__Lara Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 michal_sm napisał(a):Starzy ludzie dziwaczeją.Pomoc może potrzebna może nie .Może nie finansowa ,a jakieś dobre słowo.Wyście już ją ocenili nawet z nią nie rozmawiając.Czy jest tu ktoś kto z nią tak po prostu po ludzku rozmawiał?Jeśli jest niech to nam zrelacjonuje. Zgadzam się, ale pewne zachowania świadczą o jej problemach psychicznych. Posiadać tyle psów i je głodzić... pozwalać umierać szczeniakom... Quote
michal_sm Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Mój dziadek jak był w tym wieku mimo,że dobry z niego był człowiek też zachowywał sie irracjonalnie.Psychiatra tu nic nie pomoże.Co najwyżej zaleci leki po ,których staruszka będzie większość czasu przasypiała. Quote
gość123456 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 __Lara napisał(a):Zgadzam się, ale pewne zachowania świadczą o jej problemach psychicznych. Posiadać tyle psów i je głodzić... pozwalać umierać szczeniakom... Hola, hola... powstrzymajmy się od opinii i osądów. Pamiętajcie, że to co mówimy świadczy nie tylko o nas, ale o naszej fundacji. Ten wątek czytają osoby postronne i mogą się zrazić do nas poprzez to co napiszemy. My nie jesteśmy od tego, żeby kogoś skazywać - chociażby na leczenie psychiatryczne - jesteśmy po to by wejść najciszej jak się da i zrobić co należy. Rozgłosu używamy tylko po to by zdobyć fundusze i pokazać, że ludzie powinni reagować. Swój zapał spożytkujmy na działania, a nie słowne utarczki... Ludzie chcący pomóc czytając taki wątek się zniechęcają - szukają informacji jak to zrobić, a muszą przewertować masę wypowiedzi z bezpodstawnymi zarzutami i innymi nic nie wnoszącymi wypowiedziami. Quote
Baski_Kropka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja podkreśliłam że nie jestem obeznana z sytuacją. O Pani Stasi wiem czytałam i uważam, że pomoc dla niej jest czymś naprawdę wyjątkowym. Mnie w tym wszystkim oczywiście najbardziej interesują zwierzaki, bo one same tego losu sobie nie zgotowały, bo to człowiek jest za to odpowiedzialny. Jednak w dalszym ciągu uważam, że jeśli nic nie jest sprawdzone i nikt z tą kobiet nie rozmawiał należało by to zrobić. Nie po to żeby ją wykarmić opłacić i bóg wie co jeszcze itp a po prostu z ludzkiej empatii przecież tu chodzi nie tylko o to żeby odebrać te psy i koniec, ale o to aby jakoś ją uświadomić, albo chociaż zorientować się jak wygląda jej stanowisko bo być może sytuacja za rok się powtórzy. A jeśli okaże się że jest świadoma obecnej sytuacji ale wcale specjalnie ją to nie interesuje, trzeba było by mieć wgląd w tamto miejsce jakiś nadzór aby to się nie powtórzyło. I podkreślam nie chodzi mi w tym wszystkim o to, żeby całą energię skupić na tej kobiecie, ale żeby być dobrze zorientowanym w sytuacji. A czy wiadomo w jakim stanie zdrowia są zwierzaki? Brak odrobaczenia i szczepień no to raczej oczywiste...ale choroby skórne i inne?? Osoby zainteresowane przygarnięciem zwierzów na DT pewnie były by tym zainteresowane :) Quote
Evelynkaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja zgadzam się z Baski_Kropka trzeba by było porozmawiać z kobietą. Mnie jednak bardziej martwią Ci "koledzy" i te "imprezki" organizowane na tej posesji. Cała sytuacja może się przecież szybko powtórzyć, jak to ktoś wspomniał że rok temu już też tak było i psy też były ....tyle że inne.....:( Quote
Rybka_39 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Myślę, że ta kobieta na pewno chciała dobrze i nie nam oceniać co zrobiła, może z czasem wymknęło się to z pod kontroli, a to już starsza osoba, mnie dziwi tylko, że tak późno ludzie z okolic poprosili o interwencję. Quote
ewatonieja Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 sytuacja podobna do tej gdzie Pan miał pekinczyki, tylko że tamten Pan chyba nie naduzywał alkoholu Quote
Baski_Kropka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ogólna znieczulica, pełno takich miejsc jest :( Quote
Glutofia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Publikacjo dziękuję za głos rozsądku. Jutro zajmiemy się tym co do nas należy- zwierzętami. Proponuję wstrzymac się z opiniami do czasu aż będzie coś wiadomo Quote
gość123456 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Glutofio, nie podziałało jak widać... Mam za mało charyzmy. Może Twoje słowa coś pomogą. Myślę, że najwyższy czas zakończyć temat, na dzień dzisiejszy nic więcej się nie da. Oczywiście wszelkie deklaracje pomocy nadal chętnie przyjmujemy. Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 tamten reportaż na stronie co ktoś podał dotyczy Dobrocina (woj. dolnoślaskie)... kolejna Umieralnia Quote
ewajanka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Normalnie jakaś masakra:angryy: Przed chwilą obejrzałam reportaż w interwencji na polsacie:shake: http://interwencja.interia.pl/news?inf=1437826 Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 no a ja zapraszam na wątek tej Umieralni z reportaża: http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka aha i sprostuję informację że to TOZ Wrocław zabrał 5 piesków... z moich informacji wyniki że Straż dla Zwierząt nic nie zabrała... chyba że wcześniej, bo potem to dwa razy TOZ Wrocław zabrał i teraz szykuje się kolejny transport Quote
amikat Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Henikar coś sie popsuło w necie i cały tekst który pieczołowicie napisała się ulotnił. Napisze raz jeszcze wieczorem. Quote
amikat Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 UWAGA Wszystkich oferujących tymczasy dla psów , kotów i kóz prosimy o podanie na priva KUBY123 swoich telefonów. Jeżeli uda nam sie zabierać jutro zwierzęta będziemy dzwonić i na bieżąco uzgadniać kto co bierze i kiedy. Publikacjo - taka młoda a taka mądra dziewczyna! Dzięuję za głos rozsądku Quote
gość123456 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 amikat napisał(a): Publikacjo - taka młoda a taka mądra dziewczyna! Dziękuję za głos rozsądku Dziękuję.... Tylko jakoś nikt mnie nie chce zatrudnić! A żeby było na temat, jak ktoś mi pomoże znaleźć pracę, to połowę pierwszej wypłaty przekazuje na rzecz fundacji...:lol: Quote
KAT2707 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Obawiam się że zabranie wszystkich psiaków jednego dnia będzie niemożliwe, gdyż niestety wiele z nich biega poza posesją, bynajmniej latem tak było. Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz. Czy są tam nadal dorosłe psy ze źle zrośniętymi łapami po złamaniu? W lipcu 2009 było takich psiaków chyba 4. Cieszę się że chociaż teraz ktoś zechce tym psom pomóc, ja niestety nie dałam rady... Trzymam kciuki za Was i zwierzaki Quote
asiulek-85 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Trzymam kciuki żeby wszystko się udało :) Gdzie wysłać troche grosza? Quote
kuba123 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 asiulek-85 napisał(a):Trzymam kciuki żeby wszystko się udało :) Gdzie wysłać troche grosza? numer konta i reszta danych w pierwszym poście Quote
JOMA Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Trzymamy kciukasy całą rodziną za powodzenie jutrzejszej akcji ! Quote
zapka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 wpłaciłam wczoraj trochę grosza, szkoda ale nic więcej nie mogę zrobić Quote
asiulek-85 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Wpłata zrobiona. Trzymajcie się i powodzenia :) Quote
emdziolek Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 to jakiś koszmar.... ile szczeniaków szuka DT? Trzeba te psy stamtąd zabrać :( To sie chyba nigdy nie skończy.... jakby co oferuje DT dla szczeniora, moze dwóch ale dopiero po weekendzie bym mogła wziąć. Quote
ANETTTA Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ta wrózka ma bardzo duze zainteresowanie wsród ludzi słyszałam o niej jakis czas temu ... ale nigdy nie słyszałam o tragedi psów kotów ... czy tego nie było widac wczesniej !!!! Quote
__Lara Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 emdziolek napisał(a):to jakiś koszmar.... ile szczeniaków szuka DT? Trzeba te psy stamtąd zabrać :( To sie chyba nigdy nie skończy.... jakby co oferuje DT dla szczeniora, moze dwóch ale dopiero po weekendzie bym mogła wziąć. Jutro bedziemy wszystko wiedzieć. Quote
Recommended Posts