Jump to content
Dogomania

Berta z Radomia-juz szczesliwa i ...ma domek-najlepszy na swiecie

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Złamałam dziś zasady mojego pracoholizmu i nie poszłam do pracy , za to pojechałam do Berty i łaziłyśmy ze dwie godziny po różnych dziwnych miejscach. A to zdjęcia :

Idziemy na spacer.

Tam na pewno jest cos fantastycznego

Uśmiech dla dogomaniaczek

Chwila relaksu

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']

1. Mocny silnik czterosuwowy, czterocylindrowy, 16-zaworowy, z rozrządem DOHC, chłodzony powietrzem z wałkiem równoważącym.
  2. Elektroniczny wtrysk paliwa.
  3. System kanałów dolotowych wykorzystujących ciśnienie powietrza naporowego (SRAD).
  4. Zakrzywiona chłodnica o wysokiej wydajności i chłodnica oleju.
  5. Lekka i sztywna rama dwubelkowa wykonana z aluminium.
  6. Widelec typu upside-down z pełną regulacją z kolumnami o średnicy 43 mm pokryty tytanem.
  7. Tylny amortyzator ze zbiorniczkiem wyrównawczym, regulacja napięcia wstępnego sprężyny, tłumienia kompresji I powrotu.
  8. Mocne hamulce z zaciskami 6 tłoczkowymi i tarczami pływającymi o średnicy 320 mm z przodu, tylny zacisk z tarczą o średnicy 240 mm.
  9. Koła odlewane ze stopu aluminium z pustymi ramionami; opony radialne 120/70ZR17 z przodu i 190/50ZR17 z tyłu.
I Ty to nazywasz nie elastyczny ???? To najlepszy motor pod słoncem. Ja jestem fanka ścigaczy , innych jakos specjalnie nie zauważam.

To jak OT to OT, ja dodam, ze jeszcze przy swoich rozmiarach i wadze okolo 300kg, to on jest fantastycznym turystykiem, bo nie za bardzo chce skrecac ;)

Pozdrawiam
GreenEvil

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Mosii zdałam ????

A co myślisz o Suzuki GSX1300 R Hayabusa ?

Heh, postanowilam odiwedzic watek a tu takie cuuuda sie dzieja :lol:

A Hayabusa to moje marzenie ;-) Troche ciezkie i drogie, dlatego zapewne pozostanie w strefie marzen ...

Posted

Wiecie co, tak przyglądam sie najnowszym fotkom Berty i tym najstarszym. Nie ten sam pies... Usmiechniety i wesoły pysiol! Dziewczyny jestescie wielkie!

Beata -ja narazie zostane przy mniejszych pojemnosciach z racji swego wieku :lol:

Posted

Dzieki za pochwały , należą sie po równo Lulce, Paniom i troszeczke dla mnie :)

Widzisz Guciu , to przywilej starych i wielkich bab - maja wielkie i mocne motory :) A do tego jeszcze duże kombi bo mi zawsze mało miejsca.

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ale piękne zdjęcia, podejrzewam, że Berta w życiu nie widziała takich miejsc, była w bloku w ciasnym mieszkaniu a spacery odbywały się wokół domu. Widać że jest szczęsliwa. Nikt by nie dał jej tyle... dzięki Wam, jaka ona piękna...:multi:

Posted

Poczekaj Red jak ja całkiem zsocjalizuje , cały dzień w ogrodzie luzem i spacer po łakach też luzem.
niestety nie mogę jej teraz puścić bo ona jakoś dziwnie głuchnie na wolności :eviltong:
Ale biega sobie po podwórku - słyszy tylko jak moja kieszeń sie otwiera ( mniam, mniam )

Posted

Widziałyśmy również takie cuda przyrody

ps. Nie tylko Gajax ma kwiatki :)

Ale Gajax ma ładniejsze :eviltong: ;)

A psisko normalnie...:loveu: :loveu: :loveu: Ja sobie muszę chyba szkieła sprawnąć, bo Berty nie poznaję :)

Posted

ps, skad masz taka fajną fredkę ?

To mój kumpel od czarnych interesów :diabloti: Fredek się zowie ;)
Po szczegóły wal do Aaliyah :lol:

• 4 weeks later...
Posted

Zajrzałam dziś do Berty na to pierwsze zdjęcie i cosik tęsknota mnie ogarnęła. Pokażcie to szczęście od czasu do czasu.... Wszystkim oświadczam jak to urok Berty sprawił, że pałac sie jej buduje... Dziewczyny zróbcie przy okazji zdjęcia.

Posted

w tym tygodniu nic nie moge niestety obiecac :roll:

pamietałas o zabezpieczeniu przeciwko kleszczom? bo pani ostatnio mowila, zeby jej nie zabierac na spacery, bo te krople juz nie dzialaja, a jest plaga kleszczy