matrioszka2 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Fajna, menda jest. I ząbki ładniutkie.Szczęście miała, że na Was trafiła.Aaaaa ... taka piękna, bo w znajomych szelkach:cool3: (sie wydało). Quote
E-S Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='matrioszka2']Fajna, menda jest. I ząbki ładniutkie.Szczęście miała, że na Was trafiła.Aaaaa ... taka piękna, bo w znajomych szelkach:cool3: (sie wydało). Mogę Ci czarne oddać moje (tzn. Bugumiła) albo odkupić ten sam rozmiar - ale też czarne - ze skóry ekologicznej? Tak jej ładnie w tych a nie mogę czerwonych nigdzie dostać ... Dlatego jej czerwone dzisiaj założyłam bo do zdjęć ... no ... tylko wcięło mi czerwoną smyczkę dlatego fioletowa. Zuz szczęśliwy w czerwonych szeleczkach (uwierz, w innych kolorach nie jest tak zadowolona i jakby kaszle bardziej w tych innych) Ewa Quote
funia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ewa jak ja kocham te twoje wpisy .Ciesze sie ze Zuzia lepiej:loveu: Quote
E-S Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='matrioszka2']Fajna, menda jest. I ząbki ładniutkie.Szczęście miała, że na Was trafiła.Aaaaa ... taka piękna, bo w znajomych szelkach:cool3: (sie wydało).[/QUOTE] Poza tym jakie na "Was" - a na Panią Szanowną to może nie ??? A Pani Szanowna to niby komu pożyczyła szeleczki swe karminowej barwy, a? :) Na nas Matrioszko, na nas. Trafiła na nas, my na nią, tak żeśmy na siebie wpadły. I nastąpiło opisywane wyżej BĘC (ściślej rzecz ujmując to było raczej tzw. "jeb" ale pewnie wytną to brzydkie słowo) z którego mam nadzieję się pozbierać, nie zbankrutować i nie zwariować. Ewa Quote
E-S Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Bugi obiecał właśnie, że wspomoże mnie jak tylko może szczery piesek w pozostaniu przy zdrowych zmysłach ... i na dowód zwinął dywanik w przedpokoju i podarował mi rozszarpaną butelkę po mineralce. No nie wiem jak to od jutra będzie. Mimo żem zaprzaniec okrutny pomodlę się do Bozi o to, żeby Zuz cieczki nie dostała....może niebiosa mnie wysłuchają tym razem miast dokopywać ... Ewa Quote
matrioszka2 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 A nie można jej jakiegoś zaszczyczka hormonowego w doopę szczelić ? Quote
E-S Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='matrioszka2']A nie można jej jakiegoś zaszczyczka hormonowego w doopę szczelić ?[/QUOTE] No kurka nie - zbyt chora jest jeszcze ... każde zachwianie jej hormonalnej, naturalnej równowagi pogorszy jej stan i wtedy będzie musiała być izolowana nie 2 tygodnie - ale 4 np. Sterylka tez teraz w jej stanie odpada ... Jeszcze jutro popytam, ale to zadzwonię do weta mojego ulubionego, który jest na bieżąco z nowinkami, co robić, bo tak myślę, że jak teraz wymyślili implanty antykoncepcyjne dla psów (Bugi będzie miał wszczepiany implant 17 marca) to może i dziouchy się doczekały troskliwszego niż dotychczas pochylenia nad macicą, tylko o tym nie wiemy. Quote
matrioszka2 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 No to w razie wypadku pozostaje tylko "dodupnie" taśma dwustronna do dywanów.Mocno się trzyma . Quote
bico Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='E-S'] Jeszcze jutro popytam, ale to zadzwonię do weta mojego ulubionego, który jest na bieżąco z nowinkami, co robić, bo tak myślę, że jak teraz wymyślili implanty antykoncepcyjne dla psów (Bugi będzie miał wszczepiany implant 17 marca) to może i dziouchy się doczekały troskliwszego niż dotychczas pochylenia nad macicą, tylko o tym nie wiemy. popytaj jeszcze, ale ja też niedawno pytałam o to samo i wet mi oświadczył co następuje - nie ma tabletek ani implantów antykoncepcyjnych dla suczek. Są tylko implanty dla samców. Co do zastrzyków - stosuje się je baaardzo rzadko, bo są strasznie rakotwórcze później:( fajnie, że było info na wątku informacyjnym o mojej wpłacie ale dobrze by było takie rzeczy też tu umieszczać. czyli obecny dług to prawie 300 zł? a ile w ogóle uzbieranej kasy łącznie i na hotel i na leczenie ma Zuzanka??? To info powinno być u niej, bo ja informacyjnego nie ogarniam. Quote
