marlenka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 gameta napisał(a):Ja wiem, że próbujesz wszystkiego, ale z opisu przypomniały mi się dwa przypadki - jamnika, który odgryzł wargę kobiecie (podskoczył BEZ powodu) i ratlerka, który odgryzł nos - dokładnie tak samo... Oba psy skończyły za TM ... Boję się, że i Tupek tam wyladuje za któryś ze swoich numerów... A po tym wszystkim co przeszedł to byłaby straszna porażka... Nie innych pomysłów nie mam, wiem jednak, że komukolwiek powierzy się Tupa to trzeba glośno i wyraźnie mówić, jaki jest... Oczywiście ze bedę powtarzać 1000 razy jaki to świrek , oczywiście w tym przypadku to własciciele musza po niego przyjechac niech go zobacza na zywo , nie ma możliwości zeby ktoś go wział nie widząc go i nie bedac poddany próbie. Ja bardzo bym chcaiła żeby Tuptuś miał dom ale nie bede ukrywać nawet pól jego wady . Quote
Pies Wolny Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czy są jakieś nowe zdjęcia Taliba ? Pomysł ze spacerami baaaardzo dobry. Jeśli toleruje obrożę i smycz i nie zgryza tego kto mu grzebie przy karku - będzie dobrze. A może pokazać Wam moje łapy w bliznach ? i .....żyję. Quote
gameta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Pies Wolny napisał(a):Czy są jakieś nowe zdjęcia Taliba ? Pomysł ze spacerami baaaardzo dobry. Jeśli toleruje obrożę i smycz i nie zgryza tego kto mu grzebie przy karku - będzie dobrze. A może pokazać Wam moje łapy w bliznach ? i .....żyję. Pies, ale wiesz, że nie każdy jest dogomaniakiem, prawda? Częściej zdarzają się ludzie, którym nie po drodze z jakąkolwiek agresją psa. Mój np. rzuca się na wszystko i wszystkich (obcych) co się rusza - nie wyleczę tego, mój pies siedział 5 lat w schronie, ma prawo do swojego "ała" i ja to przyjmuję z dobrodziejstwem inwentarza. Jestem przekonana jednak, że gdyby trafił na kogoś innego, już dawno byłby na powrót w schronie albo za TM... Quote
Pies Wolny Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 gameta napisał(a):Pies, ale wiesz, że nie każdy jest dogomaniakiem, prawda? Częściej zdarzają się ludzie, którym nie po drodze z jakąkolwiek agresją psa. Mój np. rzuca się na wszystko i wszystkich (obcych) co się rusza - nie wyleczę tego, mój pies siedział 5 lat w schronie, ma prawo do swojego "ała" i ja to przyjmuję z dobrodziejstwem inwentarza. Jestem przekonana jednak, że gdyby trafił na kogoś innego, już dawno byłby na powrót w schronie albo za TM... Masz rację, wcale nie mówię, że nie i nie pomijam Twoich uwag. Ja jednak szukam takiego 'świra' jakim sam jestem - innego nawet nie zaproponuję. Nie mam ochoty się przed Wami potem tłumaczyć, a Talib wart jest szukania 'świra'. Quote
gameta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Pies Wolny napisał(a):Masz rację, wcale nie mówię, że nie i nie pomijam Twoich uwag. Ja jednak szukam takiego 'świra' jakim sam jestem - innego nawet nie zaproponuję. Nie mam ochoty się przed Wami potem tłumaczyć, a Talib wart jest szukania 'świra'. Jest wart jak cholera - zobacz ile osób kocha go wirtualnie... Musi być choć jedna, która da mu miłość i zrozumienie w realu. Tylko ją znaleść ... Quote
Ingrid44 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Trzeba szukac Tuptusiowi domu bo przeciez cale zycie nie bedzie siedzial w Hoteliku. Dobre by byly te spacery bo wreszcie ktos moglby cos powiedziec powaznego o jego zachowaniu w stosunku do czlowieka, jaki jest na spacerze itd. My naprawde go nie znamy bo wiekszosc czasu przesiedzial w Klinice. Quote
majqa Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 No... Marlenko, wsadziłaś mnie na niezłą minę z tym tekstem. Uważam, że jest do pipla ale za pioruna nie wiem, jak mam tego wojownika obrobić. :roll: Swoją drogą zarąbisty psiak i mogą być z niego ludzie. :lol: Małe ciałko, wielki duch, słowem Tuptuś... Łatwego życia nie miał na pewno. Asa z rękawa los dla niego nie wyciągnął. 2 letni Tuptuś, wziął się znikąd, precyzyjniej mówiąc wprost z lasu, gdzie został znaleziony. Sąsiedzi znalazców "w dobroci swych serc" uszczęśliwi go łańcuchem. Zakładali prawdopodobnie, że trudno o większe dopasowanie niźli mały psiak bez oczka i stalowe ogniwa wyznaczające granice jego wolności. Łatwo zgadnąć, że Tuptusiowi ten rodzaj wegetacji nie był po myśli. Za sprawą ludzi, którzy przejęli się jego sytuacją został on ulokowany w hoteliku dla zwierząt. Nie mogło stać się lepiej, bo dopiero pod troskliwą opieką wyszły kolejne, Tuptusiowe bolączki. Biedactwo bardzo cierpiało z powodu kości wrośniętej w podniebienie. Katastrofa bólu i dyskomfortu została jednak zażegnana w dwóch operacyjnych podejściach. Psiak został również wykastrowany i zaszczepiony. Teraz brak mu tylko jednego, domu, prawdziwego domu w postaci dobrze ocieplonej budy, swobody wybiegania się i nowego pana, który wie, jak postępować z psinami kalibru Tuptusia, a kaliber jest to solidny. Mały zawadiaka nie nadaje się do domu z dziećmi i innymi psami. Dysponuje rewelacyjnym repertuarem odstraszania tzw. przeciwnika - warczenie i pozorowany atak służą próbie sił i zaznaczenia, że to on zamierza przejąć dowodzenie. Spokojem, zdecydowaniem i nie okazywaniem lęku daje się Tuptusia wyprowadzić z tego błędu. Nie każdy