Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='tanitka']
zrobiłyśmy RTG, Stefcia darła się w niebogłosy :diabloti:
i co się okazał:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
że w brzuszku jest igła krawiecka!!!!:placz:

mamy dietę na weekend i jeśli z qpką nie wyjdzie do poniedziałku, to tzreba będzie igłę wyjąć operacyjnie:placz: nie widomo tez czy ona jeszcze jest w jelicie, czy go nie przebiła i sobie gdzieś tam leży.....
na boga jak ona ja polknela
pamietam jak chlopak odemnie z klasy tez taka polknol:diabloti:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
dzisiaj byłyśmy ze Stefą u Pani dr Garncarz, która nie stwierdziła żeby coś bardzo złego działo się ze stefusinym serduszkiem. Owszem serduszko troszkę zmęczone, arytmia fizjologiczna, delikatna niedomykalnośc zastawek, ale nie wymaga to leczenia.:lol: mamy co 6 m-cy tylko kontrolować.

Ufff...

tanitka napisał(a):
zrobiłyśmy RTG, Stefcia darła się w niebogłosy :diabloti:
i co się okazał:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
że w brzuszku jest igła krawiecka!!!!:placz:

Oj Stefa!!! :crazyeye: :crazyeye: :shake: :shake: Mam nadzieję, że znajdziecie tą igłę w koopce :roll:

Posted

słuchajcie, Stefcia dostała już dwie dawki parafiny ze swoim jedzeniem, ale własnie wszystko zwymiotowała. jak ma zrobić kupki skoro nie ma nic w brzuszku??!! co ja mam jej dawać, macie jakiś pomysł?

ja nie wiem jak ona tę iglę mogła połknąć, ja nic w domu nie szyję, nawet nie wiem czy mam coś takiego jak igła czy szpilka w domu, skąd on to wzięła, nie mam pojęcia bladego?:roll:

Posted

Ja nie mam pojęcia jak igłę wydobyć. Jak mój kolega zjadł szpilkę, to miał dwa dni jeść sam suchy chleb i nie pić. Ale wątpię, żeby Stefula chleba chciała tyle zjeść... Biedna Stefcia, igła w brzuszku :shake:
A czy ta igła jest nowa? Może jakaś zastarzała...?

Posted

Tanisia natychmiast skonsultuj sie z Irma od serwa- Serwo ostatnio robil kapselek. Irma zastosowala Niufy sposob- kapuste kiszona wyplukana i odsaczona- mozna dokrasic olejem parafinowym i po np. szprotkach zeby psiak zjadl z checia- kapusta owija sie wogol ostrego przedmiotu i zabezpiecza w trakcie przechodzenia przez jelita.

Stefcia- ales wykombinowala NO!

Posted

kapuchę też dajemy, ale na razie nie wyszła:shake:

to jest normalna mała igła krawiecka i nie wiadomo jak długo ona ją ma. Chirurg mi mówił, ze czasem wyjmują takie już skorodowane metalowe przedmioty, które się w palcach rozłażą, a na zdjeciu wyglądają normalnie.
Stefcia czuje się dobrze, zachowuje zwyczajnie. Myślę, że jej to nie dokucza, no ale musimy się tego pozbyć, najlepiej naturalnie:lol:

Posted

:diabloti: to zalezy czy kapusciana dieta Stefciowej kupce dodala wigoru czy tez odwrotnie.

Tanitka- daj jej moze tej kapusty po prostu wiecej- i moze najpierw przed podaniem pozwijaj na widelcu w kulki...tylko jej nie daj widelca!!!!

Posted

:crazyeye: :diabloti: Ryzykantka jestes Tanitka...:lol: a jak sie nabijesz teraz Ty?

no i mam nadzieję, ze nie połknę- he, he!!!:megagrin:

z widelcem też będę ostrożna, bo jak widać na modelu, brak uzębienia nie przeszkadza w połykach:smhair2:

Posted

do dziś nic nie znalazłam.:roll:

poszłam do moich wetów i oni mówią, ze jeśli Sfeci nic nie jest, nie zachowuje sie dziwnie, to może oszczędzić jej kolejnej operacji, rujnowania serduszka kolejną narkozą i reszty kolejnymi antybiotykami.
Co myślicie?? mi się wydaje to sensowne, jeśli nic sie złego nie dzieje to po co ją maltretować i osłabiać?

Posted

Jak nic się nie dzieje, to nie śpiesz się, podobno taka igła ma opcję otorbienia, albo, tak jak drzazga wycofania się na zewnątrz, więc trzeba sunię dodatkowo głaskać, może coś pod palcami wyda się podejrzane?

Posted

Post mi złe ukradło! Nie śpiesz się Tanitko z tym prześwietleniem, ta igła albo się otorbi, albo ją organizm odrzuci, co wyczujesz pod palcami jak będziesz pieściła suńkę, tak twierdziła moja babcia!