Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

Posted

Ech, jak tak czytam, to zazdroszczę Ci Anielico, że możesz obserwować jakie zachodzą w niej zmiany. Cieszę się, że jest coraz lepiej. Myślę, że odkarmienie i porcja jakiś witaminek napewno jej pomoże dojść do stanu, w jakim być może była kiedyś :)

Kołderka jej się marzy, hoho to widzę, że już coraz bardziej się oswaja. To miło.

A ja dzisiaj byłam na zakupach i nasza jamnisia ma juz legowisko, zapasy żarełka, miseczki, smycz, szampon (ciekawe czy lubi się kapać, bo Saba panicznie bała się wody, każdą kałużę zawsze omijała jak najszerszym łukiem, byle tylko nie zmoczyć pazurów, a w wannie stała zawsze jak na szpilkach hihi)

Tylko jak tak czytam, że ona taka malutka, to się zaczynam zastanawiać, czy aby to legowisko nie będzie teraz za duże. Cóż, najwyżej będzie się sama szukać ;)

Ja myślę, że sweterek możesz przekazać razem z jamnisią, zaoszczędzisz na poczcie, a ja będę miałą okazję spotkać z z Beą1, no i przedstawić jamnisię. Tylko to by nastapiło dopiero za jakieś 2- 3 tygodnie, aż zrobi się cieplej. Bea1 co ty na to?

A jeszcze tak wracając do imienia jamnioreczka, chyba zostanie jako Inka- jak Wam się podoba?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia i Inka bardzo ładnie to moze w skrócie po psiemu ISIA???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jkie piekne relacje Anielico tylko szkoda ,naprawdę szkoda że zdjęć nie ma ??A tu cioyeczki spragnione widoku JAMNISI!:lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

malagos napisał(a):
Oczko, a moja rada na za duże legowisko: wziąc drugiego jamniczka i zapełnić!!

Oj, na drugiego psiaka druga połówka napewno się nie zgodzi. Inka została z trudem przeforsowana, ale udało się
:multi:

Posted

oczko napisał(a):
Oj, na drugiego psiaka druga połówka napewno się nie zgodzi. Inka została z trudem przeforsowana, ale udało się
:multi:

Pożyjemy,zobaczymy--legowiska lepiej nie wymieniaj na mniejsze!!
Piszę ja- podwładna na razie tylko dwóch jamniś:crazyeye:

........A ja dzisiaj byłam na zakupach i nasza jamnisia ma juz legowisko, zapasy żarełka, miseczki, smycz, szampon ........

A zabawki,piłeczki,pluszaki,gryzaczki???????;) ;)

Posted

AMIŚKA napisał(a):

A zabawki,piłeczki,pluszaki,gryzaczki???????;) ;)

O kurczaczek, faktycznie, o tym nie pomyslałam
:shake: :shake:

I myślę, że jakiś kaganiec by sie przydał, bo często chyba będziemy podróżować. Ale jak dla jamnisi to chyba taki nylonowy (jaki jest zwykle u weta) wystarczy.

Posted

[quote name='oczko']O kurczaczek, faktycznie, o tym nie pomyslałam
:shake: :shake:

I myślę, że jakiś kaganiec by sie przydał, bo często chyba będziemy podróżować. Ale jak dla jamnisi to chyba taki nylonowy (jaki jest zwykle u weta) wystarczy.[/quote

]poczekaj aż przyjedzie z kagańcem,są takie beżowe plastikowe bardzo wygodne lekkie ,tylko trzeba uważać bo może zjeść kaganiec.;) ;) ;)

Posted

oczko: będziesz miała sabunię2 w kwestii wody :evil_lol: jamnisia zdecydowanie jest zdegustowana kałużami na dworze i omija je szerokim łukiem. śnieg spoko, woda niet:)

była szczepiona na wściekliznę

dzisiaj dostała kość "chlorofilową" i zwariowała - nie wiedziała gdzie się z kością ulokować, ciągnęła ją po całym mikeszkaniu i teściowa, wychodząc na zakupy, nie mogła jej zabrać przysmaku - musiała użyć przemocy :evil_lol:

cholerka, wiecie, ja na śmierć zapomniałam o kagańcu dla niej. przecież będzie jechała pociągiem... mam nadzieję, że jutro zdążę coś nabyć, bo chyba w pociągu konieczna jest...:roll:

nie wiadomo kiekdy sunia pojedzie do Warszawy, dzisiaj dzwoniłam w sprawie transportu, w zależności od pracy - czwartek albo piątek...

Posted

[quote name='anielica']oczko: będziesz miała sabunię2 w kwestii wody :evil_lol: jamnisia zdecydowanie jest zdegustowana kałużami na dworze i omija je szerokim łukiem. śnieg spoko, woda niet:)

Myślałam, że to norma u jamników :lol:
Moja Sonia potrafi godzinami biegać na 15-stopniowym mrozie, wygrzewać się w 30-stopniowym upale... ale deszcz? kałuże?...

W czasie pory deszczowej jamnik nie sika :lol:

Posted

jak przezkazywałam Norcie do Gdańska/PKP/ uszyłam sama kaganiec;)..kawałek skóry lub jakiś pasek/materiał/ z torby//10 minut roboty;) ..w pociągu tylko trzeba pokazać, że jest..nie musi w nim być..zresztą popracowałam nad konduktorem pare minut:evil_lol: ../opowiedziałam historie Norci/..oboje mieliśmy łezki w oczach:cool1:

Posted

[quote name='tanitka']a co będzie jak jej nie oddam już oczku :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: ????

Najpierw :mad: :mad: :mad: :mad: , a potem :placz: