Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasza napisał(a):

A kozy może mogłaby Jaaga wziąć?

Niestety, nie pomogę. Pomieszczenie dla kóz mamy za małe na kolejne. Zresztą te, które są u nas, też z chęcią oddałabym w dobre ręce. Przyjechały przecież tylko na tymczas. Szukanie domu, gdzie nie byłyby rozmnażane, czy zjedzone, nie przyniosło efektu. Z ogłoszeń dzwonili sami "biznesmeni" szukający okazji do pozyskania materiału do rozrodu.
Z kozami w mieście jest ten problem, że trzeba jeździć po ziarno na targ, głowić się skąd wziąć słomę i siano, bo nikt w okolicy tym nie dysponuje. Kupiłam kilka kostek słomy, a za ich dowiezienie zapłaciłam 40 zł. I tak się cieszyłam, że się udało, bo nikt nie dowozi.

Ten maleńki szczeniaczek z piwnicy został zabrany, czy tam siedzi nadal?

Posted

Jaaga napisał(a):
Możecie kontaktować się z pogotowiem dzikich zwierząt w Mikołowie w sprawie kóz. Prawdopodobnie je wezmą. Właśnie rozmawiałam z p. doktor Lewicką.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

izabelka_70 napisał(a):
podajcie na 1 stronie nr konta. postaramy sie pomóc... chociaż pieniężnie...

Amikat pewnie poda na pierwszej stronie, ja wkleję tutaj

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
Dąbrowa Górnicza

ul. Kasprzaka 62/21

Konto bankowe: 93156000132367056920790001

Posted

Ok mama może je wziąć, na razie pójdą do piwnicy bo tam cieplej i jest wejście takie łagodne. Tylko na początek potrzebowalibyśmy pomocy w zorganizowaniu słomy...ja spróbuję zapytać się w stadninie w której kiedyś jeździłam. No i musiałyby być dowiezione bo naprawdę nie mam jak... W okresie wiosenno-letnim będą miały do dyspozycji cały sad.... więc chyba im źle nie będzie...podaję numer do mnie 694 216 197, jakby były jakieś informacje to czekam :)

Posted

kuba123 napisał(a):
mama weźmie wszystkie 4 czy tylko część

Oj myślałam że są dwie bo jedna umarła...4 no cóż myślę że na tymczas może i 4 wziąć ale docelowo myślę że tylko dwie.