Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Generalnie jest tak u mnie w domu, że muszę pilnować ile on dostaje. Bo męska część domowników zawsze by mu sypała z dużą górką. I za każdym razem trzeba tłumaczyć, ze nie bo musi się przyzwyczaić i że może dostać skrętu. Ale oni i tak myślą że im jakieś bajki opowiadam, szczęście że chociaż się słuchają.

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Egonek okazał się prawdziwym bokserem :) On śpi zawsze na swoim posłaniu lub na podłodze, ale zawsze jak już się położę słyszę u nich w pokoju jakiś drobny ruch. Zawsze stawiałam na to że to Gabi szuka szczęścia. Jak chciałam zobaczyć kto gdzie śpi to zanim doszłam do ich pokoju to one były już na nogach.
I wczoraj udało mi się, okazało się, że to niepozorny Egonek śpi sobie na tapczaniku niczym królewicz. Był bardziej zaskoczony niż ja :)

Posted

Zostawał sam na krótko. Nic nie niszczył, ale zawsze chce wejść do salonu rodziców, który jest zastawiony dla niego. Ja mam wrażenie, że on mieszkał w bloku wcześniej.

Posted

Egonek się przypomina. To super pies, który zasługuję na miłość i własny domek. Im człowiek się do niego szerzej uśmiecha tym szybciej Egonik macha ogonkiem ;)

Posted

Agnezia napisał(a):
Egonek się przypomina. To super pies, który zasługuję na miłość i własny domek. Im człowiek się do niego szerzej uśmiecha tym szybciej Egonik macha ogonkiem ;)

Potwierdzam!!! Piękny, miły, ułożony psiak i bardzo bardzo wrażliwy, :loveu:pokocha całym swym serduszkiem kogoś komu zaufa i kogoś kto da dom, taki na zawsze! ;)

Posted

Jest jedna taka osoba co myśli o Egonie (skromna moja) ale się boi :(
Kocham boksie, chciałabym w domku mieć takie wielkie "zamieszanie", marzą mi się spacery w pobliskim lesie, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Boje się, że Egon się nie przyzwyczai, że za długo będzie sam w domu, a co z wakacjami (wyjazd już zaklepany,a do samolotu go raczej ze sobą nie zapakuję). Tyle wątpliwości. Ehhh....

Posted

OOO super:) Egon zostaje sam w domu ładnie. Na razie na krótko, ale możemy przetestować na dłużej. On jest bardzo spokojny, w domu nic nie niszczy. Do mordki bierze tylko zabawki i jedzonko. Uwielbia spacery bardzo się na nich ożywia. Jeśli chodzi o wakacje to zawsze można sobie jakoś poradzić. Warszawa daje dużo możliwości. Jeśli tylko to byłoby problemem to na czas Twojego wyjazdu mogę zadeklarować, że może przyjechać do nas.

Posted

motorolka napisał(a):
Kocham boksie, chciałabym w domku mieć takie wielkie "zamieszanie", marzą mi się spacery w pobliskim lesie, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Boje się, że Egon się nie przyzwyczai, że za długo będzie sam w domu, a co z wakacjami (wyjazd już zaklepany,a do samolotu go raczej ze sobą nie zapakuję). Tyle wątpliwości. Ehhh....

Ja się długo wachałam z byciem DT, no bo jak.. ale w końcu splot różnych zdarzeń i przypadków dał mi Denisa. Potem do Denisa wzięłam Ami z schroniska, była z nami 3 tyg i poszła do domu. Denis w sobotę po 4 miesiącach też pojechał do DS.
Nawet sobie nie wyobrażasz jaką czuję teraz pustkę.. Pewnie, że to obowiązek i olbrzymia odpowiedzialność ale merdający kuperek i to boksiowe spojrzenie.. wszystko wynagradza. Ty wiesz :)

co do wyjazdu.. jeśli nie możesz zabrać, zawsze możesz prosic kogoś o pomoc. A w Warszawie jest dużo dobrych osób, są hoteliki. Agnezia musi się wypowiedziec, bo zna Egona.
Ja niedługo wezmę kolejnego boksera, dopóki nie będę miała własnego mieszkania, to pewnie nie zostawię go na stałe, ale kto wie...:):)

Posted

[quote name='Agnezia']OOO super:) Egon zostaje sam w domu ładnie. Na razie na krótko, ale możemy przetestować na dłużej. On jest bardzo spokojny, w domu nic nie niszczy. Do mordki bierze tylko zabawki i jedzonko. Uwielbia spacery bardzo się na nich ożywia. Jeśli chodzi o wakacje to zawsze można sobie jakoś poradzić. Warszawa daje dużo możliwości. Jeśli tylko to byłoby problemem to na czas Twojego wyjazdu mogę zadeklarować, że może przyjechać do nas.
Mówiłam, że się zdarzają dobrzy ludzie :)
boksery wypełniają pustkę, przynoszą tyle radości..

Posted

motorolka napisał(a):

Nie ma czego się bać! Najważniejsze to wakacje, ale tutaj Agnezja oferuje pomoc. Egon na pewno się przyzwyczai, przecież to młody bokser, a jaki ułożony, poważny, mądry układny bokser. Nie jest "wariatem", którego utrzymać na smyczy nie można jak mój Kapsel, z którym ja na spacery chodząc to tylko na kolczatce a i tak to on ze mną na spacer chodzi :evil_lol:. Miałam przyjemność być z nim na spacerze więc miałam porównanie. Nie ciągnie pięknie chodzi na spacerze, normalnie miodzio!
Motorolka jak za długo będziesz się zastanawiać to Ci ktoś sprzątnie go sprzed nosa i po Egonku, a bokser jak już mówiłam miodzio! :lol:

Posted

A żeby to tak łatwo było. Pierwszego psiaka kupiłam bez myślenia i nie żałuję, żeby nie było. Teraz trochę starsza jestem i rozważniejsz - nie wiem czy to dobrze. Podyskutuję jeszcze wieczorem z TZ i jakby co...
pozdrawiam

Posted

To bardzo dobry pomysł. O 17 samochód jedzie na warsztat - pośniegowe dziury dały nam się we znaki - i będę widziała czy cuś jeszcze da radę zrobić z tym staruszkiem :) Jak tylko będę widziała dam znać :))
Ale ze mnie trzęsidupa, boję się rozczarować Egonka :(

Posted

Motorolka nic na siłę, ale spotkać się, zobaczyć, pogadać sobie z boksiem, spojrzeć w oczy, pomiziać zawsze warto, a Egonek na pewno gości lubi. :loveu: Przecież wizyta jeszcze nic nie oznacza, a zobaczyć boksia na żywo zawsze warto, czy dojdzie do właściwej decyzji, czy nie takie jest moje zdanie :lol:

Posted

Też tak myślę. To że możemy się spotkać nie jest dla Ciebie zobowiązujące. Więc zastanów się na spokojnie i nie przejmuj się naszym gadaniem ;) Bo my wszystkie chcemy jak najszybciej znaleźć Egonkowi dobry domek i możemy być trochę natarczywe ;)

Posted

A gadajcie mi, gadajcie!
Ja nic i tak nie zrobie bez przemyślenia, a zależy mi przede wszystkim na dobru Egonka :)
Tak mi brakuje boksia w domu, że zaczepiam każdego napotkanego na spacerze psiaka i miziam.