Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzanka - suczka, która śmieje się do ludzi - straci szansę, bez deklaracji - bardzo, bardzo prosimy o pomoc, każde 5 zł jest dla tej sunieczki na wagę ... życia po prostu.
Zuzia, idę pospamować w słusznej sprawie.
Ewa

Posted

Zuzka na górę gówniarko mała, bo nie będę cię szukać po całym dogo - przypominaj, że zbierasz i błagasz słodziaku o deklarki, ludzie, dziewczyny kochane plizzzz ... te 5 zł chociaż
Ewa

Posted

Basia1968 napisał(a):
Na jakie konto wpłaca? Prosze o dane na pw

Konto wyślę bliżej końca tygodnia, kiedy będzie wiadomo, że mała na pewno jedzie...

Posted

ok ladyS, to ja sie juz przenosze na bezposredni watek zuzanki z watku jednookiej sunieczki, ktora ma domek; tak jak pisalam tam - postaram sie wplacac regularnie, ale nie moge sie zadeklarowac na stale; 10 zlotych przesle jak przyjdzie lutowa pensja czyli najpozniej w poniedzialek;
bede wdzieczna za nr rach na pw - dziekuje

Posted

Słuchajcie, prawdopodobnie jutro matrioszka2 sprawdzi, czy Zuzanka jest dalej w schronisku. Czy jeśli okaże się, że poszła do adopcji, w jej miejsce mamy brać innego, małego kudłaczka "adopcyjnego"? Bo jeśli tak, deklaracje po-zuzankowe mogłyby przejść na inną bidę, też w potrzebie i też adopcyjną (wybierzemy najpiękniejszą bidę, która szybko powinna znaleźć DS). Co o tym myślicie?

Posted

evl napisał(a):
Słuchajcie, prawdopodobnie jutro matrioszka2 sprawdzi, czy Zuzanka jest dalej w schronisku. Czy jeśli okaże się, że poszła do adopcji, w jej miejsce mamy brać innego, małego kudłaczka "adopcyjnego"? Bo jeśli tak, deklaracje po-zuzankowe mogłyby przejść na inną bidę, też w potrzebie i też adopcyjną (wybierzemy najpiękniejszą bidę, która szybko powinna znaleźć DS). Co o tym myślicie?

Siostra użyczyła mi laptopa z kartą :)
Ja już pisałam wcześniej - moje 50 zyli to deklaracja po prostu na miejsce w hoteliku, ale jako że napisałam o tych 50 zł na wątku Zuzki - to wyszło, że to na nią tylko, a jest inaczej.
Ewa

Posted

No i nadszedł ten dzień.
Dzień, który niue tylko Zuzanka będzie pamiętać do końca życia - ale także ja, Lady Swallow, Angelika i Evl.
Zuzanka jest przekochana, grzeczniutka, troszkę durnowata /walnęła kuponka w domu/, przytulanka, słodka i - wszarz.
Niestety właśnie.
Myślałyśmy wszystkie, że ma taki straszny łupież. Ale po kąpieli, czesanku i jak trochę przeschła w betach na łóżku okazało się, że ten łupież ma nóżki.
Po 2 godz. na Stefczyka jakie upojnie spędziłam z Zuzią a ta rozkosznie spała mi na kolankach zaś łupież rozpełzał się po moim skafandrze - diagnoza - wszoły i potworna wszawica.
Rachunek zapłaciłam ja:

Wszystkie psy spryskane frontlinem od wszy i wszoł i wszelkiego innego ustrojstwa.
Niestety każda z nas, która miała kontakt z Zuzią miała nakazane pzez weterynarz kupno ludzkich środków od wszy, pranie, mycie chałupy itp.
Oto mój niezbędny zakup od łupieżu Zuzanki:

Zuzanka została zatrzymana w szpitalu w izolatce.
W tym stanie zawszawienia nie mogła iść do nikogo do domu.
Nie wiem, ile jej leczenie będzie kosztować. W poniedziałek będzie się nadawała do wypisu, ale jeszcze tuż przed wyjazdem ma mieć trute to świństwo kolejny raz.
Jako że była po kąpieli - nie mogli jej zaaplikować na czystą, wymyta skórę advocate, dlatego jest i będzie frontlinowana tym sprayem specjalnym.
I teraz taki mój dylemat - wzięłam psa na własną odpowiedzialność, OK. Nikt nie wiedział, że zaistnieje taka sytuacja. Jestem w tym miesiącu w fatalnej sytuacji finansowej a już, nie planując takiego wydatku - wydałam w związku z wszawica Zuzi ponad 150 zł. Czeka mnie pranie całej tapicerki pożyczonego samochodu, którym ją wiozłam, wyspreyowałam auto - ale zostały tłuste plamy :(
Czy ktoś zrzuci się na koszty jej pobytu w szpitalu?
Bo muszę być szczera - jeśli i to zostanie na mojej i mojego męża głowie, a w zasadzie w kieszeni - to pożyczę pieniadze i zapłacę, bo swoich już po prostu nie mamy - ale wycofujemy obie nasze deklaracje na nowodworskie psy, bo najnormalniej w świecie już w tym momencie nie będziemy mieć kasy ani nie zamierzamy znowu pożyczac, żeby deklaracje zrealizować.
Ewa

Posted

Bozsz, nawet nie wiedzialam, że psy mogą mieć wszy :( Podajcie mi nr konta na pw, podeślę cosik.
ps. Cieszę się,ze Kudłacz czarno biały się objawił, chociaż miałam nadzieję,ze znalazł domek.

Posted

mshume napisał(a):
Bozsz, nawet nie wiedzialam, że psy mogą mieć wszy :( Podajcie mi nr konta na pw, podeślę cosik.
ps. Cieszę się,ze Kudłacz czarno biały się objawił, chociaż miałam nadzieję,ze znalazł domek.

Wiesz, ja mam z mężem deklarację w sumie 70 zł na te psiaki (Zuzankę, Manię i Mańka) w hoteliku u Funi.
Bardzo byś nas odciążyła, gdybyś coś wpłaciła za nas na konto Funi hoteliku na psiaki nowodworskie (to deklaracja ogólna, na wszystkie psiaki łącznie). Konto Funi mogę Ci podać na PW, jeśli się zgodzisz na takie rozwiązanie. Kochana jesteś, dziękuję Ci. Zuzanka to idealna, wymarzona psina do domu i ja jej tak nie zostawię, bo czuję się odpowiedzialna za psa, którego wyciagnęłam ze schroniska, ale zawalę przez nią deklaracje, tzn. nie przez nią, tylko przez jej wszy i wszoły ...