Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aneta oszalałaś! Chociaż nie do końca, brat mojej koleżanki chodzi z capem na smyczy po osiedlu, mieszkają w domku jednorodzinyym ale obok jest osiedle bloków i tam spacerują

Ulaa daj do siebie jakiś namiar

Posted

Dokładnie. Ta kobieta WRÓŻKA ma 85 lat. Chora stara kobiecina. Wyobraźcie sobie ze tam od lat jeżdżą ludzie na tarota, na karty. NIKT NIC NIE WIDZIAŁ!!!!!!!

Jak można być tak znieczulonym, obojętnym....

Chcę ja namówić do oddania zwierząt dobrowolnie. Przecież skierowanie do sądu da tyle ze miesiacami bedziemy czkać......
Co robić????????

Posted

Glutofia napisał(a):
Aneta oszalałaś! Chociaż nie do końca, brat mojej koleżanki chodzi z capem na smyczy po osiedlu, mieszkają w domku jednorodzinyym ale obok jest osiedle bloków i tam spacerują

Cudownie.... to może ja jedną wezmę do siebie. 3 piętro w kamienicy, 5 psów - i koza - jak znalazł.
A czy w tej kozie da sie palić?

Posted

Anetko odnośnietwoich obaw by kozy nie skończyły w garze kolega mi odpisał:

"Nikt nie zabije dojnej kozy.....bo mleko od niej jest fantastyczne i cepry je kupują.Na grillu lub w garze kończą capki które nie są dojne(dziwne nie??)jedyne co je może spotkać to to,że wilki je zaduszą(ale kozy są bardzo sprytne i agresywne)...... "

Posted

Anetko, może da się z tą Panią porozmawiać, żeby oddała psy dobrowolnie...mam nadzieję....
W piątek nie dojadę, ale jakbyście w niedzielę jechali, to mogę też.
Mam aparat. Nie wiem na co się mogę przydać.
W sobotę nie wiem czy nie będziemy łapać Misi.

Posted

Jasza napisał(a):
Ulaa, - DT dla dwóch maluszków - cudnie!

Kropla w morzu:-(
KTO JESZCZE???

Trzeba pamiętać też o dorosłych psach, żadne schronisko chyba już nie wydoli :shake:

PS. czy ta stara baba ma jakąś rodzinę? czy ona jest właścicielką posesji? kto będzie obarczony kosztami?

Posted

Glutofia, masz pełną skrzynkę ;)
Mój nr 510 846 660

PS. w piątek mogę rozmawiać tylko do 14:00 i po 21:00, w sobotę i niedzielę po 20:00 - praca

Posted

Ludziska okropneeee są, starsza kobieta to jedno, ale ci ludzie co tam przychodzą i "nic nie widzą".Znieczulica do bólu. Trzeba sprawę nagłośnić, mówić o niej gdzie się da i niech się ludziska wstydzą. Ja już rozsyłam info wszystkim znajomym.
Zaraz wpłacę jakąś kasę na konto fundacji. Jakby trzeba ludzi w piątek do pomocy to też tam pojadę, obojętnie o której. Blisko mam. Ale co my z tymi psami zrobimy? Kobieta pewnie sama nie wie ile ich tam jest.

Posted

Witam . Jestem tu nowa a trafiłam z forum adopcyjnego seterów. Piszę z Wielkopolski - jestem rolniczka ekologiczną. Śląsk jest daleko- wiem, ale mam kilkoro znajomych rolników ( również eko) na Dolnym Śląsku, którzy hodują kozy. Gdyby była taka potrzeba , mogę się z nimi skontaktować - może przytuliliby te biedne koziny. Wszystko to są ludzie oddani zwierzętom, swojej pracy i o bardzo wysokim morale.Pozdrawiam .

Posted

Podany numer konta w 1 poście.
Kto moze dać trymczas niech sie zgłasza. Czesciowo schrosnisko Chorzow o ile miasto zapłaci. Czesciowo my. Szczeniaki i mlodziki trzeba zabepieczyć. Suki sterylizować.

Posted

Nie mam komputera w domu, ale postaram się zrobić bazarek, jak mi ktoś z pracy zgra zdjęcia na płytkę.
Trochę się uzbiera.
Tymczasem rozsyłam wątek.

Posted

ta sytuacja trwa już od dawna...niestety rok temu byłam w tym miejscu i jak widzę nic się nie zmieniło. Prosiłam o interwencję fundację pro zwierzęcą działającą w moim mieście i efekt żaden. A może inaczej - tamte psy już padły a teraz widzę że są kolejne psiaki. Straż miejska też umyła ręce...

Posted

Na piątek mamy grupę 5 osób + 2 fotografów. Będzie straż mam nadzieję i lekarz powiatowy. Myślę ze to wystarczy. POmoc w postaci tymczasów jest potrzebna