Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Kana, przekopiowałam fotkę z wątku Klembowskiego:
(nowy nabytek)

Od Agi mam informacje, że reszta psiaków jak była tak jest. Szkoda, że nie chce tam pojechać ktoś kto zna się na rasie, i mógłby powiedzieć coś więcej.

Posted

Mała czarna, to nie jest tak, że nikt nie chce pojechać. Chcieć to my chcemy od dawna, ale brakuje nam czasu. W Warszawie, pomimo że miasto ogromne ciężko jest zorganizować np. wypad do Klembowa. Myślimy o tym już 2 tygodnie, nawet dwukrotnie się już umówiliśmy na dany dzień, ale nam wypadło nagle coś pilnego i zawaliliśmy termin.
Obecnie jesteśmy z Kasią umówione na czwartek, że pojedziemy do Klembowa jadąc w odwiedziny do hoteliku do naszych psów w Radzyminie.

• 2 weeks later...
Posted

fioneczka napisał(a):
zaglądam ... nawet często ... tylko powiedz mi co ja mogę nie mając pieniędzy
może któraś z fundacji jest w stanie pomóc ...
co będzie z tymi psiakami ...

To tak jak i my.... totalnie spłukane..

Posted

AGA35 - jakiej pomocy potrzebujecie?

Z tego co wiem, już niedługo sunia red nose zostanie przez nas (agaga21, Ania z Poznania i ja) zabrana do hoteliku w Szczecinku.
A co z pozostałymi? czy jest możliwość, aby ktoś na miejscu porobił im ładne fotki i napisał kilka słów o każdym z psiaków? możemy porobić im ogłoszenia, więcej psiaków nie mamy za co i gdzie zabrać.

Śledzę wątek od samego początku, pamiętamy o Was, o tych bullkach, ale takich wątków jak ten jest setki na dogo, jak i na innych forach, w każdych schronisku od kilkunastu do kilkudziesięciu psów w typie bull, a nas zaledwie garstka. Wszystkie fundacje przepełnione, brak funduszy na hotele... jak możemy pomóc poza ogłoszeniami?

Więc proszę chociaż o nowe zdjęcia do ogłoszeń i krótki opis psiaków. Ja Wam fizycznie nie jestem w stanie z tym pomóc, Klembów jest setki kilometrów ode mnie. Może ktoś bliżej? Może jednak F. Ast któregoś dnia by jednak do Was przyjechała, to tylko 40 km, niecała godzinka drogi...

Posted

AGA35 napisał(a):
wysyłam pw :-)

Dzięki, dostałam, w weekend poogłaszam psiaki - jeszcze tylko poproszę kontakt do ogłoszeń, telefon, mail do aktywacji linków - na PW oczywiście ;)

Posted

5. Hektor
Pies jest super , do ludzi ufny i przyjazny , jak jest na wybiegu nie zaczepia innych psów , w kojcu siedzi sam .Uwielbia zabawy z piłeczką .Jego wyglad nie jest adekfatny do charakteru wg nas ma około 2 lat .W ostanich dniach zaczoło troche rozrabiac i wygryzł dziure w dzwiach przez co ma podrapany nochal , (nudy lub schron zaczoło już żle na niego działc .)

Posted

Podnoszę ten temat, bo nie wiadomo ile mamy czasu po nieodpowiedzialnym wjeździe p. Jandy do Klembowa.
Jeśli Hektora, ale i pozostałe bulle wraz z innymi psami z tego schronu po tej histerycznej akcji wywiozą gdzieś, gdzie wcale nie jest mniej psiaków, szansę na ich adopcje będą zerowe. I tak jest bardzo ciężko znaleźć odpowiedzialny dom dla psów tego typu. Potrzebne są pieniądze na hotel!!!
Hektor jest moim faworytem, bo psisko fantastyczne i mimo schronu nie skrzywione.
BARDZO, BARDZO POTRZEBNA JEST KASA na te bullki.