Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Fajna, menda jest. I ząbki ładniutkie.Szczęście miała, że na Was trafiła.Aaaaa ... taka piękna, bo w znajomych szelkach:cool3: (sie wydało).
Mogę Ci czarne oddać moje (tzn. Bugumiła) albo odkupić ten sam rozmiar - ale też czarne - ze skóry ekologicznej?
Tak jej ładnie w tych a nie mogę czerwonych nigdzie dostać ...
Dlatego jej czerwone dzisiaj założyłam bo do zdjęć ... no ... tylko wcięło mi czerwoną smyczkę dlatego fioletowa.

Zuz szczęśliwy w czerwonych szeleczkach (uwierz, w innych kolorach nie jest tak zadowolona i jakby kaszle bardziej w tych innych)

Ewa

Posted

[quote name='matrioszka2']Fajna, menda jest. I ząbki ładniutkie.Szczęście miała, że na Was trafiła.Aaaaa ... taka piękna, bo w znajomych szelkach:cool3: (sie wydało).[/QUOTE]

Poza tym jakie na "Was" - a na Panią Szanowną to może nie ??? A Pani Szanowna to niby komu pożyczyła szeleczki swe karminowej barwy, a? :) Na nas Matrioszko, na nas. Trafiła na nas, my na nią, tak żeśmy na siebie wpadły. I nastąpiło opisywane wyżej BĘC (ściślej rzecz ujmując to było raczej tzw. "jeb" ale pewnie wytną to brzydkie słowo) z którego mam nadzieję się pozbierać, nie zbankrutować i nie zwariować.
Ewa

Posted

Bugi obiecał właśnie, że wspomoże mnie jak tylko może szczery piesek w pozostaniu przy zdrowych zmysłach ... i na dowód zwinął dywanik w przedpokoju i podarował mi rozszarpaną butelkę po mineralce.
No nie wiem jak to od jutra będzie.
Mimo żem zaprzaniec okrutny pomodlę się do Bozi o to, żeby Zuz cieczki nie dostała....może niebiosa mnie wysłuchają tym razem miast dokopywać ...
Ewa

Posted

[quote name='matrioszka2']A nie można jej jakiegoś zaszczyczka hormonowego w doopę szczelić ?[/QUOTE]
No kurka nie - zbyt chora jest jeszcze ... każde zachwianie jej hormonalnej, naturalnej równowagi pogorszy jej stan i wtedy będzie musiała być izolowana nie 2 tygodnie - ale 4 np.
Sterylka tez teraz w jej stanie odpada ...
Jeszcze jutro popytam, ale to zadzwonię do weta mojego ulubionego, który jest na bieżąco z nowinkami, co robić, bo tak myślę, że jak teraz wymyślili implanty antykoncepcyjne dla psów (Bugi będzie miał wszczepiany implant 17 marca) to może i dziouchy się doczekały troskliwszego niż dotychczas pochylenia nad macicą, tylko o tym nie wiemy.

Posted

[quote name='E-S']
Jeszcze jutro popytam, ale to zadzwonię do weta mojego ulubionego, który jest na bieżąco z nowinkami, co robić, bo tak myślę, że jak teraz wymyślili implanty antykoncepcyjne dla psów (Bugi będzie miał wszczepiany implant 17 marca) to może i dziouchy się doczekały troskliwszego niż dotychczas pochylenia nad macicą, tylko o tym nie wiemy.

popytaj jeszcze, ale ja też niedawno pytałam o to samo i wet mi oświadczył co następuje - nie ma tabletek ani implantów antykoncepcyjnych dla suczek. Są tylko implanty dla samców. Co do zastrzyków - stosuje się je baaardzo rzadko, bo są strasznie rakotwórcze później:(

fajnie, że było info na wątku informacyjnym o mojej wpłacie ale dobrze by było takie rzeczy też tu umieszczać.

czyli obecny dług to prawie 300 zł?

a ile w ogóle uzbieranej kasy łącznie i na hotel i na leczenie ma Zuzanka??? To info powinno być u niej, bo ja informacyjnego nie ogarniam.

