Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tuptuś to malutki piesek bez oczka. Został znaleziony przez pewnych ludzi kiedy wystraszony i głodny błakał sie po lesie. Uprosili sąsiadów aby wzięli go do siebie. Niestety Tuptuś trafił na łańcuch.
I tak zaczęła się jego wegetacja..
Jednak znalazła się grastka ludzi o wrażliwych sercach, którym los Tuptusia nie był obojętny.Dzięki Nim piesek trafił do hoteliku u Jamora.
Po jakimś czasie okazało się, że Tuptuś ma kość wrośniętą w podniebienie. Operacja nie przyniosła rezultatów. Organizm Tuptusia odrzucił implant.
I tak piesek trafił ponownie do lecznicy gdzie spędził 3 miesiące.
Teraz znowu jest w hoteliku gdzie czeka na nowy, kochający dom.

Banerek

Deklaracje na hotelik:

Agata 51 10 zł miesięcznie
Bambino 10 zł miesięcznie ( do listopada)
Marysia 55 10 zł miesięcznie (do listopada)
Ihabe 30 zł miesięcznie od września 35 zł
Sava jednorazowo 300 zł (wpłacone)
ketunia jednorazowo 100 zł (wpłacone)
siostra ketuni jednorazowo 1.000 zł na operację podniebienia (wpłacone)
Ingrid44 390 zł miesięcznie
Majuska 20 zł (wpłacone)

[FONT=Times New Roman]Finanse Tuptusia[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wpłaty:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Scared Piranha 138 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Majuska 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bambino 10 zł ( VIII, IX, X)-30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Marysia55 10 zł (IX, X)-20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ihabe 30 zł (VIII)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Darkwater 48,50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ihabe 35 zł (IX, X, XI, XII, I, II,III) kwiecień 20 zł (IV), od maja 15 zł (V, VI, VII) -310 zł, od sierpnia 10 zł ( VIII )[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Agata51 10 zł (VIII, IX, X, XI, XII, I, II, III, IV, V, VI,VII, VIII, IX )- 140 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Piromanka 125 zŁ[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bazarki ketuni 1358 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sava 300 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Asia (siostra ketuni) 1000 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Szarotka 70 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Krzysztof K. 60 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ra_dunia 60 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]SBD bazarek 158 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pies wolny 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]SBD 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII )- 45 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ingrid44 390 zł (XII) [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ingrid44 300 zł (I)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ingrid44 400 zł (II,III,IV,V,VI, VII, VIII )- 2800 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mama Alfika 10 zł (VIII, IX) - 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Madcat1981 45,20 zł spadek po Baranku [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Razem: 7527,70 zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]50 zł weterynarz[/FONT]
[FONT=Times New Roman]270 zł hotelik IX[/FONT]
[FONT=Times New Roman]180 zł weterynarz[/FONT]
[FONT=Times New Roman]325 zł hotelik X[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1180 zł operacja[/FONT]
[FONT=Times New Roman]157,50 zł puszki RC[/FONT]
[FONT=Times New Roman]2220 zł operacja, kastracja, karma i pobyt w klinice[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik II[/FONT]
[FONT=Times New Roman]20 zł wyróżnione Allegro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik III[/FONT]
[FONT=Times New Roman]10 zł ogłoszenia wykupione na bazarku przez Ingrid44[/FONT]
[FONT=Times New Roman]21 zł wyróżnine allegro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik IV[/FONT]
[FONT=Times New Roman]20 zł wyróżnione Allegro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]21 zł wyróżnione Allegro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik V[/FONT]
[FONT=Times New Roman]21 zł wyróżnione allegro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik VI[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik VII[/FONT]
[FONT=Times New Roman]390 zł hotelik VIII[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Razem: 7351,50zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]7527,70 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 7351,50zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]------------------[/FONT]
[FONT=Times New Roman]176,20zł [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Stan konta Tuptusia na dzień 07.09.2010[/FONT]

AKTUALNOŚCI:
04.08.2009
Tuptuś został przyjęty do hotelu u Jamora w Warce
Jamor.pl ~ hotel i szkolenie psów - Strona Glowna
http://www.dogomania.pl/forum/f937/h...ozycja-138231/

13.10.2009
Tuptuś już po operacji. Koszt operacji i pobytu 1.180 zł

25.10.09
Tuptuś znowu trafia do kliniki. Implant został odrzucony przez organizm.

20.01.10
Tuptuś wraca z kliniki do Jamora. Koszt pobytu to 2222 zł

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ketunia napisał(a):
Ponka jest zbanowana. Nie można nic wrzucić na pierwszą stronę.

