Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ruda sunia z koszyczka zauroczyła ludzi, u których byłam na wizycie przedadopcyjnej. Wydają się bardzo mili, lubią zwierzaki, facet przez 15 lat miał owczarka nizinnego, wie sporo o psach, kobieta mniej wie, ale mieli długo kota. Zwierzęta bardzo lubią. Zakupili już szelki, smycz, karmę i są gotowi od zaraz na przyjecie pieska.

Posted

Czyli bilans o ile dobrze licze na dziś to:

Adoptowane:
Jumper [kosmaty szczeniak]
Partos

Na dniach do domków mają jechać:
kosmata liskowata suczka [dom sprawdzany]
suczka z niebieskiego koszyczka [dom sprawdzony]
Jaś
Małgosia [dom sprawdzany]
Cooki [dom sprawdzany]

Coś moze pominęłam? Bo ja mam nadzieję, że tego wiecej jest? ;] Albo coś pomieszałam?

Posted

"info od mamy nowej Jumperka i zdjęcie??
18:31:48
Przecież wszyscy lubią popatrześ na słodkiego i zadowolonego z życia szczeniaka:) a ja jestem z niego niesamowicie dumna. Cała moja grupa na studiach nawet za nim szaleje i tylko mnei proszą, zebym go przywiozła na zajęcia :D
Malutki już coraz bardziej czuje się w domu - właśnie śpi na mojej rogówce mały terrorysta. Szczeka... groźne psisko oj groźne :D Prawie w ogóle nie załatwia siew domu! Strasznie mądry piesek, tylko... jedyne czego mi się odmówi do jedzenia to chrupkie pieczywo z masełkiem... mięsko, ryż i karma dla psów go nie satysfakcjonują :]
A poza tym podejmuje pierwsze próby szczekania, warczenia, nie opuszcza mnie na krok no i wyje do księżyca kiedy się go zamyka w kojcu. Ah i pokonuje już schody całkiem sporych rozmiarów! :D
Jest przepocieszny, ale chyba jednak jeszcze tęskni za siostrzyczką.
Póki jeszcze mam czas wrzucam regularnie zdjęcia na komputer, więc mogę je przesyłać - potem będzie gorzej z czasem, wiec i fala zdjęć się uspokoi :) Ale mimo wszystko będę starała się utrzymywać Was na bieżąco o poczynaniach mojego słodkiego podopiecznego.
Przesyłam znów parę zdjęć - jak pomaga w pracach domowych (gryzie zmiotkę), bawi się z kolegą Tantalem (koszatniczką), próbuje się wdrapywać na rogówkę no i wreszcie - zasłużony odpoczynek :]
Pozdrawiam! "

Posted

robię właśnie ogłoszenia dla:

Ale pogubiłam się już w psach, które maja a które potrzebują domu
Na pewno Portos dziś idzie do domu, Tosia i Aramis mają tymczas

Ale nie wiem co z tymi psiakami, jakoś mi umknęło:

a rudy szorściak ma już dom stały? I merlaczek?

Dobrze by było może na stronie fundacji napisać kto co ma, czy dom stały czy tymczas

Posted

Bożeno na stronie fundacji jest napisane który z psów ma dom tymczasowy trzeba tylko przeczytać.
I nie jestem pewna czy aby suczki są już zaszczepione wątpię skoro dopiero miały sterylki...

Posted

Stroną nie chcę się kierować, dziś rano powiedziałam że kudłata suczka nie ma domu tymczasowego ani stałego gdy do mnie dzwoniono, a okazało się że już ma, to się zmienia cały czas. Co do szczepień, odrobaczania czy odpchlenia to wiem, że jest różnie, dlatego staram się pytać przed podaniem konkretów.
Na szczęście jeżeli ktoś rzeczywiście zainteresowany jest pieskiem to nie ma to dla niego znaczenia i ma świadomość, że trzeba to zrobić. Ten dom, w którym byłam zapowiada sie bardzo obiecująco, mam nadzieję że będzie "domkiem marzeniem" i inne także...

