Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Dziewczyny jak tylko będzie coś wiadomo o reportażu w tv to piszcie od razu na wątku kiedy,gdzie itp.
Masakra, nie sądziłam, że Ci ludzie są w stanie ZJADAĆ psy! :placz: :angryy:

Był już pierwszy reportaż TVS informacje. Mówili, że wszystkie zwierzęta zabrane.
Następne informacje na TVS o 17 45.

Posted

kami_23 napisał(a):
A ja się modlę i uważam, że warto. Modlę się o dobrych ludzi. I jak patrzę na to forum to widzę, że są. A na ziemi podobno jesteśmy za karę. To prawda. Widząc tyle cierpienia jakie spotyka nie tylko ludzi, ale i te bezbronne istoty cierpimy mimo, że nie zawsze nieszczęście celuje bezpośredni w nas. Trzeba też pamiętać, że nie sama modlitwa czy medytacja wystarczy. Trzeba działać i zachęcać do działania. Niestety to człowiek w dużej mierze robi piekło na ziemi a nie Bóg...

Zgadzam się z tym, że jesteśmy tu za karę (ale też z własnego wyboru) i że to człowiek robi piekło na ziemi.
W sumie modlitwa to też forma medytacji. Mówię o tym, bo funduszu na koncie mam zero i tylko tak mogę pomóc.

Posted

aka_nina napisał(a):
Zgadzam się z tym, że jesteśmy tu za karę (ale też z własnego wyboru) i że to człowiek robi piekło na ziemi.
W sumie modlitwa to też forma medytacji. Mówię o tym, bo funduszu na koncie mam zero i tylko tak mogę pomóc.

Wiem o czym mówisz bo w tym miesiącu przeznaczyłam już całą swoją ,,pulę'' na pomoc i mogłam przesłać tylko 20zł... Liczę, że grosik do grosika i się uzbiera. Dobre słowo i rada też się liczy.

Posted

'
Pracownicy fundacji dostali dziś zielone światło do zabrania wszystkich zwierząt. Nie obyło się bez teatralnych scen. Zdaniem członków fundacji szokują nie tylko warunki, w jakich zwierzęta trzymała wróżka, ale również obojętność na to wszystko - wszystkich wokół. - Dla nas jest to sytuacja kuriozalna, centrum miasta, bliskie sąsiedztwo kościoła, domu
parafialnego i w tym wszystkim średniowiecze, pomijam aspekt wróżki, do której przyjeżdżają dziesiątki ludzi. Nikt tego nie widzi, bo nie chce widzieć
- uważa Aneta Motak.
Teraz psy są już w dobrych rękach. W fundacji czekać będą na adopcję i nowy, lepszy dom.'

Posted

Wróciłam do domu jestem przemarznięta do szpiku...ale ja nie o tym.
Odebraliśmy wszystkie zwierzęta poza czterema psami które uciekły i nie dały sie schwytać. Dokładnie nawet nie wiemy ile tych psów jest..30? 35? coś koło tego, nie było czasu na liczenie uwierzcie. Kozy też odebrane. Danteńskie sceny tam były, wraz z uruchomiwniem wszystkich możliwych służb policji straży miejskiej, straży pożarnej prokuratury, powiatowego lekrza weterynarii ale się udało.

Bardzo proszę tych którzy mogą wziąć cokolwiek na tymczas o zgłaszanie się. Póżniej wrzucę zdjęcia proszę o cierpliwość muszę odmarznąć Publikacja też ma masę zdjęć. Będziemy fotki numerować proszę podawać kto jakiego psa może przetrzymać. Ważne abyście podawali mnie lub Kubie123 na priv adresy swoje gdzie zwierzęta będą czasowo przebywac ponieważ takie dane musimy Policji dostarczyc.
proszę też o pomoc w zbierniu funduszy taka ilość zwierząt wymaga sporych nakładów.

Posted

Oglądnęłam reportaż w TVS. Aż mi się ręce trzęsą... :( To jakaś masakra jest. Ten kraj jest chory! Ludzie są chorzy :(. Na szczęście nie wszyscy.

WIELKIE ukłony i podziękowania dla wszystkich, którzy w akcji brali udział.
Teraz trzeba na głowie stanąć, żeby wspomóc Fundację.

Posted

Ja jestem pełna podziwu dla determinacji Amikat. Postawiła na nogi wszystkie możliwe służby ja byłam posikana bo tylko pogotowia nie było, na szczęście nie było takiej potrzeby

Posted

ogladalam...dla mnie to kobieta jest chora psychicznie , za te smieszne sceny powinni ja w kaftan ...ona ma typowy objaw zbieractwa...tylko ze jedni zbieraja smieci, inni psy i koty...w wolominie kiedys byla taka kobieta ktora zbierala smieci i kotki...zabrali od niej 50 kotow...mieszkanie pod dach zawalone smieciami, karaluchy, smrod...Kobiete zabrali do szpitala psychiatrycznego...

Posted

niektórzy ludzie nie maja po prostu wyobraźni ... niekoniecznie musza byc złymi ludxmi...

DUŻO jest szczeniaków ???
gdzie teraz znajdują sie WSZYSTKIE psiaki?

proszę o odpowiedź

Posted

wellington napisał(a):
No akurat w bliskosci (sasiedztwa) kosciola i sredniowiecza oraz czarownicy tuz obok nie widzego niczego kuriozalnego !

:p.... święta prawda, i tylko amen nożna by do tego dopisać