eurydyka Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 tanitka, probowalam Cie dzis zlapac telefonicznie, ale mi sie nie udalo. mam prosbe, zebys ja pokazala wetce swojej i spytala czy ten brzuszek nie ma zwiazku z ropomaciczem. ja bardzo nie lubie tej choroby, bo moja jamniczka tak odeszla w 1999. tez miala taki dziwnie duzy brzusek jak ten na zdjeciach, myslelismy wtedy ze sie podpasla, ale nagle sie okazalo, ze sie za pozno zorientowalismy co to jest,operacja niby udana byla, ale byly komplikacje i w efekcie odeszla. skonsultuj sie z wetem dla mnie pliz, moze przesadzam ale nie lubie tego typu ulozenia brzucha u niesterylizowanych jamniczek, przypomina mi sie ciezka przeszlosc chcialam Ci to telefonicznie wyjasnic, ale dzis juz nie dam rady dzwonic Quote
tanitka Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Eurydyko kochana, ten brzuszek zwisajacy to sama skórka. Tak jak u Luki. Po prostu wiele razy rodziły i ta skórka juz się nie wstąpiła. iało brzuszka jest szczupłe!!! Ja dbam o linie dwóch psiaków bo obydwu nie służy zapasienie- ale musze jeść poza domem, bo inaczej serce mi pęka i muszę im dawać więcej:placz: ;) Ale chyba zostanę myśliwym;) , bo to to małe tak lata za kotami że pod ogrodzeniem pzrechodzi do sąsiadów gdzie chadzaja koty. Luka wtedy za tą małą i awantura na całą okolicę!!! "Wódz" jest mały ale ciągnie za sobą wsparcie!!! W lesie w każdą dziurę włazi.... oże co to za energiczny pies- ja jej nie poznaję!!! A może ona polowała????? Quote
oczko Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 tanitka napisał(a):.... oże co to za energiczny pies- ja jej nie poznaję!!! Hehe, ja też :) U mnie: zero żebrania o MOJE jedzenie . A czy nadal często robi siku i duzo pije? Quote
malagos Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 widać, ze jamniki kochają wiosnę i przestrzeń. Moja stareńka Pelasia biega jak oszalała po zeszłorocznym rżysku, kopie nory, wsadza cały swój długaśny ryj w każdą mysią norke i cały czas macha ogonkiem. A ja stoję jak świeczka ze smyczą na drodze i nie mogę jej się dowołac. Aż przymusowo na smycz i na włóka do domu. Jamnik, który zimą był wynoszony do ogródka na szybkie siusiu, bo nie miał siły sam zejść z 6 schodków :evil_lol: Quote
eurydyka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 jamniki odzywaja jak znika zimno to faktycznie prawda Quote
Bea1 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 co postanowiłaś tanitko? nie odpowiedziałaś na moją propozycję;) niestety, teraz na dogo będę sporadycznie:placz: Quote
eurydyka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Bea, tanitka po powrocie z urlopu ma male szalenstwo, moze jej wyslij smsa? pewnie sama nie zaglada na dogo Quote
tanitka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Bea na twoją propozycję znalezienia domu we Wrocku- ja jak najbardziej przystaję. Wiem że dopilnujesz tam na miejscu żeby dom był najlepszy ze wszystkich;) . Quote
tanitka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Choć jest nam bardzo miło ze sobą, to dalej szukamy domu na pierwszej stronie!! Quote
anielica Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Tanitko, a czy ja mogę Wam jakoś pomóc, oprócz podnoszenia tematu do góry? :oops: Quote
tanitka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Anielico rozglądać się za odpowiednim domem!!! Nikt jej nie szukał w Lublinie?? Quote
oczko Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 tanitka napisał(a): Nikt jej nie szukał w Lublinie?? Oj, to bedzie trudno ustalic, trzeba by przewertować ogłoszenia "czlowiek szuka psa " z przynajmniej 4 miesięcznym terminem wstecz. Pomijąjąc to, Czy ten ktoś rzeczywiście jej szukał. Quote
Bea1 Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 tanitko napisz mi kilka ciepłych zdań o suni i dodaj zdjęcie ;) mój mail betam3@gazeta.pl Quote
tanitka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 tanitko napisz mi kilka ciepłych zdań o suni i dodaj zdjęcie ;-) mój mail betam3@gazeta.pl jasne, dzięki:lol: " class="ipsImage" alt=""> Quote
oczko Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='tanitka'] jasne, dzięki:lol: " class="ipsImage" alt=""> Przegubowa Śliczność:loveu: :loveu: :loveu: I nawet antenka w górze :lol: Quote
tanitka Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 no to jeszcze coś pięknego: " class="ipsImage" alt=""> Quote
malagos Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Toż to kopia mojej Pelasi..... Dlaczego ja nie mogę mieć więcej jamniczków?!:placz: Quote
grazyna9915 Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Na jednym z psich forum znalazłam takie ogłoszenie "Jamnik ruda suczka z siwym pyszczkiem ok 10 lat, na szyi czerwona obroża. Zaginęła 13 01 2006 w warszawie na saskiej kępie. nagroda" Quote
grazyna9915 Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 strona tego forum to: http://www.twoj-pies.info/forum/viewtopic.php?t=852 spróbuję im tam odpowiedzieć Quote
tanitka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 to nie ten sam piesek, bo nasza jamniczka została znaleziona w Lublinie, a ta się zgubiła w Warszawie, no chyba że ktoś uprowadził i porzucił...;) Quote
oczko Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='tanitka']no to jeszcze coś pięknego: " class="ipsImage" alt=""> Piękne psisko jamnisko:loveu: Masz coś jeszcze Tanitko? Quote
Recommended Posts