jednak to potrafi i tym czterołapek, który jest doskonałym materiałem na przydomowy dzwonek, podwórkowego stróża i kumpla - towarzysza człowieka skutecznie zraża. Czy ktoś odważy się zaryzykować? Któż uwierzy słowom i zechce przekonać się, że warto dać szansę Rozbójnikowi Tuptusiowi? Naprawdę, życie nie było mu łaskawe, on stoi dopiero na początku jego długiej drogi. Pragniemy więc, by doświadczył dobra ze strony człowieka, by spotkał godnego siebie przeciwnika, choć to niezbyt fortunne określenie. Nie o dosłowne przeciwieństwo tu chodzi. Nie chcemy, by Tuptuś trafił do kogoś, kto za punkt honoru przyjmie łamanie jego charakteru, a jedynie o kogoś, kto się tego charakteru nie przestraszy, złagodzi go, utemperuje, oszlifuje jak diament. Nie mamy wątpliwości, że warto. Osoby zainteresowane losem Tuptusia proszone są o kontakt pod numerem 0-503121021 lub pisząc na adres mailowy kasiafrej@wp.pl Quote
marlenka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Majqa super jak zawsze , teraz musze kogoś o ogloszenia błagac :) Quote
Ingrid44 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Wspanialy tekst. WIELKIE DZIEKI ! ! ! Quote
ketunia Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Iza tekst jak zawsze PIERWSZA KLASA :) Quote
marlenka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ketunia zaczynamy błagać o ogłoszenia . Quote
ketunia Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Zapłąciłąm za hotelik Tuptusia. Zostało mu na koncie 98,20 zł Czy zgadzacie się aby pieniążki Tuptusiowe poszły na wyróżnienie allegro i innych ogłoszeń? Quote
marlenka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ketunia napisał(a):Zapłąciłąm za hotelik Tuptusia. Zostało mu na koncie 98,20 zł Czy zgadzacie się aby pieniążki Tuptusiowe poszły na wyróżnienie allegro i innych ogłoszeń? Ketunia ja myslę ze nikt nie bedzie mial nic przeciwko temu byle by maluch znalazł domek Quote
Ingrid44 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ketunia napisał(a):Zapłąciłąm za hotelik Tuptusia. Zostało mu na koncie 98,20 zł Czy zgadzacie się aby pieniążki Tuptusiowe poszły na wyróżnienie allegro i innych ogłoszeń? Oczywiscie! niech pojada na ogloszenia. Quote
ketunia Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 W takim razie porobię mu trochę ogłoszeń. Allegro przystojniaka. Wyróżnione. Koszt 20 zł/14 dni http://allegro.pl/show_item.php?item=931212188 Quote
Ingrid44 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ketuniu, sliczne Allegro. Napisz jakie ogloszenia mu zrobisz to poprosze kogos zeby zrobil reszte. Moze Marlenka mogla by zrobic nowe Fotki przy okazji. Im wiecej tym lepiej :) Quote
ketunia Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Zrobiałam Talibkowi kilka ogłoszeń. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3924425_male_cialko_wielki_duch_slowem_tuptus.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Male-cialko-wielki-duch-slowem-Tuptus-W0QQAdIdZ187238698 http://www.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/405626-ma_e_cia_ko_wielki_duch_s.html http://www.kokosy.pl/ogloszenie/68410 http://www.morusek.pl/ogloszenie/15441/Male-cialko-wielki-duch-slowem-Tuptus/ http://petsy.pl/ogloszenia/2/1/34/5851.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/male-cialko-wielki-duch-slowem-tuptus/12459 http://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/male-cialko-wielki-duch-slowem-tuptus_4167.html http://allegro.pl/show_item.php?item=931212188 Quote
Ingrid44 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Stokrotne Dzieki Ketuniu :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Juz chyba nie musimy prosic o wiecej. To bardzo duzo. Quote
marlenka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ingrid44 napisał(a):Stokrotne Dzieki Ketuniu :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Juz chyba nie musimy prosic o wiecej. To bardzo duzo. Ja od poniedziałku będe go wrzucac na cafeanimal zeby do metra trafil , tylko z merta to czasami dzwonia tacy ludzie ze masakra , ręce opadają . Quote
Ingrid44 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 marlenka napisał(a):Ja od poniedziałku będe go wrzucac na cafeanimal zeby do metra trafil , tylko z merta to czasami dzwonia tacy ludzie ze masakra , ręce opadają . To swietnie :) Czy udalo sie znalesc kogos na spacerki z Tuptusiem ? Quote
Ingrid44 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 marlenka napisał(a):Ja od poniedziałku będe go wrzucac na cafeanimal zeby do metra trafil , tylko z merta to czasami dzwonia tacy ludzie ze masakra , ręce opadają . To swietnie :):multi: Czy udalo sie znalesc kogos na spacerki z Tuptusiem ? Quote
sleepingbyday Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 tak tylko rzuce, jkaby kogos to obchodziło, hehe, ze jestem zdania takiego samego, co pies wolny. Quote
marlenka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Nic a nic :( Zaraz się wezme za robienie nowych ogłoszeń to może się coś ruszy . Quote
Ingrid44 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 marlenka napisał(a):Nic a nic :( Zaraz się wezme za robienie nowych ogłoszeń to może się coś ruszy . Pomagam Ci myslami bo tylko tyle moge :) Quote
Recommended Posts