Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

Posted

Szaleńczo się spodobał :)
Stefcia chodziła za nim krok w krok, popiskując i lekko go podszczypując w boczki, rozpłakała się trochę, kiedy poleciał na górę za Tanitką, a potem też się wdrapała po schodach...
Trafiło ją to uczucie natychmiast i mocno :loveu:

Ale wiecie, Felek jest przystojniakiem... Co prawda chudym :cool3:, ale umięśnionym, w pięknym kolorze, do tego uszy ma poszarpane jak na prawdziwego dzielnego samca przystało :evil_lol:
Piękny i niebezpieczny :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A poza tym może się Stefci spodobało, że nareszcie ma psa, którego widzi w całości, a nie tylko same łapy :cool3:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A poza tym może się Stefci spodobało, że nareszcie ma psa, którego widzi w całości, a nie tylko same łapy :cool3:

no ja tez tak myślę- bo w szczególności jego męskość:oops: ją interesowała i była, że tak powiem, na wyciągnięcie nosa:evil_lol: :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

a tutaj krótka relacja ze Stefcinych wakacji:

uwielbiam wodę i patrzenie co w niej pływa, może coś sie uda upolować??:lol:

bardzo kochamy się z panem:loveu: :

po całym dniu jestem już wykończona, ale nie mam gdzie się położyć:-( :

no nic, jakoś muszę wytrzymać na tych wakacjach!!!;)

czasem mam jednak trochę miejsca, ale starsznie tu ciasno!!! czy nikt nie może zejść na podłogę???:razz:

Posted

na większą kanapę nie mam za bardzo wpływu, bo to jest "kanapa wakacyjna' na Mazurach. W domu to mamy taaaakkkką wielką, ze jeszcze kilka paróweczek by sie wygodnie rozmieściło.:lol:

Posted

Wiem Tanitko, ze to w domku wakacyjnym, ale zeby sie psina w wakacje musiala meczyc i nie mogla wypoczac jak nalezy :evil_lol: po ciezkiej pracy :cool3:
chcialam w jej imieniu zaprotestowac ;)

widzialam kanape w domu, dziewczynki po dwoch stronach, kocyka chyba brakowalo :eviltong:

• 3 weeks later...
Posted

Podejrzewam, że gdyby była młodsza, okazałaby się psem myśliwskim dużo bardziej skutecznym niż te duże :evil_lol:
Pozdrów Stefcię od Felka :cool3: Wyprzystojniał, bo już nie przypomina szkieletu, na dodatek trochę się jakby uspokoił. I nadal łamie sucze serca... a w każdym razie stara się chłopak jak może :cool3:

Moja Sonia jest pewnie 2-3 lata młodsza od Stefci... ale już teraz widzę, że siwieje jakby od drugiej strony ;) Mordkę ma tylko leciutko posiwiałą, ale za to łapki bieleją...

Posted

myślałam, że dziś w nocy Stefcia dostała przedwczesnej cieczki. Do popołunia było z nią wszytsko OK, zjadła, spacerowała, ale około 17.00 nastąpiło nagłe pogorszenie stanu zdrowia Stefuni. Leżała, nie reagowałą na otoczenie, nie chciała jeść i trzęsła się. Natychmiast poleciałyśmy do weta. W drodze Stefunia była rozpalona jak piec hutniczy i nastąpił krwotok z dróg rodnych.:placz: :placz: :placz:
Okazło się u lekarza że ma 40,6 st gorączki i że już majaczy!!!:placz: :placz: :placz: - wetka powiedziała- stan ciężki, ma krwotok, nie wiem czy w tym stanie wiele da sie zrobić. Byłam zrozpaczona, łzy kapały mi na na stół i na biedną Stefunię.....
kroplówa, przeciwbólowe, przeciwkrwotoczne i czekałyśmy....
po 2 godz. temp spadła -miała 39,7 i zaczęła kontaktować.
Musiałyśmy jechac do innej kliniki (Elwet) żeby zrobić usg i badanie krwi.
Wiadomo już ze to ropomacicze. Jutro rano będą wyniki krwi i jeśli będa dobre i serduszko Stefci jest zdrowe będzie operacja.
Prosze o mnóstwo pozytywnego wsparcia dla naszej Babulki:-(

Posted

Wierze w to mocno!!!!Dostala lekarstwa- one zadzialaja. Najwazniejsze zeby doszla do siebie i udalo sie wykonac operacje.

Najgorsze przy ropomaciczu jest podtrucie organizmu toksynami. Ale wierze w to ze Stefusia jest na tyle silna ze dacie rade pokonac kryzys i wyzdrowieje.

Posted

Stefunia miała cieczkę na 1 maja; po 3 miesiącach miałam ją poddac sterylce i tylko zamiesznie z KORĄ mi pokrzyżowało plany, a tu taka historia...to taki pech!!:placz:

Posted

Tanitko - wiesz, że trzymam kciuki ze wszystkich sił. Stefcia musi być dzielna, wierzę, że najgorsze za Wami.
Rotka mojej mamy z takiego stanu została wyprowadzona - miała ropomacicze, dopiero krwotok to wykazał. Było ciężko, ale udało się.

Posted

Jestesmy i bedziemy...a ty juz szykuj sobie na za jakies 14 dni wolne i sanatoryjne warunki do reperacji nadwatlonych sil;). Opieka nad sunka po sterylce i to przy ropomaciczu jest wyczerpujaca...a nabieranie sil przez podopieczna jest wprost proporcjonalne do spadku sil witalnych u opiekunki.
3 razy sprawdzilam.

caluski w Stefciowy nosek

Posted

Noc minęła w miarę dobrze jak na stan Stefuni. Krwawiła dosyć obficie i miała gorączkę. O 10.00 byłyśy u Doktor- temp. 39,6, dostała znów kroplówkę, antybiotyk, przeciwkrwotoczne i przeciwbólowe. Kroplówke dostałyśmy tez na wynos.
Jest bardzo słabiutka, pije wodę, nie je i pilnuje mnie cały czas.:-(
Przez kilka następnych dni stan Stefuni musi się ustabilizować, musi się zmniejszyć stan zapalny i wypłynąć ropa. Operacja będzie za ok 4 dni.
Mój malutki okruszek.... tak mi ciężko....:-(

Posted

Tanitko,
wrocilam na dogo, a tutaj wiadomosc o Stefuni.
Trzymaj sie kochana, bedzie dobrze. Paroweczka wie, ze ja kochasz i bedzie walczyc o zdrowie.
Jestem z Toba myslami i sercem. Cala moja Rodzinka i zwierzaki trzymaja kciuki i lapki za Stefcie.

Posted

sytuacja na na razie została opanowana, krwawienie zastopowało się. Stefcia jest stabilna i nawet zjadła!!!:multi: :multi: Teraz przed nami kilka dni leczenia. Wszystkim "wspomagającym" bardzo dziękuję i prosze o jeszcze.