdy. Opanowanie tak dużego i silnego psa, zupełnie nie znanego, mogło byc trudne. Quote
Ziutka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ANETTTA napisał(a):masz jakąś obroze dla niego .... Omar został wczoraj zaopatrzony w nowe szeleczki i smycz ;) ANETTTA napisał(a):czy ktos mógłby zrobic mu cegłe bo groszem tu nic nie wieje Bardzo by się przydała bo cienko z kasą a za hotel i leczenie z nieba nam nie zleci :( Quote
malibo57 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Omar dostał szelki, nie nosi kolczatki ani obroży. W LuxVecie ma samych fanów, opracowany cały plan obsługi medycznej - bardzo dobrze i delikatnie sie nim zajęto. Quote
zuzlikowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Ziutka'] Bardzo by się przydała bo cienko z kasą a za hotel i leczenie z nieba nam nie zleci :( Się pomyśli, ale dawajcie zdjęcia z lecznicy( pokazujące stan obecny i odzwierciedlajacy uczciwie i dokładnie rany) oraz oczywiście nr konta do wpłat...i wcale nie musi być fundacyjny, byleby rozliczenie było dokładne na wątku. Quote
malibo57 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 O, masz! Do głowy nam nie przyszło robić zdjęcia w lecznicy. Moga być zeznania świadków? Jeden samochód pojechał dzis do prania, cały zalany ropą. Chyba, że Beata zrobi jutro, ale to juz w hotelu. Quote
zuzlikowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 malibo57 napisał(a):O, masz! Do głowy nam nie przyszło robić zdjęcia w lecznicy. Moga być zeznania świadków? Jeden samochód pojechał dzis do prania, cały zalany ropą. Chyba, że Beata zrobi jutro, ale to juz w hotelu. A widzisz...a ludzie takie som- czego nie uwidzą, tego nie przeżyją...pokaż naocznie, a i serducha sie otwierają i chętniej pomagają. Cóż, taka nasza natura...wzrokowa. Zeznania nie wystarczą...nie widać jenom słychać. A róbcie, bo to rzeczywiście może zadecydować, czy cegiełki chwycą i przyniosą oczekiwaną i potrzebną pomoc. Quote
Ziutka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Doszła wpłata 30,- od pani Renaty N. z Sochaczewa :) Serdecznie dziękujemy :):):) Quote
malibo57 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ziutki zabrakło - ona zawsze robi dokumentacje paramedyczną. No, cóż stało się. Beata nie ma sprzetu - rozleciał się. Jak rany! Chyba mru poproszę. Quote
luka1 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 dzwonią pytaki, ale pozal sie boze Jedno z ciekawszych pytań: - czy pies jest kastrowany? (zapala się czerwona lampka) odp. -nie, ale będzie - a bez kastracji nie można zadobyć psa? - NIE - a to dziękuję Quote
mru Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 zapisuję się :) dostałam questa i spróbuję podołać niestety dopiero w sobotę! Quote
Ziutka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Doszła wpłata 100,- od Pani Anny S. z Sochaczewa Serdecznie dziękujemy :):):) Quote
ANETTTA Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 zobaczyc zawsze mozna!!!!ale co to maskotka !!!!!1 ...ale zabrac bez kastrcji to NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee ale takie pytania to standart a nas to jeszcze dziwi !!!!!! np ..a wie pani ja mam taka sliczna piekną suczke z cieczką byłyby ładne dzieci .....a ja mam cisnienie 300 !!!!!! Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Rozmawiałam z Beatą. Rana wygląda tak sobie. Lekko podpuchnięta, sączy się płyn surowiczy. Niby ma sie to oczyszczać, ale.. Będę w kontakcie. Jeśli będzie się pogarszać, to trzeba jechać do LuxVetu wcześniej, niz we wtorek. Tylko nie ma jak. W poniedziałek musimy być na Bemowie z Falkiem. Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dziewczyny...zobaczcie jakie cudne focie Omarka zdobyłam...Madallena była u Beaty z taubim i zrobili zachwyceni chłopikiem...i wyobraźcie sobie,że nie kapli się ,że to OMAREK!!! Mogę mieć małą prośbę?...wpiszcie w tytuł imię Omara, niby wszystko ogarniam,ale jednak łapię się,że po tytułach się gubię. A jeśli mnie się myli,to innym...jeśli możecie wpiszcie w tytuł imię cudnego!!! A teraz te śliczne fotki...cudnego Omarka! Quote
