Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie, i dlatego też między innymi serce mam w rozsypce.
Nie chcę, żeby myslała, że coś zrobiła źle i znowu trafia w inne ręce.

Oczko tu naprawde n ie ma drogi na skróty. Wszyscy oczekujecie od jamnisi aby zmieniła sie w ciągu kilku dni. Tak nie będzie i w kolejnycm domku moze byc jeszcze gorzej, bo jak tylko zaczna sie problemy to jamnisia po kilku dniach zostanie wywalona az w końcu ktos Wam powie ze sunia zginęła aby mieć swięty spokój.
Zosia Wam napisała jak pracować z sunia to jest praca na dłuzszy czas, ale musisz ja podjać.
Natomiast tak na szybko abyś miała też chwile wytchnienia jak idziesz do pracy, to poprosic aby wet. przepisał sunia cos na uspokojenie aby w tym czasie grzecznie siedziała w klatecce. No i ten kaganiec. A po powrocie praca z psem.

Posted

LALUNA napisał(a):
Oczko tu naprawde n ie ma drogi na skróty. Wszyscy oczekujecie od jamnisi aby zmieniła sie w ciągu kilku dni. Tak nie będzie i w kolejnycm domku moze byc jeszcze gorzej, bo jak tylko zaczna sie problemy to jamnisia po kilku dniach zostanie wywalona az w końcu ktos Wam powie ze sunia zginęła aby mieć swięty spokój.
Zosia Wam napisała jak pracować z sunia to jest praca na dłuzszy czas, ale musisz ja podjać.
Natomiast tak na szybko abyś miała też chwile wytchnienia jak idziesz do pracy, to poprosic aby wet. przepisał sunia cos na uspokojenie aby w tym czasie grzecznie siedziała w klatecce. No i ten kaganiec. A po powrocie praca z psem.

Laluna, ale ja doskonale wiem, że w ciągu kilku dni cuda się nie dokonają.

Posted

Laluna, ale ja doskonale wiem, że w ciągu kilku dni cuda się nie dokonają.

To daj jej szanse i nawet nie mysl ze nie masz czegos czego jej nie mozesz ofiarować aby była szczesliwa. Masz i juz jej to dałas, wiec jej tego nie odbieraj. I daj jej czasu aby zrozumiała że nie musi sie obawiać że ja jeszcze raz ktos opuszcza, gdy tylko człowiek odchodzi. Z czasem ona bedzie wiedzieć że odchodzi i zawsze wraca. A teraz jak i Ty masz wątpliwosci to sunia tak samo o tym wie.
1-2 miesiace to nie tak długo, a potem będzie lepiej a moze całkiem dobrze. Te dwa miesiace poswiec na wychowaniu suni, a gdy idziesz do pracy daj jej srodki uspokajace, moze za tydzień juz wyjdziesz z tych srodków. Ale spróbuj. Stwórz takie warunki aby sunia sie nie uszkadzała jak i nic w Twoim domu. Wtedy nie bedziesz tak niecierpliwa i sunia wyczuje od Ciebie spokój i bezpieczeństwo.

Posted

LALUNA napisał(a):
gdy idziesz do pracy daj jej srodki uspokajace, moze za tydzień juz wyjdziesz z tych srodków. Ale spróbuj. Stwórz takie warunki aby sunia sie nie uszkadzała jak i nic w Twoim domu. Wtedy nie bedziesz tak niecierpliwa i sunia wyczuje od Ciebie spokój i bezpieczeństwo.

Potraktujcie to proszę jako nie zobowiązujące pytanie, ale odnośnie tych srodków uspokajajacych, ile czasu mozna je stosować i czy nie wywieraja złego wpływu na organizm. I po jakim czasie zaczynają działać.

Ja wiem, że krople to tylko jakiś dodatek(cos na już), i że przede wszystkim wychowanie. Czy któraś z Was stosowała to dla psa, jak się on wtedy zachowuje itp. Proszę.

Posted

można podawać promazin 25 mg 1-2 tabletki dziennie, najpierw jedna i zobaczyć efekt, powinna zacząć działać po około 30-45 minutach, jeśli za dużo, podzielić, jeśłi za mało dodać, reakcje na leki uspokajające są osobnicze, wykonać w zależności od reakcji 2-3 dniową próbę, sekret w tym,żeby wziąć poprawkę na nasycenie tkanek, tzn, jeśłi po 1 tabletce reakcja nie będzie zadowalająca po 6-8 godzienach podać druga taka samą dawkę i dopiero jeśłi nie będzie dobrego efektu następnego dnia zwiększyć dawkę, jeśłi 1 tabl okaże się za duża dawką, drugiej nie podawać tego dnia - za duża mam na myśli, że pies zaśnie i będzie długo spał .