Posted

[quote name='bico']popytaj jeszcze, ale ja też niedawno pytałam o to samo i wet mi oświadczył co następuje - nie ma tabletek ani implantów antykoncepcyjnych dla suczek. Są tylko implanty dla samców. Co do zastrzyków - stosuje się je baaardzo rzadko, bo są strasznie rakotwórcze później:( [/QUOTE]
Tylko że wiesz, są zastrzyki powstrzymujące cieczkę - ona i tak do sterylki więc gdyby była zdrowa to możnaby jej walnąć i potem szybko ciach. A tak lipa. Te zastrzyki powodują ropomacicze i guzy w macicy, ale skoro i tak do wywalenia macica, to ryzyko niewielkie. Tyle że u niej to odpada póki co.
Ewa

Posted

Dziś zrobię rozliczenie, tylko muszę się ogarnąć.

E-S, podobnie jak i Tobie, zupełnie mi się nie podoba brak rozliczenia - bo ja sama przesłałam 200 zł i nie wiem, czy doszło, czy nie doszło, czy to liczone z tym czy bez tego...

Posted

Nie wiem, czy mądrze teraz napiszę, ale ... Mam konto internetowe już kilka lat i jak do tej pory nie zdarzyło mi się, aby gdziekolwiek pieniądze nie doszły.Nie ma czegoś takiego , że pieniądze nie dojdą.Może być opóźniony przelew, ale nie: kasa w kosmosie.
Jeśli mamy dowody przelewu, to pieniądze poszły i tam są.Tylko komuś bardzo się nie chce tego sprawdzić.
Daltego jeszcze raz musimy zebrać wszystko do kup[y i policzyć ile kto przelał na Stefczyka.A na drugi raz to lepiej iść do kasy z pieniędzmi w ręce.

Posted

Ja to wiem, że doszły - zastanawiam się, ile doszło, bo dług na pewno spłacony być powinien - ode mnie 200 zł, od kogoś 13 zł, od kundelków 100 zł...

Posted

[quote name='matrioszka2']Tak, tak , ja mówię o niesumienności wierzyciela.[/QUOTE]

Wierzyciela, wierzyciela, dzisiaj zażądam faktury szczegółowej.
Ewa

Posted

Ja też wczoraj wysłałam na Stefczyka 50,00 na leczenie Zuźki...Ziarnko do ziarnka... Dziewczyny powinniście koniecznie to posprawdzać, wtedy i Ewa byłaby spokojniejsza...Trzymam kciuki za Zuzanę

Posted

[quote name='BasiaD']Ja też wczoraj wysłałam na Stefczyka 50,00 na leczenie Zuźki...Ziarnko do ziarnka... Dziewczyny powinniście koniecznie to posprawdzać, wtedy i Ewa byłaby spokojniejsza...Trzymam kciuki za Zuzanę[/QUOTE]

Ale to właśnie my nie mamy jak tego sprawdzić, może jedynie Ewa sobie tego zażyczyć - a jak widać, na Stefczyka życzenia mają gdzieś...

Posted

dziewczyny - tak jak jest napisane powyżej zebrać wszystko do "kupy" u Zuzanki trzeba - ile wpłynęło na Stefczyka? Ile jest długu? Ile na hotel zabrane? Kto co wpłacił? To musi być, bo bez tego zginiemy tutaj w chaosie, a faktycznie "ziarnko do ziarnka" i może nie jest tak tragicznie z forsą, może choć na tzw. "styk" jest zebrane.

Posted

jeśli na Stefczyka robią fochy z "ujawnieniem" wpłat, to proponuję poprosić o pomoc i mediację Marinkaa - ona tam ma obecnie 3 psy, wcześniej było ich więcej i rozliczenia dla niej na Stefczyka zawsze podawali w miarę regularnie.

Posted

[quote name='bico']dziewczyny - tak jak jest napisane powyżej zebrać wszystko do "kupy" u Zuzanki trzeba - ile wpłynęło na Stefczyka? Ile jest długu? Ile na hotel zabrane? Kto co wpłacił? To musi być, bo bez tego zginiemy tutaj w chaosie, a faktycznie "ziarnko do ziarnka" i może nie jest tak tragicznie z forsą, może choć na tzw. "styk" jest zebrane.[/QUOTE]

Myślę nawet, że może być więcej, niż na styk - skoro dług to prawie 300 zł, a wpłynęło na pewno - 200 zł ode mnie ze skarpety, 100 zł ze skarpety kundelkowej, 100 zł od Randy... I jeszcze kilka osób wpłacało... [B]Prosimy bardzo o napisanie, kto i ile przelał![/B]