Madallena Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ha! Zaistnialo podejrzenie, ze to on, ale Beata mowi ze on ma na imie...uwaga! bardzo orginalnie! BENEK! Szczekacz Omar jest i wariat :) A do tego gwalciciel, slyszalam :P:P:P Ale piekny! cudowny! wspanialy jest! Z pyska to mu starocia zalatuje (przez ten srebrny kolor/wlos)...kto by pomyslal, ze on szczyl! Quote
malibo57 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Szczyl właśnie wrócił od weta, Beata wolała go pokazać. Wszystko jest w porządku - goi sie prawidłowo. Beata tez już wie, że benek to Omar;-) Popieram, jeśli chodzi o imię w tytule - przy tworzeniu wątku jeszcze go nie było. Lukasek, dodasz? Madallena, dzięki serdeczne za foty! Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Acha...żeby nie umknęło- Omar będzie wystawiony na stronce bernardyn.com.pl i na allegro zbiorczym benków...nie poprawiłam jeszcze wieku, bo muszę całość przerobić w allegro...troszkę mi to potrwa,ale jest wpisane że młody,może półtoraroczny...może to nie odstraszy zainteresowanych...postaram się jak najszybciej zmienić. http://www.allegro.pl/item927632768_bernardyn_y_cz2_psy_szukaja_domu_i_czlowieka.html Metryczka OMARA na bernardyn.com.pl : 1. Imię OMAR 2. Płeć Pies 3. Wiek ok.10m-cy 4. Sierść długa 5. Sterylizacja jeszcze NIE, przed wydaniem TAK 6. Wielkość L 7. Miejscowość - ok. Warszawy 8. Miejsce Pobytu HOTELIK 9. Zachowanie - Młodzieńczo radosny, łagodny,kontaktowy, z dużą potrzebą kontaktu z człowiekiem 10. Zachowanie względem Dzieci - NIE SPRAWDZONO 11. Zachowanie względem Zwierząt - nie sprawdzone 12. Dla Kogo - Dla człowieka z potrzebą bliskiego kontaktu z psem, do domu z ogrodem z możliwością wstępu do domu,doświadczonego w wychowywaniu młodych molosów 13. Historia - błąkał się zabiedzony i głodny po okolicy, przygarnięty przez starszego człowieka 14. Kontakt - 502156186 / fundacjanero@gmail.com 15. Krótki : Psiak o bardzo dużej potrzebie bliskiego kontaktu z człowiekiem, spragniony pieszczot...jeszcze musi się wiele nauczyć, bo to ledwie 10 miesięczny bernardyni smarkacz, ale już dziś łagodnością i chęcią bliskości z człowiekiem ukazuje swą prawdziwą naturę. + 4 fotki SA + link do wątku Omara http://www.dogomania.pl/threads/179744-BERNARDYN-nie-mamy-kasy-na-hotel-czy-bAE-dzie-musiaA-iA-AE-do-schroniska Nie pamiętam,czy już nie robiłam metryczki...trochę za dużo tych benków ostatnio, ale wkleję tę metryczkę raz jeszcze i Malwi umieści na stronce najszybciej jak można. Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 malibo57 napisał(a):Szczyl właśnie wrócił od weta, Beata wolała go pokazać. Wszystko jest w porządku - goi sie prawidłowo. Beata tez już wie, że benek to Omar;-) Popieram, jeśli chodzi o imię w tytule - przy tworzeniu wątku jeszcze go nie było. Lukasek, dodasz? Madallena, dzięki serdeczne za foty! A pewnie,że wie...klachane to mam, a szybko wyłapałam,że to cudo opisywane przez Madallenę ,to właśnie OMAR...toż ma ten pych niezwykły! Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 No i zapomniałam...cieszę się,że Omarkowi rana się ładnie goi! Cudowny jest , szczyl jeden! Quote
Paulina_mickey Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Omar jest na naszym forum http://bernardyn.org/forum/forumdisplay.php?fid=8 Wpiszcie się tam, pisząc co nieco o nim :) Quote
Malwi Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 jestem u pięknisia ;) właśnie wrzucam go na stronkę ... przybyłam w poszukiwaniu fotek :D ale już mam ;) Quote
mru Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 słuchajta, mam foty szyi Omara :P wrzucę jak tylko znajdę sekundę Quote
Recommended Posts