Jump to content
Dogomania

Alarm! Wawa! Sunia za tm co czeka pozostale psy ??!! Psiaki spod stadionu :(

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Narobiła paniki dzwoniąc z prośbą o pomoc, miały być zdjęcia pieska i cisza . Nie mogę się nawet do niej dodzwonić. Może już sobie sama poradziła, miała popytać znajomych czy ktoś nie zechce go przygarnąć. Jeszcze dzisiaj będę dzwoniła , dam znać jak tylko czegoś się dowiem.

Posted

Wreszcie udało mi się dodzwonić. Dziewczyna jest trochę podłamana, nie widzi wyjścia z sytuacji. Jest na tyle odpowiedzialna za psa, że nie odda go w obce ręce, rozpytuje zatem wśród znajomych, kolegów w pracy , rodziny. Dzwoniła do kilku fundacji ale oni rozkładają ręce a jak weszła na strony adopcyjne psów to stwierdziła , że chyba nie ma szansy na dom i odpowiedzialnych właścicieli.Zastanawia się nad pozostawieniem psa u siebie a raczej nie widzi aktualnie innej możliwości. Jest tylko problem agresji między Kumplem a tym nowym psiakiem, jakiś wet poradził jej kastracje obu ale wg mnie tak się chyba nie robi. Zazwyczaj w takich sytuacjach zalecana jest kastracja jednego z psów, pozostawiając drugiemu rangę przywódcy. Ale ja się nie znam . Może ktoś się wypowie w tek kwestii.

Nie wiem jak można jej pomóc. Faktycznie znalezienie domu dla psa graniczy z cudem ale z kolei opieka nad czterema to też nie lada wyzwanie.
Proponowałam ogłoszenia w necie, czekam nadal na zdjęcia tylko czy ktos pomoże nam sprawdzic ewentualnych chetnych spoza Wawy?

Posted

Słuchaj Renia trzeba próbować. A nóż się ktoś zakocha i go przygarnie. Ja mogę mu ogłoszenia porobić ale fotki są potrzebne, dane kontaktowe i jak najwięcej danych o psiaku.
W tym czasie niech chłopaki się "docierają" a może się za kumplują?

Posted

Właśnie potrzebne są zdjęcia ale o te nie mogę się doprosić. Trzeba próbować choć czytając te stosy ogłoszeń nie mam wiele nadziei, ona też nie wierzy .
Dziś do niej zadzwonię , może sama podjadę i porobię kilka zdjęć. Pies jest bardzo w typie haskiego więc może trafi się jakiś amator tej rasy gotów przygarnąć biedaka .

Posted

ja bym im pozwoliła na kłótnie - oczywiście bez totalnej jatki - niech sie okaże, kto ma rządzić.
ale z kastracją jednego to dobry pomysł - niezależnie, czy pies ma iść do adopcji szybko, czy troche to potrwa.
z ta dziewczyna ktoś musi pogadać na zywo - powiedziec jej wszytsko co i jak - o haszczakach i o adopcjach - renia - koiecznie zadzwoń do renaty - bardzo taka rozmowa pomoże tej dziewczynie.

Posted

Nie wiem co o tym myśleć, dzwonię , piszę smsy i cisza.
Chciałam zrobić zdjęcia, zając się ogłoszeniami, zaproponowałam pomoc w kastracji. Bez odzewu.
Spróbuję jeszcze dzisiaj,jeśli nie uda mi się skontaktować zamykam temat.

• 7 months later...