E-S Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='bico']popytaj jeszcze, ale ja też niedawno pytałam o to samo i wet mi oświadczył co następuje - nie ma tabletek ani implantów antykoncepcyjnych dla suczek. Są tylko implanty dla samców. Co do zastrzyków - stosuje się je baaardzo rzadko, bo są strasznie rakotwórcze później:( [/QUOTE] Tylko że wiesz, są zastrzyki powstrzymujące cieczkę - ona i tak do sterylki więc gdyby była zdrowa to możnaby jej walnąć i potem szybko ciach. A tak lipa. Te zastrzyki powodują ropomacicze i guzy w macicy, ale skoro i tak do wywalenia macica, to ryzyko niewielkie. Tyle że u niej to odpada póki co. Ewa Quote
LadyS Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Dziś zrobię rozliczenie, tylko muszę się ogarnąć. E-S, podobnie jak i Tobie, zupełnie mi się nie podoba brak rozliczenia - bo ja sama przesłałam 200 zł i nie wiem, czy doszło, czy nie doszło, czy to liczone z tym czy bez tego... Quote
matrioszka2 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Nie wiem, czy mądrze teraz napiszę, ale ... Mam konto internetowe już kilka lat i jak do tej pory nie zdarzyło mi się, aby gdziekolwiek pieniądze nie doszły.Nie ma czegoś takiego , że pieniądze nie dojdą.Może być opóźniony przelew, ale nie: kasa w kosmosie. Jeśli mamy dowody przelewu, to pieniądze poszły i tam są.Tylko komuś bardzo się nie chce tego sprawdzić. Daltego jeszcze raz musimy zebrać wszystko do kup[y i policzyć ile kto przelał na Stefczyka.A na drugi raz to lepiej iść do kasy z pieniędzmi w ręce. Quote
LadyS Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Ja to wiem, że doszły - zastanawiam się, ile doszło, bo dług na pewno spłacony być powinien - ode mnie 200 zł, od kogoś 13 zł, od kundelków 100 zł... Quote
matrioszka2 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Tak, tak , ja mówię o niesumienności wierzyciela. Quote
E-S Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='matrioszka2']Tak, tak , ja mówię o niesumienności wierzyciela.[/QUOTE] Wierzyciela, wierzyciela, dzisiaj zażądam faktury szczegółowej. Ewa Quote
BasiaD Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ja też wczoraj wysłałam na Stefczyka 50,00 na leczenie Zuźki...Ziarnko do ziarnka... Dziewczyny powinniście koniecznie to posprawdzać, wtedy i Ewa byłaby spokojniejsza...Trzymam kciuki za Zuzanę Quote
LadyS Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 [quote name='BasiaD']Ja też wczoraj wysłałam na Stefczyka 50,00 na leczenie Zuźki...Ziarnko do ziarnka... Dziewczyny powinniście koniecznie to posprawdzać, wtedy i Ewa byłaby spokojniejsza...Trzymam kciuki za Zuzanę[/QUOTE] Ale to właśnie my nie mamy jak tego sprawdzić, może jedynie Ewa sobie tego zażyczyć - a jak widać, na Stefczyka życzenia mają gdzieś... Quote
bico Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dziewczyny - tak jak jest napisane powyżej zebrać wszystko do "kupy" u Zuzanki trzeba - ile wpłynęło na Stefczyka? Ile jest długu? Ile na hotel zabrane? Kto co wpłacił? To musi być, bo bez tego zginiemy tutaj w chaosie, a faktycznie "ziarnko do ziarnka" i może nie jest tak tragicznie z forsą, może choć na tzw. "styk" jest zebrane. Quote
bico Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 jeśli na Stefczyka robią fochy z "ujawnieniem" wpłat, to proponuję poprosić o pomoc i mediację Marinkaa - ona tam ma obecnie 3 psy, wcześniej było ich więcej i rozliczenia dla niej na Stefczyka zawsze podawali w miarę regularnie. Quote
LadyS Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 [quote name='bico']dziewczyny - tak jak jest napisane powyżej zebrać wszystko do "kupy" u Zuzanki trzeba - ile wpłynęło na Stefczyka? Ile jest długu? Ile na hotel zabrane? Kto co wpłacił? To musi być, bo bez tego zginiemy tutaj w chaosie, a faktycznie "ziarnko do ziarnka" i może nie jest tak tragicznie z forsą, może choć na tzw. "styk" jest zebrane.[/QUOTE] Myślę nawet, że może być więcej, niż na styk - skoro dług to prawie 300 zł, a wpłynęło na pewno - 200 zł ode mnie ze skarpety, 100 zł ze skarpety kundelkowej, 100 zł od Randy... I jeszcze kilka osób wpłacało... [B]Prosimy bardzo o napisanie, kto i ile przelał![/B] Quote
evel Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Z bólem serca: allegro dla kruszynki http://allegro.pl/show_item.php?item=953908882 Quote
matrioszka2 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Doskonałe ! Jesteś coraz lepsza ! Brawo ! Jak po tym allegro suczka nie znajdzie domu to ... to znaczy , że niewłaściwi ludzie je czytali. O! Quote
evel Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ja się po prostu tragicznie zakochałam w tym małym głupolku :sadCyber: Quote
Recommended Posts