Dla Kropki na razie nie robię, to jeden z ładniejszych psiaków jakie widziałam, z domem chyba nie będzie miała problemu, przynajmniej tak sądzę, moje serce już ma, jest jak dla mnie ideałem psiej urody

Posted

nie wiem, nie pytałam, powiedziano mi że jeszcze 4 sunie (z tych malutkich - teraz już 3) szukają domu tymczasowego, nawet nie spytałam o psy "chłopców
może dlatego mi nie powiedziano o Łaciatku

Posted

Kochani nie patrzcie tylko na mój wpis, bo ja mogę coś mieszać - nie wiem czy obie suczki kudłate jadą do domu, bo kuba123 dzisiaj to troszkę mi pomieszała, ale któraś z nich - czarna kudłata, lub liskowata kudłata jadą. Domek z Będzina z ogloszeń o moich sczylach.
Mój post był wlaśnie takim podsumowaniem do skorygowania, bo sama ogłaszam psiaki i jak nie wiem co jest i co poszło, to nie wiem co ogłaszać ;>

Posted

Sytuacja zmienia sie szybko. Dom dla kudłatej wylęknionej jest sprawdzany jutro lub w sobotę. 2 strony do tyłu Hanikar pisała ze pierwsze wrażenie bardzo dobre.

Jak do kogoś zwraca się dom chętny - to zróbcie wizytę i meldujecie najpierw proszę o którego psa rodzina pyta. Te psy są bardzo bardzo wystarszone , trzeba ostrożnie..... Jak rodzina chce psia to dzień dwa poczeka przecież...

Posted

Anetko ja się staram, ale jestem zasypywana telefonami - ciągle dzwonią. Namawiam na starsze psy. Jeszcze mysle nad wizytami dla swoich... Dzisiaj juz mam agresora okropnego - bym najchętniej wyrzuciła telefon za okno... :/ Nic nie idzie po mojej myśli... w zasadzie wogóle nie idzie... :/
Nienawidze pośpiechu, ale musze się spieszyć, bo tak jak mówiłam - wyjeżdżam, i nie chce maluchami rzucac z miejsca na miejsce skoro sa domy, tylko do sprawdzenia...
Cały czas przesiewam tez domki dla starszych psiaków, ale ta rotacja jest tak wielka, że nie wiem co uznawac za psy do adopcji, a co potencjalnie 'w próżni'

Posted

dziewczyny
bez paniki
na Maciejkowicach siedzi 1 piesek( ten łaciaty- Prince) i 6 suczek ( w tym dwie- kosmata i koszyczka mają domki)
zostały: czarna podpalana sunia- Lalunia
czarna kudłata
sunia z zaćmą -Ślepka
sunia czarna
jutro na Maciejkowice wraca Saba po operacji
Kropka i Pinokio są w DT u Jasia
Muszkieterki w DT u Kariny
szczylki u Bounty, Agibytom

Posted

Bounty przepraszam nie słyszałam ze dzwoniłaś a potem zaległam..

Dziewczyny szczenięta mają w zasadzie domy,został jeszcze pinczerkowaty szczyl, z dorosłych piesków jest dom chętny na liskowatą, niebieski koszyczek, i na trzech muszkieterów. Resztę trzeba ogłaszać.

Posted

Jestem umówiona na rozmowę adopcyjną w Będzinie na niedzielę. Proszę napiszcie mi, która sunia ma tam pojechać. Wiem,że w pierwszej wersji miała być adoptowana Gosia, ale ona już ma, albo ma mieć domek. Z rozmowy telefonicznej wynika, że ma to być sunia, która dopiero będzie sterylizowana, lisowata, rudaczka, wystraszona. Czy to jest ta wystraszona sunia w klateczce? Jeżeli tak to jak ją nazywamy.