Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj reportaż o Ewuni kacie i tak przeglądając tamten wątek dotarłem tutaj.Pewnie ta starsza kobieta sama sobie ze sobą ledwo radę dawała ,a psy mnożyły się.Ludzie co tam do niej przychodzili pewnie też szemranego towarzystwa się bali(wcale się już nie dziwię dziś zginął policjant,bo zwrócił uwagę chuliganom).Myślę,że ona się zrzeknie staruszka już prawie nad grobem ,a te psy dla niej chyba już są ciężarem,a psy może doczekają się lepszego życia/

Posted

boze :( pamiętam kiedys pare lat temu bylam tam z kolezanka u tej "wrózki" ale nie wchodzilam do srodka.
Straszne to :( Jak narazie na tymczasie mam dwa szczeniaki wiec chwilowo nie dam rady.

Jaaga napisał(a):
...
Z kozami w mieście jest ten problem, że trzeba jeździć po ziarno na targ, głowić się skąd wziąć słomę i siano, bo nikt w okolicy tym nie dysponuje. Kupiłam kilka kostek słomy, a za ich dowiezienie zapłaciłam 40 zł. I tak się cieszyłam, że się udało, bo nikt nie dowozi...

Jaaga u mnie w "mieście" mozna kupic snopek słomy za 3,50 jak bedziesz potrzebowala daj znac,dowioze ci firmowym autem...

Posted

Tragedia:-(:-(:-(:-(:-(

Pracuje w schronisku w Rudzie Ślaskiej w ostatnim roku mieliśmy 6 kóz wszystkie poszły do adopcji Podzwonie i dzis popytam czy ktoś by jeszcze nie zabrał

tylko czy znajdzie sie jakiś transport???W okolice Rudy Sląskiej??

Psom nie jestem w stanie pomóc :-(

Posted

dzięki wszystkim za deklaracje. Jak juz wejdziemy i będziemy wiedzieć czy i kiedy je zabieramy to zaczniemy kombinowac z transportem. Justynko_wolontariat - dzięuję.

Dzięi za wszystkie deklaracje. Bałam sie że sobie ie poradze sama, że my sobie nie poradzimy...

Posted

chciałam wziąć dwa szczylki, ale właśnie się dowiedziałam o niufce, która waży 14 kg :crazyeye::shake: , jeśli będzie konieczne wezmę ją, jeśli nie wezmę dwa szczeniaki z postu 87. Jutro dam znać. Sorki, ale właśnie się o niej dowiedziałam :-(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Jak już wejdziecie, przydałoby sie dobrze opisac i lepiej obfocic psy, łatwiej będzie szukac DT/DS- na tych fotkach niestety niewiele widać...

Dokładnie - dlatego chcemy najpierw wejść, zobaczyć, opisac obfocić i dopiero zabierać. WIem ze ludzie też decydują którego zabrać jak dobrze widac jaki duży jaki kudłaty itd.
Dzięuje za to ze rozważacie przygarniecie tych bied nawet na troche...

Posted

co za koszmar - ile ludzi o tym wiedziało i nic nie robilo? co za znieczulica!! jak sie dowiedziałaś Amikat? ktos to wreszcie zglosił?
jakbyscie potrzebowały w pt lub w inny dzien rak to jestem gotowa, w jakims transporcie tez moge pomoc!
a o slawetnej wrozce slyszalam ... cieszy sie renomą.... niestety pozytywną...

Posted

zrobię małe podsumowanie
Porta Nigra - 2 szczeniaki(?)
Koci świat - koty(?)
Baski Kropki - 1 nieduży pies lub 2 szczeniaki
BajkaB - psy(?)
Ulaa - 2 szczeniaki
evelynka - 1 łagodny lub szczeniak

i kózki
evelynka
Pogotowie Dzikich Zwierząt
Glutofia - baca
Doda(?)
Justyna.wolontariat

i jeszcze
chalimala - karma( puszki)
Rybka39 - ogłoszenia
basiapron - przekaże rzeczy na bazarek
Jasza - bazarki
dogomanka - ogłoszenia

Posted

Amikat proszę o jakąś informację co postanowiliście z tymi kozami....jaka decyzja, do kogo pójdą. Myślę że też mogę mojemu bratu psiaka dać na tymczas, ale jakiegoś łagodnego albo szczyla.