Jump to content
Dogomania

Jamnisia Siwiutki Pysio - JUŻ NIE SZUKA DOMU! ZOSTAJE U TANITKI!!!

Recommended Posts

Posted

tanitka napisał(a):
sytuacja na na razie została opanowana, krwawienie zastopowało się. Stefcia jest stabilna i nawet zjadła!!!:multi: :multi:

To dobrze :)
Cały dzień byłam poza dogo (z wizytą u Felka ;)) i myślałam, co u Was. Cieszę się i nadal trzymam kciuki.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się cieszę, że stan Stefuni się poprawił!
Trzymam kciuki za to, żeby była silna i zdrowiała!

Tanitko, bardzo dziękuję, że dałaś mi znać smskiem, że coś się dzieje.
Byłam na urlopie na głuchej wsi - zero sieci, nic bym nie wiedziała.

Dobrej nocy!

Posted

Bidusia prawie już neikrwawi, pocieka troche ropka. Zjadła, pije wodę, qpkę zrobiła- jest bardzo dzielna. Śpi obie z termoforkiem- bo zimno maleństwu:loveu: .
Widac, że leki zadziałały wspaniale. Dzisiaj idziemy znów do Doktorki po południu.

Posted

Rzeczywiście dzielna dziewczynka :) Jak większość parówek, dodam :cool3:

Podrap ją za uchem ode mnie. Pomysł z termoforkiem uważam za genialny, może będę tak dopieszczać moją rudą :)

Posted

Bardzo ściskamy kciuki za Stefę, to dzielna baba jest (ma imię po mojej babci, a była to bardzo silna osobowość:diabloti: ), więc poradzi sobie z chorobą.
Dopiero dzisiaj zaczynam to trzymanie, bo dopiero wróciłam z mojej kurnej chatki i dopadłam kompa, szukałam samych radosnych wieści, a tu :shake: .

Posted

dziękujemy, wygląda na to że jest dobrze (w tych okolicznościach). Stefcia pojada, pije dużo wody, załatwia się. Cały czas poza tym odpoczywa sobie, najchętniej na moich kolanach:lol: . Cała rodzina ma rozpisane dyżury, żeby sunka nie była za dlugo sama w domu.
Mój TZ, który jak pamiętacie jako pierwszy powiedział że Stefcia nigdzie nie będzie oddana,bo zajmuje tylko 3 cm. kwadratowe w naszym domu, nakazał mi kupić ubranko dla Stefci
- jakiś płaszczyk- mówi czy coś, bo jej jest zimno i jak pada to brzuszek jej się moczy!!!:loveu:
czyli, ze prosze o podpowiedzi czy takie ubranka są gdzieś do kupienia?:lol:

a na poważnie, to Doktorka dała dziś znów zestaw lecząco-wzmacniajacy i mówi, ze w pt-sobotę będzie operacja i zebym się nie martwiła bo nie takie Babulki wyszły z tego cało. Więc trzymam ją za słowo!!:lol:

Posted

Jak to dobrze, że jest dobrze :)

Co do ubranka, to może poszukaj w mapie pomocy dogo, pamiętam, że były chyba dwie osoby, deklarujące szycie ubrań dla psów - może uda się umówić z kimś takim na uszycie jakiegoś eleganckiego ubranka ;)

Będę trzymała kciuki za to, żeby operacja się udała. Musi się udać! :)

Posted

Bardzo się cieszę, że są dobre wiadomości o Stefci :loveu:
Już się nie mogę doczekać zdjęć Stefanji w ubranku :cool3:
Pozdrowienia specjalne dla troskliwego TZ i mizianka dla suń!

Posted

Stefciu najdzielniejsza z jamniczek.
Nie poddawaj sie choróbsku
Dla Stefci potrzebne będzie takie ubranko które zaklada sie na brzuszek i zawiązuje na pleckach:lol: .
Tanitko wszystko musi być dobrze:lol: :lol:

Posted

Dla Stefci potrzebne będzie takie ubranko które zaklada sie na brzuszek i zawiązuje na pleckach:lol: .

takie ubranko pooperacyjne oczywiście dostanie, ale co potem nadchodzi sezon jesienno-zimowy a tu brak paltocika??!:razz:

serdecznie wszystkim dziękuję za wsparcie. Stefunia czuje sie prawie dobrze, ale wydzielinka jeszcze jest krwawa:shake: . Mam nadzieje ze krwawienie ustąpi do soboty i operacja sie zakończy sukcesem.

Posted

kciuki mocn mocno trzymamy....
no dobra to ja pobuszuje....moze cos niepowtarzalnego dla niepowtarzalnej niuni sie znajdzie

a na ciemne wieczory to ja mam jedna propozycje dla paroweczki na sweterek np.;)

pozniej pokarze o co mi chodzi:p

Posted

dzisiaj już obyło się bez kroplówki:lol: Stefcia wyglada i zachowuje się tak, że nikt by nie powiedział że jest tak bardzo chora. Wyniki krwi ma lepsze niż niejedna młódka- nereczki, wątróbka i wszystko OK. Chyba w sobotę będzie operacja- czekamy na powrót Doktora z wakacji.

znlazłam tez przyzwoite ubranka na www.mrdog.pl i www.karusek.pl :p

Posted

Cieszę się niezmiernie :)
Andrzejek popatrzył na zdjęcie Stefci i zapytał, czy to nasza Sonia ;) Zapytałam go, czy pamięta wizytę u Was i pamięta, więc nie był aż tak bardzo śpiący jak myślałam :cool3:

To bardzo dobrze, że wyniki ma wzorcowe - skoro jest w dobrej formie, wszystko musi się dobrze skończyć :)

Posted

specjalne ucałowania dla Andrzejka!!:lol:

Ciociu Tanitko ;-) A czegoś innego w swoim kompie przypadkiem nie znalazłaś? :cool3:

znalazłam Ciociu MOrgan- ale są na kompie w robocie, teraz jestem w domu:eviltong:

Posted

Żarty żartami...
Na pierwszą myśl o psim ubranku zaczęłam trochę sobie pokpiwać. I na zasadzie "a pośmieję się jeszcze" zajrzałam na stronę z ubrankami...
No i chyba kupię mojej Soni ortalionowy kubraczek na zimę :razz: Ona też już nie jest młódka (9 lat zaraz stuknie), małe to-to, sierść króciutka...

Jest tylko jeden problem.
Może się okazać, że jamnik ubrany ciepło w ogóle nie ma ochoty na powrót do domu :evil_lol: Bo teraz tylko zimno ją zapędza pod dach :evil_lol: