Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marlenka, wyslalam Ci PW ale poniewa Dogo strasznie nawala jeszcze raz napisze tutaj.

Jesli bedziesz mogla zabrac Tuptusia w ten weekend i bedzie brzydka pogoda to mozna mu porobic zdjecia w pomieszczeniach. Nie musza byc przeciez na dworze. Grunt zeby bylo go dobrze widac.

Posted

[quote name='marlenka']Małe ciałko, wielki duch, słowem Tuptuś...

Łatwego życia nie miał na pewno. Asa z rękawa los dla niego nie wyciągnął. 2 letni Tuptuś, wziął się znikąd, precyzyjniej mówiąc wprost z lasu, gdzie został znaleziony. Sąsiedzi znalazców "w dobroci
swych serc" uszczęśliwi go łańcuchem. Zakładali prawdopodobnie, że trudno o większe dopasowanie niźli mały psiak bez oczka i stalowe ogniwa wyznaczające granice jego wolności. Łatwo zgadnąć, że Tuptusiowi ten rodzaj wegetacji nie był po myśli. Za sprawą ludzi, którzy przejęli się jego sytuacją został on ulokowany w hoteliku dla zwierząt. Nie mogło stać się lepiej, bo dopiero pod troskliwą opieką wyszły kolejne, Tuptusiowe bolączki. Biedactwo bardzo cierpiało z powodu kości wrośniętej w podniebienie. Katastrofa bólu i dyskomfortu została jednak zażegnana w dwóch operacyjnych podejściach. Psiak został również wykastrowany i zaszczepiony. Teraz brak mu tylko jednego, domu, prawdziwego domu w postaci dobrze ocieplonej budy, swobody wybiegania się i nowego pana, który wie, jak postępować z psinami kalibru Tuptusia, a kaliber jest to solidny. Mały zawadiaka nie nadaje się do domu z dziećmi i innymi psami. Jest doskonałym materiałem na przydomowy dzwonek, podwórkowego stróża i kumpla - towarzysza człowieka .Któż uwierzy słowom i zechce przekonać się, że warto dać szansę Tuptusiowi? Naprawdę, życie nie było mu łaskawe, on stoi dopiero na początku jego długiej drogi. Pragniemy więc, by doświadczył dobra ze strony człowieka.

Osoby zainteresowane losem Tuptusia proszone są o kontakt pod numerem 0-503121021 lub pisząc na adres mailowy kasiafrej@wp.pl

Wiecie co skróciłam tekst - wywaliłam to że jest wredny , zawsze to mozna powiedziec przez telefon , nie ma co zniechecać ludzi . Może z tym tekstem , jeszcze o zdjecia się musze lepsze postarać i jedziemy.

Tuptus wredny nie jest tylko ma charakter a taki pies to juz rzadkosc. :):)

Posted

A jestescie pewne, ze on z innymi psami sie nie dogada. Widzialam go chyba u Jamora jak sie z innymi bawil.
Tuptus jak cie musze zbuntowac, te ciotki robia z ciebie takiego raroga.

Posted

Matko jak to dogo działa 2 dni wogóle a 2 dni nic nie mogłam napisać bo mnie wywalało . Niestety w wekend pogoda była okropna , więc sesj nie było . Jamor obiecał że jak tylko troszkę słonko wyjrzy zdjęcia będa . U nas cały czas szaro , buro i ponuro ... cos sypie z chmur do d... z taką pogodą . Czlowiek chodzi jak zaspany cały czas . Poprosze Jamora zeby mu foty ogłoszeniowe zrobił . Umówię się z Jamorek( szarotka bez podtekstów) na sobote on ma lepszy aparat ode mnie to jakoś może te zdjęcia wyjdą .

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Czy do soboty mozna go wykapac i przyciac ta czarna brode ? Tuptusia oczywiscie nie Jamora :)

Ingrid Tuptus jest w kojcu , nie wiem czy kapiel to dobry pomysł ??? a do fryzjera tez w wekedn możemy ewentualnie sie umówic . Może zróbmy jakies fajne foty narazie bez fryzjera i kapieli zeby się chłopak nam nie zaziębił . Taka moja propozycja

Posted

marlenka napisał(a):
Ingrid Tuptus jest w kojcu , nie wiem czy kapiel to dobry pomysł ??? a do fryzjera tez w wekedn możemy ewentualnie sie umówic . Może zróbmy jakies fajne foty narazie bez fryzjera i kapieli zeby się chłopak nam nie zaziębił . Taka moja propozycja

A czy u fryzjera nie mogliby go dobrze wysuszyc.? Wtedy by sie nie zaziebil. Mysle ze po kapieli inny kolor by sie ukazal bo jak on w kojcu siedzi i lata sobie gfzie chce to wyobrazam sobie stan jego futerka.