Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze powiem, że nie... Bardzo możliwe, że została złapana po wizycie u weta. A rozmieszczenia psiaków w boksach tym bardziej nie pamiętam... Nie wiesz, o której ma ktoś być jutro na Maciejach? Podjechałby ktoś po mnie, obfociłabym i byłaby jasność..?

Posted

musisz dzwonić do Jarka (jutro)
ja niestety nie dam rady mam jutro transport i spotkanie w sprawie Łazika
przeglądnij zdjęcia z lecznicy
po wizycie u weta złapaliśmy tylko tego drugiego z trzech braci
ta sunia była na przeglądzie
była w tym kojcu gdzie Kropka

Posted

Agucha napisał(a):
Czy wszystkie bidy mają już DT?

a skąd! nadal potrzebujemy tymczasów
Publikacjo potrzebuję zdjęcie rudego kota na stronę czarnego mam ale rudy wyszedł niewyraźnie.
I nie mam zdjęcia takiej małej czarnej suczki to ta co nam się "zawieruszyła"

Posted

tak to Kropka
to jest drugi Muszkieter(a może trzeci??)
w każdym razie dorzuć go
one oba 2 i 3 są prawie identyczne ( różnią się tylko krawatką- jeden ma szeroką ,a drugi wąską)

Posted

[quote name='fizia']o i jeszcze jeden

[FONT=Courier New]dzien dobry, [/FONT]
[FONT=Courier New]chcetnie adoptuje jakiegos niewielkiego psa(im mniejszy tym lepiej-mam w domu juz jednego,ale bardzo lagodnego i akceptuje wszystkie zwierzeta) [/FONT]
[FONT=Courier New]prosze o kontakt i jesli to mozliwe zdjecia psow.mieszkam w krakowie, jak wygladalaby sprawa transpoprtu? [/FONT]
[FONT=Courier New]ps, prztyznam ,ze interesuje mnie te pies z brazowym nosem, [/FONT]
[FONT=Courier New]serdecznie pozdrawiam [/FONT]
[FONT=Courier New]maciek [/FONT]

Prawdopodobnie ten sam facet pisał do mnie maila w sprawie adopcji małego psa.
Przekazałam kontakt do niego dogomaniaczce z Krakowa,ale nie wiem czy już sprawdziła ten dom.

Posted

Ehh pomalutku wracam do normalnego życia... co do tymczasu mogę wstępnie zaoferować ale dopiero od przyszłego weekendu gdyż ten tydzień mam pełen załatwiania wielu spraw... Nie chcę obiecywać na 100% ale postaram się pomóc jak tylko dam radę. Z tego co dojrzałam na stronie najbardziej przerażone bidulki to czarna suczka, taka kosmata i ta z niebieskiego koszyczka jeśli do przyszłego weekendu któraś nie będzie mieć jeszcze dt a ja będę w stanie jakieś maleństwo zabrać to chętnie zabiorę;)

Posted

Ja po dokończeiu ogłaszania 5 psiaków, które teraz ogłaszam, zajmę sie kolejnymi.
Gluciu, od których zacząć? Prosze o listę 4 psiakow!
Kto zrobi allegro zbiorowe!?
Mogę zrobić allegro cegielkowe, z tym, że musze na swoim koncie, bo nie mam dojscia do fundacyjnego. Mam kartki na święta, ktore zwykle ładnie schodziły! Zawze jakiś grosik!

Posted

Jetsem dopiero teraz.......
Bez komputera w domu jak bez głowy....
Aneta mi opowiedziała przez telefon co się działo...
Cholerny, cholerny świat....i jakie szczęście, że większość psiaków bezpieczna...

Z bazarkami muszę poczekać, bo mam wszystko popsute i aparat i komputer, a w pracy nie dam rady....

Muszę doczytać wątek i zaczynam ogłoszenia!
Szczeniakom od razu zrobię Alegratkę i Gumtree.
Telefony podam fundacyjne.