Można poprosić moda o zmianę prowadzącego wątek - takie rzeczy sa zgodne z regulaminem i mod to zrobi bez problemu :)

Posted

ja uważam i już marlence mówiłam, ze tuptusowi potzrebne dt, gdzie jest stały kontakt z człowiekiem i mało psów. wtedy naparwde możnaby ogarnąć te jego fochy,. wkońcu nie ma tragedii z agaresja, ale inne cechy składające się do kupy tworzą odstraszjącą wizje. jak z moim kajkiem trochę.

anyway, pomysł zze szkoleniowcem 9a tym bardziej behawiorystą) uważam za nietrafiony. on potzrebuje dt, nie hoteliku.

jak juz się wymądrzyłam, to powiem, ze oczywiście na takie dt pomysłu nie mam....

Posted

gameta napisał(a):
Można poprosić moda o zmianę prowadzącego wątek - takie rzeczy sa zgodne z regulaminem i mod to zrobi bez problemu :)

Kiedyś pisałałam ale niestety bez odzewu.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ja uważam i już marlence mówiłam, ze tuptusowi potzrebne dt, gdzie jest stały kontakt z człowiekiem i mało psów. wtedy naparwde możnaby ogarnąć te jego fochy,. wkońcu nie ma tragedii z agaresja, ale inne cechy składające się do kupy tworzą odstraszjącą wizje. jak z moim kajkiem trochę.

anyway, pomysł zze szkoleniowcem 9a tym bardziej behawiorystą) uważam za nietrafiony. on potzrebuje dt, nie

hoteliku.

jak juz się wymądrzyłam, to powiem, ze oczywiście na takie dt pomysłu nie mam....

Mysle dokladnie tak samo.

Posted

Infomacyjnie : psiak 20 stycznia z wyjscia z kliniki wazły 7,4 kg, na dzien dzisiejszy 8,8 kg. Podniebienie ładnie wygojone.Podczas jedzenia ksztuszenie. Pewnie tak juz musi byc. Naskarżyłem mu , co o nim wypisujecie, ze dikus itd. Chłopak przytulił sie do mnie i popłakał.

Posted

jamor napisał(a):
Infomacyjnie : psiak 20 stycznia z wyjscia z kliniki wazły 7,4 kg, na dzien dzisiejszy 8,8 kg. Podniebienie ładnie wygojone.Podczas jedzenia ksztuszenie. Pewnie tak juz musi byc. Naskarżyłem mu , co o nim wypisujecie, ze dikus itd. Chłopak przytulił sie do mnie i popłakał.

:(
Jamor to podpowiedz co zrobić, żeby Tupek znalazł dom z którego nie wróci ?

Posted

jamor napisał(a):

Tuptus nie jest dziki a jest po prostu niewychowany . Nie umie się zachowac w towarzystwie , jemu potrzeba lekcji dobrych manier . Jamor naucz go nie bekac przy jedzeniu , że nie opier****la się każdego na "dzień dobry "
Dołączam się do prośby Gamety , podpowiedz co zrobić zeby bez takiego strachu oddać go od adopcji i żeby było wszystko dobrze

Posted

A to takie buty ..... psiak lancuchowy, ktory przezyl wiecej czasu w bolu niz bez bolu ......
Nigdy nikt go nie uczyl nawet podstaw jakotakiego wychowania ...... Dajcie mu troche czasu.
Kontakt z czlowiekiem ( kiedy juz przestanie odczuwac bol ) i obserwacja zachowan innych psow, moze go naprawde zmienic.
Moje wszystkie nowoprzybywajace psy zachowywaly sie roznie , a teraz .... nauczyly sie wielu zachowan od moich osobistych suk i robia dokladnie wszystko to, co i one.
Dotad nieszczekajace psy ujadaja, jak tylko cos sie w okolicy pojawi........ A dzikuska, bojaca sie reki ludzkiej, pierwsza sie pcha do glaskania.
Moze wlasnie lepiej dla Tuptusia, ze ma kontakt z innymi psami.
Tym bardziej, ze piszecie, ze on potrafi opiekuna ugryzc. Malo ktory DT sie na takiego zdecyduje.

Posted

wcale niekoniecznie dt bez psów. nie pietrzmy wymagań nierealnych. wystraczy pies zrównowazony, nietsrachliwy i ludź z głowa na karku. tuptus to nie jakis oszalały kaukaz, tylko mały pimpek!

krztuszenie?
marlenka, dzwoń do wetek dopytac o to, jak będziesz miec chwilę. zarośnięte podniebienie nie pwinno wywoływac ksztuszenia, bo niby dlaczego? ksztusi sie chyba juz prawie w tchawicy?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
wcale niekoniecznie dt bez psów. nie pietrzmy wymagań nierealnych. wystraczy pies zrównowazony, nietsrachliwy i ludź z głowa na karku. tuptus to nie jakis oszalały kaukaz, tylko mały pimpek!

krztuszenie?
marlenka, dzwoń do wetek dopytac o to, jak będziesz miec chwilę. zarośnięte podniebienie nie pwinno wywoływac ksztuszenia, bo niby dlaczego? ksztusi sie chyba juz prawie w tchawicy?

SBD nie pekaj :) moze to wina przegrody nosowej :)