Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak na marginesie...

Czy wiecie,że kandydat na prezydenta jest mysliwym, zabija dla przyjemności?
Czy w kraju, gdzie będzie rządził, jest szansa na zmianę jakiegokolwiek prawa , by zwierzętom bylo lepiej?

[FONT=&quot]Koło Łowieckie nr 18 „Ponowa” noszące szczytną nazwę Bialskie Towarzystwo Łowieckie dało się poznać szerszej nie tylko łowieckiej publiczności za sprawą bezkarnego, jak dotychczas, Stefana Karasińskiego strzelającego lisa w sezonie ochronnym, (…) a także za sprawą organizowanego w tym właśnie kole nielegalnego polowania zbiorowego z podkładaczem psów dla Marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego.”[/FONT]

Posted

tuptus ma normalną głowe. nie jest psem z krzywa psychą. to ze sie nikogo nie boi to nie znaczy ze jest agresywny. biega z innymi psami i jego zachowanie jest bez zastrzezn. co do kota. nie mam kota i nie bede miał. nie pozycze bo zaraz sie ktos znajdzie i napisze ze znecam sie nad kotami.pytałem tuptusia jakie jest jego stanowisko w sprawie kotów. odpowiedź była taka : "kot jest po to aby łapał myszy a nie siedział i pierdział w domu, kot to mieszkanie dla tasiemca. kota trzeba gonic, jak jest na drzewie to obszczkac. jak nie ucieka i robi dziwnyt kregosłup to trzeba unikac , bo mam jedno oko, jak zakuje to biała laska mi zostanie. jak sie juz pogania kota przez cały dzien to moge z nim zjesc kolacje z jednej miski"

Posted

[quote name='jamor']tuptus ma normalną głowe. nie jest psem z krzywa psychą. to ze sie nikogo nie boi to nie znaczy ze jest agresywny. biega z innymi psami i jego zachowanie jest bez zastrzezn. co do kota. nie mam kota i nie bede miał. nie pozycze bo zaraz sie ktos znajdzie i napisze ze znecam sie nad kotami.pytałem tuptusia jakie jest jego stanowisko w sprawie kotów. odpowiedź była taka : "kot jest po to aby łapał myszy a nie siedział i pierdział w domu, kot to mieszkanie dla tasiemca. kota trzeba gonic, jak jest na drzewie to obszczkac. jak nie ucieka i robi dziwnyt kregosłup to trzeba unikac , bo mam jedno oko, jak zakuje to biała laska mi zostanie. jak sie juz pogania kota przez cały dzien to moge z nim zjesc kolacje z jednej miski"[/QUOTE]

Hahahahahahaha Twoje opisy są jedyne w swoim rodzaju:)

Posted

Dobra coś bąknę. Miałem prawie pewny dom dla Taliba. Z powodów, których nie rozumiem szlag go trafił i niech trafi też takich przyszłych właścicieli. Tyle złego. Walczę dalej, żeby 'gadzinę' na ludzi wyprowadzić. Szukam już wszędzie gdzie mogę, czyli także za Odrą. Dostałem pytanie 'jak z kotami'. Jednak wpis Jamora przypomniał mi o tym co zapomniałem - pierdoła. Talib nie ma rezerwowego oka. Więc koty faktycznie na drzewo !. Odpowiedzi w sprawie kota nie będzie i kropka. Ale 'powieszę' go na stronach zaprzyjaźnionej fundacji w Niemczech z zaznaczeniem, że koty są dobre na śniadanie, tak jak palce właściciela :evil_lol:. Dobra szukam dalej.

Posted

[quote name='Ingrid44']Dziekuje, Tobie rowniez Szarotko.:loveu:

Szkoda ze nie wyszlo z domkiem dla Tuptusia:shake:[/QUOTE]

Jamor a gdyby tak na moich kotach wypróbować ???? Mogę Tuptusia zabrać na "chwilę do mnie . Moje piesy z domu gdzieś na godzine wyrzucić ( oby SDB tu nie wyszła bo zaraz znowu poszczuje mnie Tozem ) i puścić Tuptusia z Kazimierzem , albo Blejdem lepiej bo Kazik mu drugie oko wypatroszy , Blejd jest łagodniutki i jakby co czarna skórka się przyda na nerki , jak cos źle pójdzie :)
A tak serio to można by było spróbować i na dzieci tez go przetestowac obce a co tam .....jak już skończe częste "randki " z wetem to się zgadamy i przetestuję Tuptusia ,

Posted

[quote name='marlenka']Jamor a gdyby tak na moich kotach wypróbować ???? Mogę Tuptusia zabrać na "chwilę do mnie . Moje piesy z domu gdzieś na godzine wyrzucić ( oby SDB tu nie wyszła bo zaraz znowu poszczuje mnie Tozem ) i puścić Tuptusia z Kazimierzem , albo Blejdem lepiej bo Kazik mu drugie oko wypatroszy , Blejd jest łagodniutki i jakby co czarna skórka się przyda na nerki , jak cos źle pójdzie :)
A tak serio to można by było spróbować i na dzieci tez go przetestowac obce a co tam .....jak już skończe częste "randki " z wetem to się zgadamy i przetestuję Tuptusia ,

Dobry pomysł Marlenka:)

Doszłą wpłata od SBD-5 zł
Dziękujemy

Finanse Tuptusia

Wpłaty:

Scared Piranha 138 zł
Majuska 20 zł
Bambino 10 zł ( VIII, IX, X)
Marysia55 10 zł (IX, X)
Ihabe 30 zł (VIII)
Darkwater 48,50 zł
Ihabe 35 zł (IX, X, XI, XII, I,II) od marca 20 zł (III)
Agata51 10 zł (VIII, IX, X, XI,XII, I,II,III)
Piromanka 125 zł
Bazarki ketuni 1358 zł
Sava 300 zł
Asia (siostra ketuni) 1000 zł
Szarotka 70 zł
Krzysztof K. 60 zł
Ra_dunia 60 zł
SBD bazarek 158 zł
Pies wolny 50 zł
SBD 5 zł (XII, I, II,III, IV)
Ingrid44 390 zł (XII)
Ingrid44 300 zł (I)
Ingrid44 400 zł (II,III)
Madcat1981 45,20 zł spadek po Baranku
Razem: 5337,70 zł

Wydatki:
50 zł weterynarz
270 zł hotelik IX
180 zł weterynarz
325 zł hotelik X
1180 zł operacja
157,50 zł puszki RC
2220 zł operacja, kastracja, karma i pobyt w klinice
390 zł hotelik II
20 zł wyróżnione Allegro
390 zł hotelik III
10 zł ogłoszenia wykupione na bazarku przez Ingrid44
21 zł wyróżnine allegro

Razem: 5213,50zł

5337,70 zł
- 5213,50zł
------------------
124,20zł Stan konta Tuptusia na dzień 02.04.2010

Posted

[quote name='marlenka']Jamor a gdyby tak na moich kotach wypróbować ???? Mogę Tuptusia zabrać na "chwilę do mnie . Moje piesy z domu gdzieś na godzine wyrzucić ( oby SDB tu nie wyszła bo zaraz znowu poszczuje mnie Tozem ) i puścić Tuptusia z Kazimierzem , albo Blejdem lepiej bo Kazik mu drugie oko wypatroszy , Blejd jest łagodniutki i jakby co czarna skórka się przyda na nerki , jak cos źle pójdzie :)
A tak serio to można by było spróbować i na dzieci tez go przetestowac obce a co tam .....jak już skończe częste "randki " z wetem to się zgadamy i przetestuję Tuptusia ,[/QUOTE]

To by bylo wspaniale, bardzo sie przyda wiedziec jak Tuptus ma sie do kotow a szczegolnie dzieci .

WIELKIE DZIEKI Marlenka :)

Posted

[quote name='Pies Wolny']Dobra coś bąknę. Miałem prawie pewny dom dla Taliba. Z powodów, których nie rozumiem szlag go trafił i niech trafi też takich przyszłych właścicieli. Tyle złego. Walczę dalej, żeby 'gadzinę' na ludzi wyprowadzić. Szukam już wszędzie gdzie mogę, czyli także za Odrą. Dostałem pytanie 'jak z kotami'. Jednak wpis Jamora przypomniał mi o tym co zapomniałem - pierdoła. Talib nie ma rezerwowego oka. Więc koty faktycznie na drzewo !. Odpowiedzi w sprawie kota nie będzie i kropka. Ale 'powieszę' go na stronach zaprzyjaźnionej fundacji w Niemczech z zaznaczeniem, że koty są dobre na śniadanie, tak jak palce właściciela :evil_lol:. Dobra szukam dalej.

tuptus nie pogryzie wlasciciela. !!!! oczywiscie jesli wlasciciel bedzie ok

Posted

[quote name='Ingrid44']To by bylo wspaniale, bardzo sie przyda wiedziec jak Tuptus ma sie do kotow a szczegolnie dzieci .

WIELKIE DZIEKI Marlenka :)[/QUOTE]

do mojej oli czesto przychodzą stada kolezanek ze szkoły ogladc psy. nie ma problemu jesli biega tuptus. tuptus biega w koło i sie podlizuje

Posted

[quote name='jamor']tuptus nie pogryzie wlasciciela. !!!! oczywiscie jesli wlasciciel bedzie ok[/QUOTE]

Przecież to już obgadaliśmy. Miałem na myśli tego ...... co Ci mówiłem, że będzie brał Taliba.
Talib ist eine gute pies i gryźliwy nie jest !

Posted

[quote name='jamor']tuptus nie pogryzie wlasciciela. !!!! oczywiscie jesli wlasciciel bedzie ok[/QUOTE]

Jamor ma racje, wlasciciel musi byc OK!!! Moj Pakus (tez Talib) nie ugryzl Joe mojego meza, a nie mowia tym w tym samym jezyku...pies ma intuicje ..niestety...Pakus lata jak glupi za Joe i chce sie ciagle bawic czyli rzucac zabaweczke...Wesolych Swiat!!!!

Posted

Na tylu portalach Tuptus bedzie mial ogloszenia :)

1. bono-polska.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. vendito.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. ale.gratka.pl
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. kokosy.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. fistak.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl
71. psiamania.pl
72. katowice.cwirek.pl
73. gablota.com
74. aukcjezwierzat.pl

Posted

Tuptus ma juz czesc ogloszen. Zuza911 wyslala wszystko na moj e-mail. Zrobilam aktywizacje ogloszen i te ktore mozna bylo wyroznic to wyroznialam bo mozna placic karta kredytowa.
Reszta ogloszen pewnie bedzie jutro.

Posted

[quote name='Ingrid44']Prosze sprawdzcie ten link do ogloszenia na OLX, jak ja otwieram to wszystko mi sie zatrzymuje i musze wylaczac kompa.

http://warka.olx.pl/tuptus-szuka-domu-iid-85810842

fakt, coś jest nie tak z tym linkiem - zawiesiło mi explorera po jego otwarciu, raport o błędach też się przyciął przy wysyłaniu info do microsoft... znaczy się jakiś syf tam siedzi...

edit:microsoft twierdzi, że to wirus lub robak :-/ trza przeskanować kompa :-/