Posted

Witam po przerwie. Wczoraj wróciłam z Krakowa i już po południu byłam wraz z moją koleżanką z wizytą u wróżki. Ponieważ nie mogłam być osobiście w piątek na miejscu akcji i uczestniczyłam tylko pośrednio miałam nadzieję, że wczoraj nie wywróżyła mi z oczu, że pomagałam w całej tej sprawie. Zaraz przekażę dalszą informację na temat pozostawionych psów.

Posted

Na miejscu pozostało 5 psów, dwa z nich są w połowie dzikie, biegają przeważnie poza ruderą. Są nieufne, zatem najmniej narażone na przetworzenie na smalec. W ruinie pozostały w piwnicach dwa psy. Jeden z nich to albo jeden z trzech muszkieterów lub bliźniaczo podobny, drugi to czarno biała mała suczka.

Posted

Dwa kolejne psy są w mieszkaniu u wróżki i tu kolejny dramat, bo jeden z nich to ponoć córka Pinokia, która ma przetrącony kręgosłup, chodzi ale cała pokrzywiona.

Posted

w 2002 roku ukazał sie w Gazecie Wyborczej artykuł. Urząd Miasta zna sprawę od lat. Za chwilę podam Urząd Miasta do sądu za zaniedbania:
Psy męczą się w klatkach

Katarzyna Piotrowiak

2002-05-30, ostatnia aktualizacja 2002-05-30 23:10

Na pordzewiałej blasze leży pies. Ledwo dyszy. Jego towarzysze wyją, wciskając nosy między kraty. W niektórych klatkach panuje cisza - te zwierzęta nie mają już siły się ruszać.

Z domu przy ulicy Góra Zamkowa w Będzinie z daleka dochodzi wycie i skomlenie psów. Wróżka Teodozja, właścicielka posesji, przygarnia każdą napotkaną psią przybłędę. Barbara Purchla, sąsiadka wróżki, wiele razy dzwoniła do straży miejskiej. - Zwierzęta są trzymane w koszmarnych warunkach. Strasznie tam śmierdzi - krzywi się.

W środę poszłam do wróżki Teodozji z pracownikami Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Sosnowcu. Chcieliśmy sprawdzić, w jakich warunkach żyją w jej domu zwierzęta. Wszędzie brud, smród i odchody. Kilkanaście psów mieszka w ciasnych klatkach, niektóre uwiązane są na krótkich łańcuchach na podwórku. Nikt nie wie, ile szczeniaków siedzi w domu: pod stołem, w szafach, komórkach.
Edyta Opara nachyla się nad jedną z klatek i otwiera ją. Na powyginanej, pordzewiałej blasze leży pies. Ledwo dyszy. - A co, dywany mam mu położyć? - zastanawia się wróżka, zaglądając Oparze przez ramię.

Jego towarzysze niedoli wyją, wciskając nosy między kraty. W niektórych klatkach panuje cisza, w ciemnościach błyszczą tylko oczy - te psy nie mają już siły się ruszać.

Pytamy, gdzie reszta zwierząt. - Schowana w domu - odpowiada starsza kobieta. Ale w domu nawet w biały dzień niewiele widać. Dwa lata temu zakład energetyczny odciął prąd. Wróżka zapala więc znicz. W domu mieszkają szczenięta i Ślepy. Stary pies siedzi samotnie w jednym z pokoi. - Ślepy musi wykonać swoje życie. On już tak do śmierci będzie tu siedział - kwituje, uchylając drzwi, zza których patrzy na nas smutnymi oczami stary wyleniały kundel.

Danuta Krupa, prezes towarzystwa, zapowiada, że zawiadomi władze Będzina o sytuacji w domu przy Górze Zamkowej. - Przynajmniej część psów zabierzemy stąd w najbliższych dniach. Znaleźliśmy już ludzi, którzy się nimi zajmą. Dla tych, które tutaj zostaną, przygotowaliśmy nowe budy.