Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym karmić Mikrę (wyrośnięty ratlerek) Acaną Prairie Harvest (bezzbożowa z kurczakiem i białorybem). Natomiast mam kilka pytań: jakiej wielkości są granulki, bo potrzebuję małych? Skąd wziąć próbki tej karmy, bo nawet na stronie Acany nie widziałam? Czy będzie dobra dla psa z nadwagą? Bo większość karm odchudzających ma zboża, a chciałabym z nich zrezygnować. Jeśli chodzi o pojemność: gdzie najlepiej i najtaniej ją kupić i jaką pojemność worka polecacie? 13,5 kg to chyba za dużo jednak...

Posted

Dla Ciebie przekopałam temat ze zdjeciami granulek i prosze bardzo:
http://images40.fotosik.pl/197/429ca0c01d4a802cmed.jpg

Skąd wziąć próbki tego nie wiem.

Odnośnie tego czy bedzie dobra dla psa z nadwagą to uważam, że i owszem, tylko przy zredukowanej ilości dziennego posiłku.
Ja swojego spaślaczka karmiłam Acaną Pacyfica i przy mniejszej ilosci niz zalecana nie tył, a nawet trochę zrzucił.
Karmy typu Light miom zdaniem bardziej rozpychają żołądek niż normalne. Bo w karmach odchudzających chodzi o to żeby pies zjadł mało a był najedziny, czyli karma musi duzo bardziej pęczniec w żołądku, żeby pies czuł sytość.
Ja kupuję zawsze duże wory, bo ekonomiczniej wychodzi. Ta wersja Acany wystepuje chyba tylko w 13,5 albo 2,5 kg.
Ja zwykle kupuję na Telekarmie, tanio i przesyłka gratis ;)
Tu masz link:
http://www.telekarma.pl/search.php?find=&opt=1&id-prod=217&id-kat=0&image.x=60&image.y=10

Posted

Bardzo wielkie dzięki! :rose: Mi, niestety nie idzie dłubanie po wątkach ostatnio, Dogo mnie wykańcza...
Co do zredukowanej ilości pokarmu, to wiem, że tak się odchudza zwierza (ludzia zresztą też;))

Posted

Ja Acane w Gdyni kupowałam z Kostka-sklep zoologiczny(tel na necie). wychodziło mi taniej niż na tej stronce co egeri podała, jak brałam duży wór to pan mi przywoził do domu za free;) No i przywiózł mi 2 wiadra duże do przechowywania karmy gratis.. :)

A jak ratlerek nie wybrzydza na jedzenie to bym jednak te 13,5 wzieła, do wiaderka przerzucic i niech sobie nawet pare m-cy je -różnica w cenach za kg jest spora;)

aha-tylko nie wiem czy maja tam provinciala, ja kupowałam inną. musiałabyś zadzwonić spytać;)

• 1 year later...
  • Margo changed the title to Garść pytań o Acanę Prairie Harvest