Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak doładuje konto to mu wyrożnie alegratkę, dałam go na takie bardziej widoczne portale, na więcej chwilowo nie mam czasu, ale on młodziak i piękniś, szybko się znajdzie DS:)

Posted

U Egonka praktycznie wszystko w porządku. Z ogonkiem różnie, było super teraz trochę gorzej. Weterynarz zdecyduję czy damy ogonkowi jeszcze szansę czy trochę skracamy.
Łapka już praktycznie się nie trzęsie. Nabrał trochę ciałka i zaczyna wyglądać jak porządny pies. Chociaż moja siostra jak przyjechała w zeszłym tygodniu to była bardzo zdziwiona że ona taki chudy ( dobrze że go nie widziała 3 tygodnie temu).
Niestety okazało się, że Egon nie do końca potrafi zostawać sam w domu.
Zawsze nam się wydawało, że nic się nie dzieje pod naszą nieobecność, ponieważ w domu był porządek nic nie było ruszone.
Ostatnio wyszłam do pracy i Egon myślał że jest sam (w domu był mój tata, spał u siebie w sypialni). Po moim wyjściu Egon przez 30 minut biegał po całym domu, wył i drapał drzwi wejściowe. Po 30 minutach mój tata wyszedł do niego i Egon momentalnie się uspokoił. Nie wiemy czy to było jednorazowe, bo drzwi nie są specjalnie podrapane.
Rozmawiałam już na ten temat z dziewczynami z SOS i dały mi kilka rad.
Wieczorem wkleję kilka dzisiejszych zdjęć Egonia (czekam na baterie).
A poniżej Gabi dała się przyłapać;)

Posted

Co za miłość na zdjęciu :loveu:Aż miło patrzeć :lol:

Egonek faktycznie przytył :multi: a że nie chce się z Tobą Aga rozstawać, to znak że jesteś mu bardzo
bliska :razz:
Ale poważnie, to on ma chyba uraz jakiś bo z samochodu to też na zabój chciał wysiadać bo bał się że go ktoś zostawi. Pewnie tak porzucone psy reagują, ale dziewczyny na pewno Ci doskonałe rady dały jak z nim postępować.
Dobrze, że łapka mu się już nie trzęsie, biedak przecież na tych mrozach sobie je odmroził.... zastanawiam się ile on musiał wycierpieć z zimna...brrrrr:shake:
Dzwoni ktoś, pyta się o Egonka? Taki cudny boksiołek się zrobił. Tylko teraz kochać :loveu:
Czekamy na zdjęcia naszego skarba!

Posted

Ale Egonek przytył!
Zupełnie inny pies :)
Miejmy nadzieje że jeszcze domki o tego ślicznego boksia będą się biły :)
To na prawdę cudowny psiak !

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Na razie dałam na
alegratkę,
gumtree
adopcjapsa.org
oprócz allegro nic nie macie?

Dałam Egona jeszcze na przygarnijzwierzaka, zaraz dam na cafeanimal.

Posted

Egonio właśnie pozbywa się jajek ;)

Tu jeszcze w błogiej nieświadomości

Ostatnie zdjęcie: czy mi właściwie się chce iść zabrać mu tą kość??

Posted

Egonek nie jest szczęśliwy, że musi nosić kołnierz. Apetyt jak zwykle mu dopisuję. Ogonek został trochę skrócony ale jak by ktoś nie wiedział, to by się nawet nie domyślił :)

Posted

Gabi jak na nią to jest grzeczna;) Ale zdarza jej się walnąć go w kołnierz i zrobić mu BRZDĘK. Jak wczoraj go nie było to była smutna, chodziła i szukała go. Jak wrócił to baaaaardzo się cieszyła i początkowo była bardzo delikatna. Teraz robi się coraz mniej delikatna.

A banerek?? Czekałam na Ciebie :oops:

Posted

Ja nienawidzę tych kołnierzy:( Dziś wieczorem idę do weta na kontrolę i poproszę o kubrak, bo on się tylko jajeczkami interesuje. A gabi nim nie pomiata, ona tylko chce się bawić i go chce uczesać:eviltong:

Posted

Kołnierz został bo ogonek krwawił. Jak ktoś jest w domu to praktycznie on go nie nosi, ale nawet jak mu się na chwilę zakłada żeby iść do łazienki itp. to on jest bardzo nieszczęśliwy. Wczoraj wieczorem niespecjalnie się czuł, bo kręcił się strasznie i nie mógł sobie znaleźć miejsca. Gabunia przychodziła do niego kładła koło niego główkę i "pocieszała". Natomiast dziś rano jak wyszliśmy na dwór bez kołnierza to Egon wyglądał na baaaardzo szczęśliwego :)

Posted

Na pewno wygodny taki kołnierz nie jest.... nawet zasłania mu jakiś obręb zasięgu wzroku, a tak ważnego jak się wypatruje ukochanej pańci Agnezi :loveu:
Aguś, a ogonek to pewnie stale mu będzie tak krwawił.... bo on zawsze sobie go urazi :roll:i go pewnie będzie bolało.

I gdzie ten domek, no gdzie???? Taki piękny kawaler, ehhhh, domku znajdź się znajdź :roll: