Evelynkaa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 No w każdym razie nie więcej jak 50 km :P Quote
Jasza Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dokładnie. Ja tylko wpisałam orientacyjnie. Quote
zuziaM Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 matko.... jeszcze Dobrocin nie wyczyszczony z tych biednych stworzen..... a tu juz odkryte kolejne masakryczne miejsce .... Kochani, zabierzcie te szczeniacki koniecznie.... przeciez one beda zjedzone wszystkie ..... A sukom nie dacie rady dac zastrzykow hormonalnych ????? Jak dostana raz, to nic im nie bedzie, a przynajmniej 4 miesiace bedzie spokoj..... Tylko trzeba sprawdzic, czy nie sa ciezarne juz...... Quote
soboz4 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Można spróbować zapytać w stadninie czy udostępnią przyczepę, a samochód z hakiem na pewno się znajdzie Quote
Jasza Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ciekawe ile jest żywych maluszków... Matko, gdzie takie odrobinki dać.... I ta sunia z guzami.... Quote
TERESA BORCZ Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Kozy można komuś podarować.ogloszenie w gazecie dla jakichs gospodarzy. Zapisuje watek. Wracam po walce o psy biedrzyckiej. Są małe efekty!!! Quote
Glutofia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dzwonił do mnie kolega ma zaprzyjaźnionego gospodarza który z chęcią przyjąłby kozy. Ponoć to dobry gospodarz i dobrze traktuje zwierzęta. Ma bacówkę wypasa owce kozy krowy. Koza oczywiście spełnia funkcję użytkową- daje mleko. Nie ma co oczekiwac ze baca będzie kozę tylko głaskał jak my swoje pieski. Ale : krzywdy nie robi, jeść daje , dobrze traktuje, koza siedzi na łące (w okresie letnim) a nie ciasnej komórce głodna. Kolega gospodarza zna osobiście i ręczy ze zwierzęta w dobre ręce by poszły. Wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem Quote
maciaszek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Co to za jakiś koszmar? Ten świat jest zdrowo porąbany :(. W sprawie tymczasów dla szczeniaków może spróbujcie napisać do Halbiny, MartynyP. Quote
Kar0la Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Kolejna mordownia... Ręce opadają. :-( Quote
chalimala Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 melduję gotowość pomocy. w marcu bedę w stanie poslać jakiś grosz. mam w domu na zbyciu puszki dla psiaków do żarcia. będzin nie jest dlaeko :) Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Maluchy co się nie proszą na świat. Czekają na ratunek. Upiorne miejsce Quote
Glutofia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Koleżanka która nie ma konta na dogo prosiła aby przekazać. Ja tam się nie znam na kozach: "...Gluciu, napisz im, że może być bus blaszak, albo zwykła przyczepka, taka z dachem, trailera mało kto im pożyczy, kozom siano wystarcza, treściwa może im zaszkodzić, jeśli nie są produkcyjne,czyli nie doją się w danym momencie. Kozy można przewieźć zwykłą przyczepą zadaszoną, np Niewiadów, mam taką ale odległość Ja moje kozy woziłam w bagażniku IBIZYnp do weta do miasta, albo busem blaszakiem." Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Takich podrostków jest kilka. To te które z piwnicy wyszły. Pieski świat........ Modle sie tylko zeby te będzińskie kałmuki w urzędzie nie wyślizgały sie i żeby szanowny pan prezydent podjął odpowiednią decyzję. Żeby miał ...kochones a nie tylko obway Quote
gość123456 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jeśli pomoc osobowa będzie potrzebna to piszcie, mam niedaleko do Będzina. Niestety finansowo na razie nic nie pomogę... Ale służę aparatem i rękami chętnymi do pracy... Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Dam CI znać Publikacjo. POjedziesz z nami w piątek? Potrzeban będzie dokumentacja foto. Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 NOwe zdjecia mam dzięi przemiłej nauczycielce z Będzina która od lat walczy o zwierzęta w tym mieście. Ona chodzi i pomaga tym psom i kotom.... i kozom.Dobry , dusz - człowiek. Skupia grupę ludzi wokół siebie. Gdyby nie oni i gdyby nie dziewczyna z Dąbrowy , (dawniej TOZ) - nic byśmy nie wiedzieli. Quote
Glutofia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Też mogę jechać mam niedaleko wezmę drugi aparat chociaz publikacji nie dorównam ale mogą jej się baterie rozładować :) Quote
gość123456 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jasne, że będę w piątek - tylko dajcie znać gdzie co i jak... Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Dobra dziewczyny.. Niech mi tylko godzine i dzień potwierdzą. Quote
MagdaNS Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Co do kóz mogę doradzić tak, bo mój szwagier od 15 lat je hoduje (zaczęło się od alergii dzieci na mleko krowie): koza to nie pies, wiadomo, nikt nie trzyma kozy po to tylko, żeby była. Koza może i powinna dawać mleko, zwłaszcza że jest to alternatywa dla osób, które mają alergię na mleko krowie. No ale żeby koza (czy krowa) miała mleko, to najpierw musi zostać zacielona, urodzić małe, a jak je odkarmi to trzeba ją regularnie doić, żeby mleko nie zanikło (jak u ludzi - trzeba urodzić człowieczka, żeby mieć mleko w cycusiach, a potem regularnie karmić, bo zaniknie:) ). Popyt na mięso kozie, jako takie, nie jest zbyt wielki, raczej hoduje się je dla mleka i jego przetworów. Więc myślę, że pomysł z bacą, który mógłby je od razu wziąć do siebie na stałe i ma rekomendację, nie jest taki zły. Wiem, że pewnie się narażam pisząc, że nikt nie trzyma kozy, by ją głaskać po głowie, no ale taka to już natura kozy- to zwierzę gospodarskie i na dodatek bardzo żarłoczne - naprawdę potrafią zjeść wszystko, co znajdą w zasięgu pyska :). Quote
amikat Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Magda NS - racja. Dla mnie jedyne kryterium to poprawaich losu. SIedzą w ciemnej komórce, bez łąki, bez światła. KOSZMAR. Chociaż koza na smyczy jak pies? Nowy rodzaj snobizmu? Quote
Ulaa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Zabrać wszystkie zwierzęta a tych meneli pozamykać w karcerach i podpalić żywcem!!! Ten horror nigdy się nie skończy, równie dobrze możemy usiąść i bić głową w ścianę aż do śmierci! Oferuję DT dla 2 maluchów. ...i na dodatek szczury :placz: Quote
Recommended Posts