Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

Posted

no chyba jednak Stefcia pójdzie pod nóż w piątek.... nie zachowuje sie jakby jej coś dolegało, ale konsultowałam z wetami i wyszło ze nikt mi nie zagwarantuje, ze wszytstko będzie OK jeśli operacji nie będzie. W każdej chwili moze dojśc do perforacji zołądka albo jelita i dojdzie do zapalenia otrzewnej i koniec...:shake:
operacja nie jest bardzo ciężka i długa, serduszko powinno wytrzymać, ale też na to gwarancji nie da żadnych.:shake:
Co robić?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna Stefcia - jedna z moich suniek miala operację na guza sutka jak miała 13 lat - wet podal jej minimalną dawkę narkozy i dała radę. Nie wiem co poradzić - to chyba tylko dobry wet może poradzić.

Posted

Trudna decyzja! :shake: Ja, czywiście po konsultacj z wetem klasy np. dr. Garncarz co do narkozy, podjęłabym ryzyko operacji.
Bo ciężko żyć w nieustannym stresie, czy ta igła zaszkodzi psu, czy nie.

Posted

narobiło się jak cholera!!!!:grab:

prosze sobie wyobrażcie, ze okazało sie że Stefcia igły w sobie NIE MA!!!! Brzuch rozkrojony, flaczki wybebeszone, a po igle śladu!!!!
Chiorurg nie wierzył że to możliwe, polecieliśmy po operacji do drugiej lecznicy zrobić kolejne RTG i igły na zdjęciu nie ma!!

koncepce w tym całym wkurzeniu, ze psa wymaltertowaliśmy po nic, zadaliśmy jej cierpienia nie wiadomo po co, z własnej głupoty, są dwie:

albo igła była na SGGW na stole do RTG i wyszła na zdjęciu jako w Stefci, albo ją miała i wydaliła jednak.
Nie wiem co o tym myśleć, jestem wkurzona na siebie ,ze nie zrobiłam jednak kolejnego zdjęcia, zanim Stefusia poszła pod noż:onfire:

Wyszło jednak przy okazji poszukiwań igły, ze Stefunia ma guzka na śledzionie:-( , nie kwalifikuje się jednak do usunięcia całej śledziony. KOlejnej opieracji na pewno też już w jej życiu nie będzie. Musimy żyć teraz z tą straszna świadomością. Nic nie wiem na temat martwicy śłedziony. POdobno jest jakaś specjalna karma, może los tak chciał zebyśmy to stwierdzili i zeby mądrze przedłużyć jej zycie...:placz:

Posted

Wiecie co, przypomniała mi się Berusia lubelska.
Na prześwietleniu wyszła igła, nawet lekarz ją podobno wyczuwał, obok żeber. Nie była na pewno w ukł. pokarmowym. A na sekcji okazało się, że żadnej igły nie ma... Cuda jakieś :roll:

A jak się Stefula czuje??? Bidulka, pewnie obolała :-(

Posted

Stefcia była obolała, biedna, aż serce pękało:placz:
Wczorajszy dzień w zasadzie cały przespała, ale była już jedna Qpka i suisia całkiem sporo. Rano wrócił apetyt i ciekawość świata. Wszystko idzie ku dobremu, to widać po niej. Rana też ładniutko sie goi.

karma to własnie Royal Canin- macie jakieś doświadczenia?

Posted

Super! :multi: :loveu: Stefulka jest "nie do zdarcia" :loveu: ;)

Tanitko, jeśli chodzi o moje doświadczenie z karmą RC - to gorąco polecam. Karmię dziewczynki RC Vet Size Mini Adult - karma pięknie pachnie, kupki ładne, sierść błyszcząca, nawet oddech u Żabki świeższy ;) i jedzą, aż się uszy trzęsą :evil_lol: Wypróbowałam kilka karm tej firmy dla ras małych i ta jest najlepsza. Można ją kupić w lecznicach i w necie.

Posted

Tanitko, ja tez polecam RC. Moje koty blyszcza sie po tej karmie jak lustereczka. A po innych roznie bywalo :roll:
Dla psow wyprobowalam juz chyba wszystkie w ciagu ostatnich lat: Bosch, Koebers, Eukanube, Bewi Dog. Teraz przechodze na Royal Canin.
Widzialam psy odzywiane ta karma, niesamowicie pieknie wygladaja, maja energie do zabawy i sa zdrowe.

Stefulka powinna wsuwac Royala z apetytem jak prawdziwa Królewna ;)