_Aleksandra_ Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Mnie na akcji nie będzie, rano tylko szczylki podrzuce i mykam do szkółki. O to podrzucanie mi chodziło :roll: chciałyśmy się nimi zająć na akcji, może nie jasno napisałam, czasami tak mi wychodzi :oops: a robaków na DT nie wezmę, bo mama mówi, że nie chce więcej zwierząt w domu :shake::evil_lol: Quote
JOMA Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 BoUnTy, _Aleksandra_ - spokojnie ! - na tę chwilę jest spore zamieszanie, przed akcją w Silesii będziemy się jakoś organizować - a gdyby jeszcze jakieś pytania były zapraszam na wątek silesiowy :loveu: Quote
_Aleksandra_ Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ok , ja niestety jestem w gorącej wodzie kąpana,więc musiałam oprostu spytać, bo by mi spokoju to nie dawało :roll: dzieki za odpowiedź JOMO Quote
katik Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Powiem wam, ze jestem w ogromnym szoku jak się o tym dowiedziałam. Często jestem w pobliżu (mój TZ mieszka niedaleko) i o niczym nie wiedziałam. Psów nie było widać, moze jakies pojedyncze osobniki biegały samopas, ale nie tyle żeby to wzbudziło jakies podejrzenia. Szczekania nie było słychać. Po prostu melina jakich wiele. Ja w poniedziałek prześlę pieniądze. Na razie tylko tak moge pomóc. Quote
fizia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 BoUnTy napisał(a):Zrobiłam moim 2 szczylkom allegro, myślicie, że takie może być? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=923543288 Oczywiscie wyróżnione ;] dodałam je tutaj http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=53729 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniaki-przezyly-DRAMAT-SZUKAJ-DOMoW-W0QQAdIdZ185980260 Quote
BoUnTy Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dzięki fiziu, jak ktoś ma czas to wrzucajcie je gdzie się da! Quote
Glutofia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Póxniej powrzucam wszystkie psiaki na stronę do działu adopcyjnego. Nie wiem tylko czy dam radę się p.ółapać ale Publikacja dosyć ładnie to uporządkowała jak któregoś braknie to będę apelowac o zdjęcia i info. Zrobię to dzisiaj tylko troszkę później Quote
Evelynkaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 aka_nina napisał(a):A za scene omdlenia powinna dostać Oskara. Oskar dla niej i Polańskiego, nasze dumy narodowe. Oj tak dała kobiecina popalić..... Divi napisał(a):zaznaczam wątek, postaram sie jakoś pomóc, ale niestety na DT nie mogę wziąć żadnej psinki. Słuchajcie jak wiadomo każda pomoc jest cenna ale ja i tak jestem pełna podziwu że wszystko idzie tak sprawnie i że jest tyle dobrych serduszek wokoło. BoUnTy napisał(a):Eeeee.... mój tata czyta dogomanie ;| Się przeraziłam... brat koczuje w pokojgdzie są szczyle i nagle wchodzi tata i tylko do mnie "Gdzie są szczyle?" "eeee.... jakie szczyle? <udaje głupa> " "2 szczeniaki, mam ich sam szukać?" "Zwolnij człowieku, o czym ty do mnie mówić?" Sajgon odwleczony na inny termin ]:-> Jak się ciesze, że one takie cichutkie siedzą pod krzeselkiem i śpią ;> Spoko maroko to już przerabiałam wielokrotnie, takze bez obaw ;] Niezła jesteś....tylko poczekaj jak szczylki poczują się lepiej :P:P:P JOMA napisał(a):"BĘDZIŃSKIEJ AKCJI" ciąg dalszy - teraz potrzebujemy domków, które wynagrodzą tym zwierzakom udręczone życie,karmy, legowiska, ... ale ciągle i wciąż pieniędzy. Trzeba całe towarzystwo odrobaczyć, odpchlić, zaszczepić no i wyleczyć, że nie wspomnę już o transporcie, jedzeniu i to dobrym jakościowo - pieski miały wprawdzie duże brzuszki szkoda tylko, że od robali ! Siano, jabłka, owoce, jarzyny i słoma dla kóz ! - lista bardzo długa. Jeśli chodzi o kózki to też mile widziane będzie owies, pokarm bardziej treściwy zdaje się na te zimowe dni, bo kózki po godzinnym spacerku na dworze trzęsą się jak owsiki... Więcej będę wiedziała w poniedziałek. I tu bardzo proszę Amikat daj mi znać o której jest umówiony ten weterynarz dla dziewczyn?? JOMA napisał(a):[B]BoUnTy, _Aleksandra_ - spokojnie ! - na tę chwilę jest spore zamieszanie, przed akcją w Silesii będziemy się jakoś organizować - a gdyby jeszcze jakieś pytania były zapraszam na wątek silesiowy :loveu: To ja poproszę linka bo nie wiem gdzie to jest.:D Quote
