Litterka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Chciałabym karmić Mikrę (wyrośnięty ratlerek) Acaną Prairie Harvest (bezzbożowa z kurczakiem i białorybem). Natomiast mam kilka pytań: jakiej wielkości są granulki, bo potrzebuję małych? Skąd wziąć próbki tej karmy, bo nawet na stronie Acany nie widziałam? Czy będzie dobra dla psa z nadwagą? Bo większość karm odchudzających ma zboża, a chciałabym z nich zrezygnować. Jeśli chodzi o pojemność: gdzie najlepiej i najtaniej ją kupić i jaką pojemność worka polecacie? 13,5 kg to chyba za dużo jednak... Quote
egeri Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dla Ciebie przekopałam temat ze zdjeciami granulek i prosze bardzo: http://images40.fotosik.pl/197/429ca0c01d4a802cmed.jpg Skąd wziąć próbki tego nie wiem. Odnośnie tego czy bedzie dobra dla psa z nadwagą to uważam, że i owszem, tylko przy zredukowanej ilości dziennego posiłku. Ja swojego spaślaczka karmiłam Acaną Pacyfica i przy mniejszej ilosci niz zalecana nie tył, a nawet trochę zrzucił. Karmy typu Light miom zdaniem bardziej rozpychają żołądek niż normalne. Bo w karmach odchudzających chodzi o to żeby pies zjadł mało a był najedziny, czyli karma musi duzo bardziej pęczniec w żołądku, żeby pies czuł sytość. Ja kupuję zawsze duże wory, bo ekonomiczniej wychodzi. Ta wersja Acany wystepuje chyba tylko w 13,5 albo 2,5 kg. Ja zwykle kupuję na Telekarmie, tanio i przesyłka gratis ;) Tu masz link: http://www.telekarma.pl/search.php?find=&opt=1&id-prod=217&id-kat=0&image.x=60&image.y=10 Quote
Litterka Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Bardzo wielkie dzięki! :rose: Mi, niestety nie idzie dłubanie po wątkach ostatnio, Dogo mnie wykańcza... Co do zredukowanej ilości pokarmu, to wiem, że tak się odchudza zwierza (ludzia zresztą też;)) Quote
FLY Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja Acane w Gdyni kupowałam z Kostka-sklep zoologiczny(tel na necie). wychodziło mi taniej niż na tej stronce co egeri podała, jak brałam duży wór to pan mi przywoził do domu za free;) No i przywiózł mi 2 wiadra duże do przechowywania karmy gratis.. :) A jak ratlerek nie wybrzydza na jedzenie to bym jednak te 13,5 wzieła, do wiaderka przerzucic i niech sobie nawet pare m-cy je -różnica w cenach za kg jest spora;) aha-tylko nie wiem czy maja tam provinciala, ja kupowałam inną. musiałabyś zadzwonić spytać;) Quote
Litterka Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 A podrzuciłabyś mi adres mailowy albo pełną nazwę sklepu? Przecież można nawet tam podjechać i osobiście ponegocjować ;) Quote
Mistatim Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 acana nie rozdaje próbek. Przestali bo nie było opłacalne za to zrobili opakowania po 0,4kg żeby sobie kupić i spróbować :) Quote
Recommended Posts