oczko Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Ech, jak tak czytam, to zazdroszczę Ci Anielico, że możesz obserwować jakie zachodzą w niej zmiany. Cieszę się, że jest coraz lepiej. Myślę, że odkarmienie i porcja jakiś witaminek napewno jej pomoże dojść do stanu, w jakim być może była kiedyś :) Kołderka jej się marzy, hoho to widzę, że już coraz bardziej się oswaja. To miło. A ja dzisiaj byłam na zakupach i nasza jamnisia ma juz legowisko, zapasy żarełka, miseczki, smycz, szampon (ciekawe czy lubi się kapać, bo Saba panicznie bała się wody, każdą kałużę zawsze omijała jak najszerszym łukiem, byle tylko nie zmoczyć pazurów, a w wannie stała zawsze jak na szpilkach hihi) Tylko jak tak czytam, że ona taka malutka, to się zaczynam zastanawiać, czy aby to legowisko nie będzie teraz za duże. Cóż, najwyżej będzie się sama szukać ;) Ja myślę, że sweterek możesz przekazać razem z jamnisią, zaoszczędzisz na poczcie, a ja będę miałą okazję spotkać z z Beą1, no i przedstawić jamnisię. Tylko to by nastapiło dopiero za jakieś 2- 3 tygodnie, aż zrobi się cieplej. Bea1 co ty na to? A jeszcze tak wracając do imienia jamnioreczka, chyba zostanie jako Inka- jak Wam się podoba? Quote
Bea1 Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 zostaw dla innej biedy proszę..na pewno się przyda. Quote
Dabrowka Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Inka - piękne imię. Suczce na pewno się spodoba ;) A z tą Sonią to nie była sugestia, żeby tak ją nazwać, ale żeby sprawdzić, czy reaguje na imię. Quote
AMIŚKA Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Sonia i Inka bardzo ładnie to moze w skrócie po psiemu ISIA??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jkie piekne relacje Anielico tylko szkoda ,naprawdę szkoda że zdjęć nie ma ??A tu cioyeczki spragnione widoku JAMNISI!:lol: :lol: :lol: :lol: Quote
malagos Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Oczko, a moja rada na za duże legowisko: wziąc drugiego jamniczka i zapełnić!! Quote
oczko Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 malagos napisał(a):Oczko, a moja rada na za duże legowisko: wziąc drugiego jamniczka i zapełnić!! Oj, na drugiego psiaka druga połówka napewno się nie zgodzi. Inka została z trudem przeforsowana, ale udało się :multi: Quote
oczko Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Tak się teraz zastanawiam.. ciekawe jaka będzie reakcja jamniśki na latające papugi ;). Quote
AMIŚKA Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 oczko napisał(a):Oj, na drugiego psiaka druga połówka napewno się nie zgodzi. Inka została z trudem przeforsowana, ale udało się :multi: Pożyjemy,zobaczymy--legowiska lepiej nie wymieniaj na mniejsze!! Piszę ja- podwładna na razie tylko dwóch jamniś:crazyeye: ........A ja dzisiaj byłam na zakupach i nasza jamnisia ma juz legowisko, zapasy żarełka, miseczki, smycz, szampon ........ A zabawki,piłeczki,pluszaki,gryzaczki???????;) ;) Quote
oczko Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 AMIŚKA napisał(a): A zabawki,piłeczki,pluszaki,gryzaczki???????;) ;) O kurczaczek, faktycznie, o tym nie pomyslałam :shake: :shake: I myślę, że jakiś kaganiec by sie przydał, bo często chyba będziemy podróżować. Ale jak dla jamnisi to chyba taki nylonowy (jaki jest zwykle u weta) wystarczy. Quote
AMIŚKA Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 [quote name='oczko']O kurczaczek, faktycznie, o tym nie pomyslałam :shake: :shake: I myślę, że jakiś kaganiec by sie przydał, bo często chyba będziemy podróżować. Ale jak dla jamnisi to chyba taki nylonowy (jaki jest zwykle u weta) wystarczy.[/quote ]poczekaj aż przyjedzie z kagańcem,są takie beżowe plastikowe bardzo wygodne lekkie ,tylko trzeba uważać bo może zjeść kaganiec.;) ;) ;) Quote
oczko Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Anielico, a czy udało Ci się ustalić, czy niunia była szczepiona? Quote
anielica Posted March 1, 2006 Author Posted March 1, 2006 oczko: będziesz miała sabunię2 w kwestii wody :evil_lol: jamnisia zdecydowanie jest zdegustowana kałużami na dworze i omija je szerokim łukiem. śnieg spoko, woda niet:) była szczepiona na wściekliznę dzisiaj dostała kość "chlorofilową" i zwariowała - nie wiedziała gdzie się z kością ulokować, ciągnęła ją po całym mikeszkaniu i teściowa, wychodząc na zakupy, nie mogła jej zabrać przysmaku - musiała użyć przemocy :evil_lol: cholerka, wiecie, ja na śmierć zapomniałam o kagańcu dla niej. przecież będzie jechała pociągiem... mam nadzieję, że jutro zdążę coś nabyć, bo chyba w pociągu konieczna jest...:roll: nie wiadomo kiekdy sunia pojedzie do Warszawy, dzisiaj dzwoniłam w sprawie transportu, w zależności od pracy - czwartek albo piątek... Quote
Dabrowka Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 [quote name='anielica']oczko: będziesz miała sabunię2 w kwestii wody :evil_lol: jamnisia zdecydowanie jest zdegustowana kałużami na dworze i omija je szerokim łukiem. śnieg spoko, woda niet:) Myślałam, że to norma u jamników :lol: Moja Sonia potrafi godzinami biegać na 15-stopniowym mrozie, wygrzewać się w 30-stopniowym upale... ale deszcz? kałuże?... W czasie pory deszczowej jamnik nie sika :lol: Quote
Bea1 Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 jak przezkazywałam Norcie do Gdańska/PKP/ uszyłam sama kaganiec;)..kawałek skóry lub jakiś pasek/materiał/ z torby//10 minut roboty;) ..w pociągu tylko trzeba pokazać, że jest..nie musi w nim być..zresztą popracowałam nad konduktorem pare minut:evil_lol: ../opowiedziałam historie Norci/..oboje mieliśmy łezki w oczach:cool1: Quote
tanitka Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Nie mogę się doczekać żeby ją przechwycić, tak sympatycznie o niej piszecie:loveu: Quote
anielica Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 tanitka napisał(a):Nie mogę się doczekać żeby ją przechwycić, tak sympatycznie o niej piszecie:loveu: jest fajowa, zobaczysz sama :lol: Quote
tanitka Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 jest fajowa, zobaczysz sama a co będzie jak jej nie oddam już oczku :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: ???? kiedy ona będzie dziś czy jutro??- gdzie ten Jacek:mad: Quote
anielica Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 na razie nie mam wiadomości, jak nie będzie do 15.oo mam zadzwonić. sunia cudna, teściówka siedzi na fotelu, mała u niej na plecach :evil_lol: Quote
oczko Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Dabrowka napisał(a): W czasie pory deszczowej jamnik nie sika :lol: Swięta racja :lol: Quote
oczko Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='tanitka']a co będzie jak jej nie oddam już oczku :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: ???? Najpierw :mad: :mad: :mad: :mad: , a potem :placz: Quote
anielica Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 jamnisia jedzie do Warszawy jutro, około 15.00 Quote
Recommended Posts