_Aleksandra_ Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 To ja poproszę linka bo nie wiem gdzie to jest. http://www.dogomania.pl/threads/106922-DZIEA-PSA-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center - prosze ^^ Quote
amikat Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Przepraszam za nieobecność. Grypa mnie położyła. Wiedźmowe czary albo co????? Psy oglaszamy i umieszczamy w domach - na umowach jednak musimy dopisac iz rodzina wie ze pies, , kot, koza , stanowi dowód w sprawie w toczącym sie postepowaniu i ze do czasu zakończenia postepowania stanowi dowód w sprawie. Saba - ta z klatki jest kochana. Uczy sie chodzić po sniegu. Ma gruczolaka wielkosci kapusty wiszącego na cienkim sznurku i ma nużycę jak sie wydaje- włosy ma na ogonie reszta jest wytarta. Kto pokocha takiego "potwora"? Agresji nie przejawia, wale jesteśmy ostrożni na wszelki wypadek. Chodzi na spacerki i cieszy sie tą wolnoscią! Maluchy na maciejkowicach siedzą w 2 boksach. Mają legowiska i grzeja dupke przy piecu. Mają apetyt , wiedza juz że Jarek nie przychodzi by zrobić krzywdę. Są takie które sa bardziej odważne a są takie które jeszcze zachowują dystans. Domy tymczasowe sa bardzo ważne - trzeba je nauczyć normalnego domowego zachowania. W hotelu sienie da! Najbardziej przerażona jest malutka liskowata suczka. Ona dostaje paraliżu kiedy człowiejk sie zbliża. Siedzi w klatce kenelowej i pomalutku oswaja sie z nami. DOM KONIECZNY!!!!! Koty jutro przejdą kastracje. Są odrobaczone i odpchlone. Jeżeli Ruda Śląska potwierdza to tam je chcemy umieścić! Koci Świat był pierwszym deklarujacym ale wycofał ofertę pomocy. Jutro 3 grubaśne suczki - wszystkie cieżarne mają być steryliwowane. Jutro najpierw USG trzeba ocenić jak zaawansowana jest ciąża. 2 z nich mają chorą skórę. Chyba nuzyca. Żaden psiak nie potrafi chodzić na smyczy. na smyczy automat. biegają w koło jak szalone do momentu zrobienia tego po co wyszły i z powrotem do klatki! Co do wróżki..... krzyz na drogę. Baba kuta na cztery nogi. Manipulatorka. Przełącza sie z funkcji "czarujaca babcia" (usteczka w serduczko i ćwierkający głosik) w babę jagę, Hogate , której tylko miotły brak! Wiedźma. Quote
BoUnTy Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Liskowata suka to ta z niebieskiego koszyczka? Czy to nie jest potencjalna mamusia moich maluchów? Zobaczymy jak z adopcją moim małych, jesli szybko znajdą domki i rodzice odpoczną to moze jakiegoś psiaka będe mogła jeszcze uraczyć DT, ale narazie nic nie mówie, aby nie zapeszać ;> Quote
JOMA Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 evelynka - napisz nam proszę co jeszcze potrzebują kozy - najlepiej jakoś pogrubione, może ktoś ma jakieś znajomości aby taniej dostać kozie żarełko - bo kozy to chyba jedzą na okrągło :lol: ! Quote
jotpeg Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 IKA 6 napisał(a):Doczytałam do końca i nie bardzo wiem co zrobicie z kotami. Proponuje DT dla obu kotów, leczenie i późniejsza adopcję, ale Kuba mówi że jada do Cichej Doliny. Prosze zdecydujcie sie na cos. Te kocury potrzebuja teraz spokoju. Moi veci sa w pogotowiu. [SIZE="3"]kochani, tutaj IKA 6 proponuje DT dla kotow! Quote
Evelynkaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 JOMA napisał(a):evelynka - napisz nam proszę co jeszcze potrzebują kozy - najlepiej jakoś pogrubione, może ktoś ma jakieś znajomości aby taniej dostać kozie żarełko - bo kozy to chyba jedzą na okrągło :lol: ! Generalnie kozy rzują non stop, przede wszystkim sianko. To co pisałaś wyżej było ok ale jutro się dowiemy więcej jak zobaczy je wet....wtedy też napiszę co jest potrzebne...suchy chlebek im też zasmakował ale on pewnie nie ma żadnych wartości a teraz pewnie potrzebują trochę więcej kaloryczności, takie jabłuszka i chlebek dobre na przekąskę... raczej powinny wcinać owies AHA WARTO BYŁO BY JUŻ ZMIENIĆ TEMAT I NAPISAĆ ŻE ZWIERZĘTA SĄ JUŻ BEZPIECZNE (odebrane nakazem prokuratorskim) I ŻE POTRZEBNA TAKA I INNA POMOC. Tak mi się wydaje Quote
_Aleksandra_ Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 BoUnTy napisał(a):Zrobiłam moim 2 szczylkom allegro, myślicie, że takie może być? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=923543288 Oczywiscie wyróżnione ;] http://fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?f=29&t=11887 http://www.petworld.pl/ogloszenie/ps...ja-domow/12231 ^ Tylko musiałam uciąć opis z gazet, ograniczenie miejsca nie zezwoliło na cały artykół niestety (wkleję zamiast tego link) i wpisać w danych wymaganych swój e-mail, żeby potwierdzić... mam nadzieję, że to nie duży problem :shake: Quote
IKA & SONIA Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Gratuluję udanej akcji! Widziałam w piątek reportaż w TV. Sodoma i Gomora ... :( Quote
Glutofia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='jotpeg'][SIZE="3"]kochani, tutaj IKA 6 proponuje DT dla kotow! Tak tak wiemy już się kontaktujemy Quote
Doda_ Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Czytałam w pierwszym poście, ze nadal nie macie miejsca dla koz, ale tutaj na watku ktos napisal ze ma domki dla nich ? I mysle ze lepiej w pierwszym poście napisać jakie rzeczy, jedzenia sa potrzebne oprócz pomocy finansowej. A koza ile kg siana je dziennie? <wstydniś> Quote
Evelynkaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Doda_ napisał(a):Czytałam w pierwszym poście, ze nadal nie macie miejsca dla koz, ale tutaj na watku ktos napisal ze ma domki dla nich ? I mysle ze lepiej w pierwszym poście napisać jakie rzeczy, jedzenia sa potrzebne oprócz pomocy finansowej. A koza ile kg siana je dziennie? <wstydniś> Kózki są u mojej mamy, a stały domek już chyba też mają we wrocławiu, jakiś ośrodek agroturystyczny (proszę mnie poprawić, jakbym się myliła). He ile kilo to ja nie wiem, ale w jedną noc zjadły pół worka....więc chyba sporo :D Quote
Glutofia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dziewczyny które były na interwencji proszę o pomoc. Wstawiłam psy na stronę brakuje mi trzech... Przy niektórych nie wpisałam nawet płci bo też nie pamiętam przez to ze nam ta babka zaiwaniła listę nie mogę sie połapać. Możecie wejść na stronę i jeśli macie jakies informacje powiedzieć mi co gdzie dopisać? I których psów brakuje?? Quote
Evelynkaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Alex powiadasz Glutofia :D:D:D hehe dobre Quote
Glutofia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 a nie Alex? coś pomyliłam? Podaj mi na priv tel do siebie bo muszę dać na stronę kontakt do domu tymczasowego resztę domów proszę o to samo do bounty mam Quote
Evelynkaa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Glutofia napisał(a):a nie Alex? coś pomyliłam? Podaj mi na priv tel do siebie bo muszę dać na stronę kontakt do domu tymczasowego resztę domów proszę o to samo do bounty mam Alex to mój psiak ale temu czarnuszkowi też pasuje to imie :D Już piszę pv Quote
Glutofia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 o matko!!! teraz doczytałam dokładnie twój post Dopiero na kocyku jak wujek Alex podszedł to się ucieszył i zaczął ogonkiem merdać. Rzuciło mi się Alex...moze zostać juz Alexem na cześć wuja? Quote
Recommended Posts