Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do ogona lekarz powiedział, że można skrócić, wtedy to będzie zabieg. Ale można też obciąć to już będzie operacja. Więc raczej zostanie tylko skrócony, ale o tym zdecyduje chirurg. Niezależnie co zostanie wybrane, zostanie to wykonane podczas kastracji.
Co do łap: jak do nas trafił drżała mu tylna łapa. Lekarz zasugerował, że to pozostałość po nosówce. Po tygodniu leczenia jest bardzo duża poprawa. Wykluczył problemy ortopedyczne, ale żeby mieć pewność trzeba zrobić prześwietlenie.

Posted

A on tak pięknie z tym ogonem wygląda! :loveu:
Może się uda tylko kawałeczek mu skrócić? Ale co tam z takim ogonem to nikt boksia mieć nie będzie! Będzie wyjątkowy :lol:

Egonek jutro ma odwiedziny? Ciekawa jestem w co się nasz elegant ubierze!:razz:

Posted

Tak odwiedziny były:) Egon dał popis na początku, otworzył sobie furtkę i uciekła za nim moja suczka:angryy: Na szczęście Gabi w miarę szybko się zatrzymała, ale Egon ogłuchł i poleciał kawałek.... Dał się złapać przy innym psie. Potem jak udało się już wrócić do domu to dał się poznać gościom jako łakomczuch i pierdziuszek :oops:

Zdjęcia z wczorajszej zabawy:

Posted

Odwiedziny były :)
Ucieczka była :)
Bąki były :) i kilka buziaków od Egona dostałam - mam nadzieje nie zaraźliwych.
Egon to faktycznie PIĘKNY PIES. Choć wychudzony jeszcze to duży z grubymi, silnymi łapami i o cudownym umaszczeniu. Ma duże łapy, duże uszy, duży pysior do całowania. Ogólnie jest cudny i do kochania i do przytulania i do głaskania.
Siła jego spokoju jest niesamowita. W porównaniu z Gabi (rezydentką) to prawie śpiący królewicz.

Niestety decyzja o adopcji nie jest łatwa. Staram się przede wszystkim myśleć o dobru Egona, a nie o tym, że tęsknie za psem w domu, że kocham boksery. I każdy myślę powinien ustrzegać się takich "kaprysów" przy adopcji.
Nie jestem w stanie w tej chwili podjąć takiej odpowiedzialności, choć cały czas będę śledziła losy Egona i innych fundacyjnych bokserów (może czuję się trochę jak zdrajczyni w stosunku do mojej Saby, która została w domu rodzinnym). W miarę możliwości chciałabym pomóc fundacji. Naszykowałam kolejną porcję książek na suńki z pseudo - mam nadzieje, że bardziej interesujących.
Pozdrawiam serdecznie Agę i jej całą rodzinę!!!! Trzymam kciuki i przesyłam wyrazy uznania za opiekę nad bidulkiem.

P.S. No i całuję Egonka :)

Posted

motorolka napisał(a):
Odwiedziny były :)
Niestety decyzja o adopcji nie jest łatwa. Staram się przede wszystkim myśleć o dobru Egona, a nie o tym, że tęsknie za psem w domu, że kocham boksery. I każdy myślę powinien ustrzegać się takich "kaprysów" przy adopcji.
Nie jestem w stanie w tej chwili podjąć takiej odpowiedzialności, choć cały czas będę śledziła losy Egona i innych fundacyjnych bokserów (może czuję się trochę jak zdrajczyni w stosunku do mojej Saby, która została w domu rodzinnym). W miarę możliwości chciałabym pomóc fundacji. Naszykowałam kolejną porcję książek na suńki z pseudo - mam nadzieje, że bardziej interesujących.
Pozdrawiam serdecznie Agę i jej całą rodzinę!!!! Trzymam kciuki i przesyłam wyrazy uznania za opiekę nad bidulkiem.

P.S. No i całuję Egonka :)

Myślę, że jeśli nie jesteś jeszcze gotowa, to podjęłaś bardzo rozsądną i odpowiedzialną decyzję.
A to za plany pomocy boksiom :buzi:
Motorolka trzymaj się i zaglądaj do Egonka :lol: