Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero wróciłam ze spaceru z trójką - omne trinum perfectum jak mawiali starożytni, cóż, jakoś mam odmienne zdanie na ten temat po tej peregrynacji osiedlowej.
Rozliczenie Zuzanki:

I bohaterka dnia u mnie po spacerku, została ofiarą ... nie miłości, nie - zazdrości Bugiego o mnie, no jest problem, ale wyluzowała się, oto Zuz-pełny luz:

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewka, to jak jest z tym rozliczeniem? Dotarły te pieniądze? Płaciłaś sama i zwrócisz sobie z tych kwot, które przyjdą na konto Stefczyka? Bo widzę, że zapłacone...

Posted

APEL
Bardzo proszę wszystkie osoby, które zrobiły przelew tytułem leczenia Zuzanki na przesłanie mi na maila potwierdzenia przelewu. Mail jest ujawniony na dogomanii.
Jak widać - nie odnotowano żadnych przelewów - zapłaciłam gotówką ... z konta innego psa, nie moje pieniądze.
Dzisiaj dopłaciłam 353 zł do tych 111, które zapłaciłam na początku.
Klinika zaproponowała mi, że jak wpłynął przelewy, to będę mieć ... nadpłatę. Cóż, też prowadzę działalność gospodarczą, tylko ludzi obsługuję a nie zwierzęta i nie wyobrażam sobie takiej bezczelności w moim zawodzie jak ta dzisiejsza propozycja, zażądałam zwrotu gotówki i jutro zwrócę się oficjalnie pisemnie o udzielenie w terminie 3 dni informacji o przelewach.

Ewa

Posted

A ja po małym wywiadzie dowiedziałam się, że u nich to wpłaty "dochodzą" i po 2 tygodniach... A czasem giną bez wieści...

Potwierdzenie przelewu wysłałam na maila.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ewka, to jak jest z tym rozliczeniem? Dotarły te pieniądze? Płaciłaś sama i zwrócisz sobie z tych kwot, które przyjdą na konto Stefczyka? Bo widzę, że zapłacone...

Minęłyśmy się z postami - twierdzą, że nie doszły, dlatego musiałam zapłacić gotówką.
Panie w recepcji dostały dzisiaj, żeby mi "udowodnić", że nie było wpływów taki szkolny zeszycik w kratkę w powpisywanymi ręcznie przelewami Kliniki - no i se popatrzyłam na ten zeszycik, który mnie tylko tyle dowiódł, że ktoś tam czegoś NIE wpisuje.
Wkur .. li mnie, jeśli nie odpowiedzą i nie oddadzą pieniędzy - spowoduję, że ich wkur .. i - znany, lubiany i szanowany US.
A, nie napisałam - Zuz dostała tabletki, nie zastrzyki. Po 1/2 raz rano, raz wieczorem ma brać - prawie nie kaszle :)
I NIE JEST GŁUPOLKIEM !!!
To bardzo mądra suczka.
Ewa

Posted

Evl zakochana, więc to taki "miłosny" głupolek :evil_lol:

No to trzeba ich w końcu pociągnąć do odpowiedzialności, nie bardzo rozumiem opcję nadpłaty w ogóle - a jak nie będziesz chciała skorzystać z ich usług więcej, to co, zatrzymają sobie? Po prostu są niepoważni.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Evl zakochana, więc to taki "miłosny" głupolek :evil_lol:

No to trzeba ich w końcu pociągnąć do odpowiedzialności, nie bardzo rozumiem opcję nadpłaty w ogóle - a jak nie będziesz chciała skorzystać z ich usług więcej, to co, zatrzymają sobie? Po prostu są niepoważni.

Tako też im odrzekłam. Nie no wiesz, poradzę sobie, tylko że trochę dużo mam innej pracy i tu mi akurat zamieszanie niepotrzebne no i czas.
Poza tym organy wymiaru sprawiedliwości lubią takie "samograje" wynikające z dokumentów - statystykę się od razu podbije, a sprawa łatwa, prosta i przyjemna, napracować się nie trzeba, wystarczy kalkulator.
Do Fortis Bank wpłaty nie dochodzą 2 tygodnie, to jaja jakieś.

Niemniej ponawiam apel o przesłanie mi na maila podanego na dogomanii potwierdzeń przelewów na leczenie Zuzanki.
Ewa

Posted

Ewa, bo ty powinnaś zbierać kasę na "swoim" koncie i wpłacać..A nie prosić się od nich żeby łaskawie potwierdzili czy coś wpłynęło i ile..Spróbuję wydrukować swój przelew ( internetowy) , nigdy nie było z tym problemu, zawsze kładałam do 12, po południu już był na koncie..A z drugiej strony to tak nie bardzo z nimi zadzierać, skro leczysz tam wasne zwierzaki i w pewnym sensie masz taryfę ulgową.Może uda się to wyjaśnić, że tak powiem drogą "pokojową"? A na przyszłość zbieraj wpłaty na swoim koncie i wpłacaj gotówkę..Ciekawe jak będzie z tą nadpłatą?? A Zuźka niech zdrowieje i szybciutko do domeczku!

Posted

evl napisał(a):
Głupolek to tak z miłości :oops:

Evl ... wierzę, jak jesteś w Lublinie to się możemy umówić na przytulanki z Zuzką. Ona na to jak na lato :)
A ja nie bardzo mogę ją dopieścić, bo Bugi zazdrośnik ją wtedy atakuje. Kurcze już nawet w domu chodzi ze mną do toalety mnie pilnować ... potwornie się jakoś emocjonalnie uzależnił ode mnie :(
Ewa

Posted

Ewa nie może zbierać na swoim koncie, bo prowadzi działalność... Następnym razem trzeba będzie zbierać na skarpecie i po prostu płacić stamtąd, gdybym wiedziała, to byśmy zbierały i bym wybrała się na Stefczyka co by to opłacić.

Posted

BasiaD napisał(a):
Ewa, bo ty powinnaś zbierać kasę na "swoim" koncie i wpłacać..A nie prosić się od nich żeby łaskawie potwierdzili czy coś wpłynęło i ile..

Basiu ja mam taki zawód - że moje konta są co miesiąc sprawdzane przez US - nic nie mogę zbierać, dopiero wtedy by było .... nie miałam wyjścia.
Ewa

Posted

ladySwallow napisał(a):
A ja po małym wywiadzie dowiedziałam się, że u nich to wpłaty "dochodzą" i po 2 tygodniach... A czasem giną bez wieści...

bez wieści!?:crazyeye::mad: Na takich zawsze najskuteczniejszy jest US - i od razu wieści będą:diabloti: tylko ile to czasu potrwa:roll:

Marinkaa, nie może pomóc przy szukaniu tych wpłat? Chodzi o taką mini-mediację:roll: eeeeech......:-(:shake:

Posted

Myślę, że sprawa szybko się wyjaśni, że to jakieś nieporozumienie i jest mniej skomplikowane, niż się wydaje.
Wiem, że osoby, które chciały pomóc i na pewno pomogły swoimi wpłatami czują się zniesmaczone tym zamieszaniem.
W swoim imieniu przepraszam Was wszystkich; nie sądziliśmy, że może zaistnieć taka sytuacja, kiedy dobroczyńca będzie poproszony o udowodnienie swojej dobroczynności.Przepraszam.

Posted

E-S napisał(a):
Evl ... wierzę, jak jesteś w Lublinie to się możemy umówić na przytulanki z Zuzką. Ona na to jak na lato :)
A ja nie bardzo mogę ją dopieścić, bo Bugi zazdrośnik ją wtedy atakuje. Kurcze już nawet w domu chodzi ze mną do toalety mnie pilnować ... potwornie się jakoś emocjonalnie uzależnił ode mnie :(
Ewa

Wiesz, mam pewien pomysł... Skorzystam z faktu, że odetkałaś skrzynkę i przedstawię Ci go na pw ;)

Posted

Od: recepcja@lcmz.pl Data: 10 Marca 2010, 2:11 pm, Śr Do: ewa@........................ Priorytet: Normalny Opcje: Pokaż cały nagłówek | Podgląd wesji do wydruku | Pobierz jako plik

Witam!
Dzisiaj sprawdziliśmy przelewy i na Pani konto zostały dokonane 3
przelewy na łączną kwotę 350zł. Oczywiście pieniądze, które są
nadpłatą na Pani koncie zostaną Pani wypłacone gotówką gdy Pani
przyjedzie. Pozdrawiam serdecznie,
Kamila Kozłowska
Lubelskie Centrum Małych Zwierząt.

Posted

Moje małe Zu :loveu:

Myślę, że Ewa się nie obrazi, jak wkleję kilka słów "na świeżo" - uwaga! - relacja DT ;)

Zuzia jest bardzo czysta i porządna dziewczynka, absolutnie nic jej się w domu nie zdarza. Jest mądra. Reaguje już na imię, pilnuje się na spacerkach, nawet jak odbiegnie to zaraz przybiegnie. Słucha się - choć spanie w łóżku usiłuje przeforsować (...).

Zuzia waży 8,5 kg. Zważyłam ją na Stefczyka. Bardzo jest fajna i słodka i grzeczniutka przylepka. Dzieci kocha i uwielbia - spacerujemy przy przedszkolu, to widzę, dupka omal jej nie odpadnie tak się cieszy jak widzi albo słyszy dziecko. Strasznie potrzebuje miłości i przytulania i widać, że jest jej przykro przez Bugiego - nawet jej się przywitać ze mną nie dał jak wróciłam z pracy ... (...)

Zuzia nie walczy o dominację - pokazuje brzuch każdemu psu. Jest uległa. Niekonfliktowa. Przez siedzenie w tej izolatce z kotami trochę szczeka na niektóre pieski na spacerze, ale oduczam.

:cool3:

Posted

Dopiero ludzie ode mnie wyszli, muszę jeszcze pojechac na pocztę a jutro mam cholerne szkolenie cały dzień i nie mogę się przed 15 wyrwać na Stefczyka (żeby się dowiedzieć od kogo wpłaty musi być Dyrektor, a jest ponoć do 15, tak mi pani z recepcji powiedziała), oświadczam wszystkim dobrym duszom, które wpłaciły na leczenie Zuzanki - po raz OSTATNI naraziłam Was na taka sytuację, macie zapewne świadomość, że to nie z Waszej, absolutnie winy powstała taka sytuacja jaka powstała - ale przepraszam Was wszystkich, nie sądziłam, że administrowanie finansami Kliniki dla Małych Zwierząt na Stefczyka przebiega w tak nierzetelny sposób. Teraz wiemy to wszyscy niestety. I jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za wpłaty, jak odbiorę pieniądze /pewnie w sobotę/ to będę mogła je wysłać psu, dla którego były przeznaczone, a które kurde mol no ... zdefraudowałam :(
Zuzia jest cudowna.
Ale Bugi jest dla niej okropny i mała trochę nie za dobrze u mnie się czuje jak jest Bugi, zabieram go wszędzie gdzie mogę, żeby Zuzia miała spokój i nie czuła się zagrożona. Niestety wywołuje to taki efekt - że on czuje się jeszcze bardziej ze mną związany i tym bardziej jest zazdrosny o mnie i niedobry dla Zuzanki :(
Ewa