Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To prawda. Daria pozostaw to nam, bo one i tak są wystraszone po całej akcji. Ponadto wróżka jest w tej chwili bardzo uczulona i kręcenie się obcych osób przy kamienicy może tylko wzmocnić jej uwagę. Ponadto lepiej aby tam pozostały niż je spłoszyć.

Posted

jeśli ktoś może wziąć tylko szczeniaka to Bubu szuka dla 5 dt:
[quote name='_bubu_']Pilnie potrzebny tymczas dla 5 szczeniąt ! mają 8 tygodni, mama jest małym psem. Miały dziś trafić do schroniska, wyprosiłam czas do środy. Pomóżcie znalezc dla nich miejsce, takie maluchy nie przezyją w schronisku

Posted

halbina napisał(a):
jeśli ktoś może wziąć tylko szczeniaka to Bubu szuka dla 5 dt:

dziewczyny trzymam za was kciuki. Za nas niestety nie ma kto trzymać...mamy podobną sytuację w malej wsi na podkarpaciu. Baba opózniona umysłowo w środku lasu, 17 psów fłodnych, wychudzonych na krotkich łańcuchach, częsc pod gołym niebem. Sciągnelismy gminę, weta ale orzekli że psów nie zabiorą
bo nie mają gdzie, a poza tym zrobilibysmy kobicie wielką krzywde bo ona kocha te zwierzęta.
Chora, patologiczna, krzywdząca miłośc.
Zabrałysmy /siłą/ 2 najbardziej chore, wynędzniałe psy.....
Dlatego podziwiam i zazdroszczę wam takiej współpracy i wielkiej determinacji....

Posted

Witam wszystkich!
Rozmawiałam z Kubą123, ma spróbować podzielić naszą pracę w poszukiwaniu domów dla poszczególnych psiaków. Na razie podejmuję się wraz z Kariną pracy nad ogłoszeniami nad Trzema Muszkieterami.
Atos, Portos i Aramis (gdy sie go złapie) będą przebywać na tymczasie u Kariny.
Telefon kontaktowy do domu tymczasowego u Kariny: 502-633-955, albo 604-687-810.

Proszę jeszcze o wyznaczenie mi jakiegoś jednego lub dwóch linków do robienia ogłoszeń. Linki trzeba podzielić miedzy chętnych, żeby nie było później sytuacji, że wszyscy robili ogłoszenia tym samym pieskom.

Proszę jeszcze o informację, czy rzeczywiście ma to być adopcja wszystkich do jednego domu, czy mogą iść pojedynczo, bo mało jest osób, które zdecydowały by się na taką adopcję.

Mam też trochę za małe zdjęcia (ze strony fundacji), a watek jest rozległy i przy moim działaniu dogo bardzo długo przeszukuję, czy mogę dostać większy rozmiar zdjęć?
Pozdrawiam Bożena
(soboz4@gmail.com)

Posted

Pinokio - dwa stare złamania nogi i porażenie nerwów co niestety uniemożliwia przywrócenie funkcji nodze. Doktór mówi ze nie ruszać . Ja jednak chce go skonsultować jeszcze z dr Gierkiem. Moze sie okazać że trzeba amputować noge na takiej wysokości,, żeby jej nie kaleczył. Potrzebny dla Pinokia tymczas. On waży 1,5 kg. To taka pchełka. Proszę o deklaracje tymczasowania chłopaka!

Mała czarna suczka - gruba i łysa. Ma około 5 lat. Po otwarciu do sterylizacji okazało sie zę ma nowotór śledziony. Podjęliśmy decyzję o usunięciu. Operacja trwa!

Posted

amikat napisał(a):
Potwierdzam. Muszkieterowie na razie dwaj jadą jutro do Karolci do Rudy Ślaskiej

Słuchajcie robię wszystko aby złapac trzeciego muszkietera. Mam nadzieję, że dzisiejsza akcja się uda. Jakby wszystkiego było mało dopiero co wróciłam do domu po akcji szukania DT dla psiny, który już od piątku błąkał sie po osiedli w Będzinie. Narazie ma DT na 24 dodz. nie wiem co dalej.

Posted

psianka po operacji wybudziła sie . Guz był nierozpadowy, twardy. Będzie dobrze.

Szukamy pilnie tymczau dla Pinokia . Konieczna będzie amputacja nogi na wysokosci stawu skokowego. Kto moze mu dac dom?

Posted

Myślę że za około dwa tygodnie była bym w stanie wziąść malucha na DT , jeśli nikt inny się nie zgłosi , niestety do mnie dosyć daleko ( Tomaszów Maz.) , narazie nie jestem w stanie obiecać na 100 % ale bardzo się postaram jeśli się zdecydujecie .

Posted

[quote name='Glutofia']Psy z Będzina które potrzebują tymczasów:

trzy pierwsze mają DT
muszkieterki u dziewczyny z biglowego forum a sunia z ''niebieskiego koszyczka u Baski kropki

Posted

Ulaa
okazało się,że szczeniaczków było mniej niż się spodziewaliśmy
karmicielka, która żądała abyśmy zostawili psy u wróżki mówiła że w piwnicy były trzy puchate bure kulki jeszcze tydzień temu a teraz są dwie więc jedna '' gdzieś się zapodziała i zdechła'' ( fajnie nie??)
mając ofertę tymczasów ''na miejscu'' be sensu byłoby wozić je do ciebie

Posted

kuba123 napisał(a):
trzy pierwsze mają DT
muszkieterki u dziewczyny z biglowego forum a sunia z ''niebieskiego koszyczka u Baski kropki

A czy Baski Kropka nie pisała czasem że jej coś wypadło i nie może być tymczasem.....