Posted

rybon36 napisał(a):
można podawać promazin 25 mg 1-2 tabletki dziennie, najpierw jedna i zobaczyć efekt, powinna zacząć działać po około 30-45 minutach, jeśli za dużo, podzielić, jeśłi za mało dodać, reakcje na leki uspokajające są osobnicze, wykonać w zależności od reakcji 2-3 dniową próbę, sekret w tym,żeby wziąć poprawkę na nasycenie tkanek, tzn, jeśłi po 1 tabletce reakcja nie będzie zadowalająca po 6-8 godzienach podać druga taka samą dawkę i dopiero jeśłi nie będzie dobrego efektu następnego dnia zwiększyć dawkę, jeśłi 1 tabl okaże się za duża dawką, drugiej nie podawać tego dnia - za duża mam na myśli, że pies zaśnie i będzie długo spał .

A jak długo to mozna stosować i czy nie zaszkodzi np. dla serduszka?

Posted

w zasadzie leki uspokajające stosuje się w przypadkach nie budzących obaw tak długo jak są potrzebne, jeśli chodzi o serduszko, to czy pytasz profilaktycznie, czy cos sie z nią dzieje, nie miałam czasu czytać całego wątku, czasem lepsze to niż dla serduszka takie wstrząsy jak pozostawienie jej samej,żeby szlała

Posted

rybon36 napisał(a):
jeśli chodzi o serduszko, to czy pytasz profilaktycznie

Profilaktycznie, bo jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Saba odeszła, bo miała chore serduszko.

Posted

oczko, jeśli nic się nie zmieniło, to zajrzyj proszę na wątek Julinki z Lublina bo tam dziewczyny umawiają się na akcję warszawa-Wrocław- Warszawa na sobotę. :lol:

Posted

No to juz wszytko jasne, Tanitko jesteś gotowa na okupywanie wyrka przez jamniczego stworka?

U mnie grzcznie spi na kocyku TUŻ PRZY ŁÓŻKU ;)

Teraz cała nadzieja w kaszannie :)

Posted

[quote name='tanitka']Inusia już z kaszanną jedzie do Warszawy- dom docelowy znów poszukiwany!!!

I stało się. Nic tylko :placz: :placz: :placz: To była moja najgorsza w życiu decyzja. Kocham Cię Inusiu.

Posted

Też miałam takiego jamnika rozbójnika. Został znaleziony 9 lat temu na ulicy. Jego właściciele pojawili się następnego dnia. Okazało się że to jamnik który mieszka kilometr od mojego domu. Oddaliśmy go właścicielom a on do nas powrócił (zakochał się w naszym psie), aż w końcu zamieszkał na stałe. Jamnik miał straszne problemy ze swoją psychiką. Na podniesiony głos reagował strasznie, płaszczył się i potrafił tak leżeć dotąd aż nie zostal sam w pomieszczeniu. Jego powót do normalności trwał pond 2 lata. Przez ten czas zniszczył wiele rzeczy w tym drzwi, pogryzł deskę rozdzielczą w samochodzie, pogryzł 2 skórzane torebki, popruł moje maskotki, porwał kołdry, zagryzl moją świnkę morską, zagryzł kilka kur sąsiada, troche kwiatków też poniszczył. Niestety odszedł za tęczowy most ( z powodu starości- miał 14 lat).

Posted

oczko, w zyciu trzeba czasem podejmowac bolesne decyzje, sama nie jestem pewna jak bym sie zachowala gdyby moj pies tak niszczyl, moj beagle zniszczyl mi kilka cennych rzeczy schowanych, ale sie do nich dostal. on ma towarzystwo innych psow na codzien, ale czasem i to mu nie wystarcza. jednak ja musze sobie jakos poradzic.

trzymaj kciuki za sunie, teraz wiemy o niej wiecej i te wszystkie informacje pomoga przy wyborze nowego wlasciciela. Ty sie bardzo staralas, probowalas, ale skoro tanitka sie zdecydowala pomoc, to sadze, ze podjeliscie dobra decyzje

Posted

powarkiwała. Ona dopiero dzisiaj zaczęla cieszyć sie na mój widok. Zupełni inaczej niz wobec swojego tymczasowego pana:angryy: :p !!!
Jak pan wchodził do domu- to jamnisia z porędkością światła leciała do drzwi i tam zaczynała mu opowidać jakie straszne rzeczy działy się w domu pod jego nieobecność. Wszystko trzeba było mu opowiedzieć szczekajac, zawodząc, podając łapeczki i odkręcajac ogonek!!! :loveu: :loveu: :loveu:
Mnie tak nie witała:shake: ;-)

Ja tak sobie myślę ,czy jamnisia czasami w Warszawie u Tanitki nie zostawiła serduszka??????:-o
A jamnisie z miłości różne rzeczy :shake: wyprawiają;)