marlenka Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ciotki zajrzyjcie do maluchów 4 sunie ktoś podrzucił do schroniska http://www.dogomania.pl/threads/183939-ALARM!-SZCZENIAKI-W-BOGUSZYCACH.-Podrzucone-male%C5%84stwa-szukaj%C4%85-dt-ds-MEGA-PILNIE a jeden wczoraj mi wtykał nos na podwórko i w momencie kiedy Anna A zdecydowała się mi pomóc ona też znalazła młoda sunie , podbijajcie chociaz wątki .http://www.dogomania.pl/threads/184044-Nieszcze%C5%9Bcia-chodza-parami-Billa-i-Brutal-potrzebuj%C4%85-og%C5%82osze%C5%84-!!! Quote
marlenka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 O żesz Ty niekt do Tuptusia nie zagląda nawet , już nie mówiac ze nie dzwoni o niego ...i uciekł mi chłopak na 4 stronę , stał sie niewidoczny :( Do góry malutki niech Cie ciotki zauważa . Quote
Ingrid44 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ja zagladam ale nic nie pisze bo nic sie nie dzieje. Mysle i mysle co jeszcze mozna zrobic zeby domek znalezc. Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Cos trzeba zrobic, zeby przyciagnac uwage. Zdjecia byly piekne, wiec to juz jest. Moze napisac historie Tuptusia, skad sie wzial i te pierepalki z operacja itp. Wydamy ksiazeczke przygody Tuptusia, skoro byl Misiu Puchatek to moze byc Tuptus Wlochatek :):) Quote
marlenka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Szarotka']Cos trzeba zrobic, zeby przyciagnac uwage. Zdjecia byly piekne, wiec to juz jest. Moze napisac historie Tuptusia, skad sie wzial i te pierepalki z operacja itp. Wydamy ksiazeczke przygody Tuptusia, skoro byl Misiu Puchatek to moze byc Tuptus Wlochatek :):) Szarotka jak mi sie uda dziś wieczorkiem to napisze coś bo ostatnio mam wene twórcza chyba , ja nie wiem co sie stało ale hm..... no nic spróbuje coś o Tuptusiu napisac fajnego . A tymczasem ciotki zapraszam na watek psiaków nieboraków zbieramy na sterylkę i transport http://www.dogomania.pl/threads/184044-Nieszcze%C5%9Bcia-chodza-parami-Billa-i-Brutal-potrzebuj%C4%85-og%C5%82osze%C5%84- potrzebna kwota to 150 zł ( sterylka ) + transport ( nie iwem ile) Quote
Ingrid44 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Marlenka, moze by mu dac ogloszenie w jakiejs lokalnej Warszawskiej gazecie? Duzo ludzi czyta gazety , nie kazdy oglada ogloszenia na komputerze. Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ale trzeba cos chwytliwego wymyslec, bo zwykle ogloszenia to juz byly. Ingrid idz do ustawien i popraw banerki. Tam w ustawieniach masz opcje, zeby byly po prawej stronie, to ja kliknij, bo narazie to masz banerki na srodku. i stad Ci czesc usuneli. Quote
marlenka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Jest taki pies ... mały , kudłaty ...ile takich sów napotykamy na podwórkach u sąsiadów , ile takich psów spotykamy na spacerach ze swoimi ludźmi ...Ten pies nie ma swojego podwróka , ani swojego człowieka, ten pies nigdy nie chodził na spacery i nie poczuł co to DOM. Ten pies mimo tego ze ma dopiero 4 lata przeszedł bardzo wiele . Początku jego historii nie znam ... Tuptus został znaleziony w lesie , był głodny i brudny.. znalazł sie ktos kto go przygarnał i podarował psu wspaniałe życie - buda składająca się z 2 desek i krowi łańcuch ... 3 razy cięzszy od samego psa . Ale na szczęscie dla pieska znalazła się osoba ktora zauważyła jego niedolę i zabrała psiaka do hotelu dla psów , i postanowiła znaleźc mu kochających mu ludzi . Obiecała...ale minał juz rok jak Tuptus szuka domu . Może dlatego że nie ma jednego oczka - które wybil mu bc moze jego były "Pan" byc może dlatego że niejest nauczony czystosci , bo nigdy nie mieszkał w domu .... A jemu tak niewiele trzeba , jemu potrzebna jest ocieplona buda , własny kojec i człowiek który go nakarmi , pogłaszcze , pokaże że nie wszyscy ludzie są źli . Tuptus nie potrzebuje pałacu ze złotymi klamkami , potrzebuje tylko swojego człowieka który bedzie go kochał . Takiego domu dla pieska szukamy . Jeśli masz kawałek miesjca na podwórku i w swoim sercu , jesli chcesz napisac dalsza cześc historii życia Tuptusia i dac mu szanse na szczesliwe życie zadzwoń lub napisz . Dobra się napociłam przy tym tekście , jesli sa jakies uwagi to poprawie . A co do pomysłow w gazecie to mysle ze do metra mozna go wrzucić ale to jest losowo wybierane . Quote
Pies Wolny Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 TALIB TUPTUŚ ZAGRYZŁ WŁAMYWACZA. Jak podaje PAP (Psia Agencja Prasowa) na jednej z posesji opodal Warki, u emerytowanego gen. broni Jamora doszło do spektakularnej akcji obronnej, w której śmierć przez rozszarpanie za sprawą chwytów paszczą niejakiego mjr Tuptusia poniósł włamywacz. Otóż jak donoszą biegli oceniający plac bitwy włamywacz oznaczał się niebywałą wręcz bezczelnością w swoich poczynaniach czym najprawdopodobniej tak rozjuszył mjr Tuptusia, że ten nie zważając na miłosierdzie nad każdą żywą istotą z zimną krwią ...wyrwał chwasta. Jak donosi PAP dochodzenie prokuratorskie zakończono, a proces sądowy jest niemożliwy do przeprowadzenia z uwagi na brak .... dowodu rzeczowego w sprawie. Istnieją poważne przypuszczenia, iż wkurzony mjr Tuptuś po prostu ....skonsumował włamywacza, a inni kolesie w służbie wylizali wszelkie ślady. Widziano nawet kota sąsiada, który w pośpiechu oddalał się z czarnym workiem, prawdopodobnie sprzętem włamywacza. Kolejnego meldunku nie będzie - Wasz przerażony polny donosiciel PAP. Quote
marlenka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='Pies Wolny']TALIB TUPTUŚ ZAGRYZŁ WŁAMYWACZA. Jak podaje PAP (Psia Agencja Prasowa) na jednej z posesji opodal Warki, u emerytowanego gen. broni Jamora doszło do spektakularnej akcji obronnej, w której śmierć przez rozszarpanie za sprawą chwytów paszczą niejakiego mjr Tuptusia poniósł włamywacz. Otóż jak donoszą biegli oceniający plac bitwy włamywacz oznaczał się niebywałą wręcz bezczelnością w swoich poczynaniach czym najprawdopodobniej tak rozjuszył mjr Tuptusia, że ten nie zważając na miłosierdzie nad każdą żywą istotą z zimną krwią ...wyrwał chwasta. Jak donosi PAP dochodzenie prokuratorskie zakończono, a proces sądowy jest niemożliwy do przeprowadzenia z uwagi na brak .... dowodu rzeczowego w sprawie. Istnieją poważne przypuszczenia, iż wkurzony mjr Tuptuś po prostu ....skonsumował włamywacza, a inni kolesie w służbie wylizali wszelkie ślady. Widziano nawet kota sąsiada, który w pośpiechu oddalał się z czarnym workiem, prawdopodobnie sprzętem włamywacza. Kolejnego meldunku nie będzie - Wasz przerażony polny donosiciel PAP. Pies wolny co Ty teraz robisz z naszego misiaka krwiozerczego mordercę i zjadacza ludzi . Quote
Pies Wolny Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Zjadacza włamywaczy - dodaj. :evil_lol: i właśnie po to. Quote
marlenka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Pies Wolny napisał(a):Zjadacza włamywaczy - dodaj. :evil_lol: i właśnie po to. A u Ciebie nikt nie potrzebuje takiego secutity ???? Własciwie za darmo ...bez abonamentu :) Quote
koosiek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Proszę, zajrzyjcie do Saturna, burka bez ucha, który bez ogłoszeń nie ma żadnych szans na wyrwanie się ze schroniska :( http://www.dogomania.pl/threads/184051-Saturn-kanapowiec-w-ciele-wiejskiego-burka.-Do%C5%BCywocie-w-schronisku Quote
Pies Wolny Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Się okaże, wkrótce. Cały czas strzygę uszami w tej sprawie. Był jeden gościu, ale wylazł z niego ćwok, nic nie poradzę na głupotę. Talib jest OK ! , trzeba Mu do pary ludzia OK-owego. Jak weźmiesz moją Luśkę to ja wezmę na nr 7 Taliba. Luśka to dopiero Talib. Żre wszystko co nie zdąży uciec, a nawet jak ucieknie to pilnuje żeby dopaść potem :evil_lol: wredzina niespotykana. Ja się znam na Talibach - łapy w bliznach. Quote
marlenka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Pies Wolny napisał(a):Się okaże, wkrótce. Cały czas strzygę uszami w tej sprawie. Był jeden gościu, ale wylazł z niego ćwok, nic nie poradzę na głupotę. Talib jest OK ! , trzeba Mu do pary ludzia OK-owego. Jak weźmiesz moją Luśkę to ja wezmę na nr 7 Taliba. Luśka to dopiero Talib. Żre wszystko co nie zdąży uciec, a nawet jak ucieknie to pilnuje żeby dopaść potem :evil_lol: wredzina niespotykana. Ja się znam na Talibach - łapy w bliznach. Zartujesz ??? Mnie żaden pies ( prócz szczeniaków ) nie ugryzł i bardzo bym tego nie chciała . Ja ogólnie się boje obcych psów Quote
Ingrid44 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Marlenka, Tresc do ogloszen - SUPER. Poprawiac nic nie trzeba. Myslalam zeby dac mu ogloszenie w jakiejs lokalnej gazecie Warszawskiej bo pewnie duzo ludzi czyta. Jak mozesz to dowiedz sie cos na ten temat. Wiem ze w innych rejonach dziewczyny daja do lokalnych gazet i jest odzew. Quote
marlenka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 gameta napisał(a):co u Cholery? Chodzi na spacery? Nie wiem , peweni śmiga u Jamora bo nikt nie chce się podjąc wyprowadzania go na spacer :( Dziewczyna co była chętna , boi się go - nie iwem dlaczego , a ja nie mam za bardzo czasu . Ingrid co do ogłoszęń można go wrzucic do Warszawskeij ale w Wawie bardziej go do bloku będa chcieli - spr€bujemy jeszcze z ogłoszeniami , jak sie pozbieram w pracy to usiąde i zrobię mu "kilka" ogłoszeń . Moze się uda :) Quote
Ingrid44 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 marlenka napisał(a): Ingrid co do ogłoszęń można go wrzucic do Warszawskeij ale w Wawie bardziej go do bloku będa chcieli - spr€bujemy jeszcze z ogłoszeniami , jak sie pozbieram w pracy to usiąde i zrobię mu "kilka" ogłoszeń . Moze się uda :) Ja tez mu zrobie ogloszenia ale mysle ze warto dac do gazety . W ogloszeniu tylko zaznaczyc ze nie nadaje sie do bloku. Teraz tyle ludzi ma domy dookola Warszawy. A noz komus sie spodoba. Tuptus juz tyle ogloszen mial i ma na necie i nikt nie dzwoni :( Quote
Szarotka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ktos cos mowil na dogo o Dzienniku zachodnim ?? ze tam jest dobrze, bo sie ukazuje chyba na duzym terenie. Quote
ketunia Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Za chwilę kończy się allegro Tuptusia. Czy mam mu odnowić ?? Quote
Recommended Posts